Dit is hoe 'My Cousin Vinny' echt werd geïnspireerd

Inhoudsopgave:

Dit is hoe 'My Cousin Vinny' echt werd geïnspireerd
Dit is hoe 'My Cousin Vinny' echt werd geïnspireerd
Anonim

De film My Cousin Vinny uit 1992 is een geweldige mix van rechtszaaldrama en vis-uit-water-komedie. Het verhaal volgt twee jonge volwassenen uit New York op een roadtrip in Alabama die worden gearresteerd voor moord. Het probleem? Ze hebben het niet gedaan.

Fans keken graag naar Joe Pesci in Home Alone en de acteur staat bekend om het vertolken van de advocaat, Vinny Gambini, in My Cousin Vinny. Er zijn veel films uit de jaren 90 die meer lof verdienen, maar deze is gelukkig populair gebleven.

Met zo'n geweldige cast en lovende kritieken (Marissa Tomei won in 1993 de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol), is dit een geliefde film. Wat was de inspiratie erachter? Laten we eens kijken.

Wat inspireerde mijn neef Vinny?

Het is altijd leuk om meer te weten te komen over waar het idee voor een film vandaan kwam. Veel filmmakers baseren hun werk op iets dat hen is overkomen. In het geval van Lady Bird liet Greta Gerwig zich inspireren door haar tienerjaren.

Dale Launer bedacht het concept voor My Cousin Vinny toen hij met iemand in een bar praatte. Toen de scenarioschrijver van de film in 2012 werd geïnterviewd door ABA Journal, deelden ze de inspiratie erachter.

Launer zei: "Weet je, het is interessant hoe het verhaal werd bedacht. Het was eigenlijk een van de eerste verhalen die ik ooit had. Het werd bedacht in de vroege jaren 70. Ik had een vaag idee van wat het verhaal was. … In het begin van de jaren 70 ontmoette ik een man die de bar had genomen en wachtte op de resultaten van het bar-examen."

Launer stelde hem een vraag: "Wat gebeurt er als je niet slaagt?" De vreemdeling antwoordde dat hij de test gewoon een andere keer zou doen. Launer zei: "Wel, wat gebeurt er als je dan niet slaagt ?" Het antwoord was hetzelfde. Launer vroeg naar het aantal keren dat iemand kon zitten voor het bar-examen en de vreemdeling zei: "Je kunt het zo vaak nemen als je wilt."

Joe Pesci Marissa Tomei Mijn neef Vinny
Joe Pesci Marissa Tomei Mijn neef Vinny

Toen Launer vroeg hoe vaak iemand de lat had genomen en faalde, zei de vreemdeling dat het 13 was. Nu is het 26, omdat iemand dat record brak.

De scenarioschrijver was meteen geïnspireerd en dacht dat als iemand wanhopig probeerde te slagen voor het bar-examen, ze nog steeds "daarbuiten in een of andere hoedanigheid de wet uitoefenen". Dat leidde natuurlijk tot het karakter van Vinny.

Hij legde uit: "Hoe zou je je voelen als je plotseling zou ontdekken dat die man je advocaat is? En toen heb ik het opgevoerd en het een beetje grappiger gemaakt. Wat als je bent beschuldigd van een misdaad en duidelijk, je hebt wat de slechtste advocaat van het land lijkt te zijn En dan nog grappiger, dan heb ik het bedacht, wat als je door het diepe zuiden rijdt [en] je wordt gearresteerd in een klein stadje voor een moord op jou niet gepleegd?"

Volgens het ABA Journal-interview probeerde Vinny vijf keer de lat te passeren en het was slechts nummer zes die zijn gelukkige poging was.

Een realistische film

Mijn neef Vinny is op twee verschillende manieren realistisch: de afbeelding van een roadtrip door het zuiden en ook de manier waarop het de wet laat zien.

Volgens Mental Floss ging Dale Lautner naar een autoverhuurbedrijf in New Orleans en maakte een roadtrip naar het zuiden zodat hij onderzoek kon doen voor My Cousin Vinny.

Het bleek dat hij een deel van wat hem overkwam in de film gebruikte. Hij hoorde een krijsende uil, alle restaurants waar hij at serveerden grits, en zijn auto kwam echt in de modder terecht.

Mensen houden ook van My Cousin Vinny omdat het een realistisch verhaal is over advocaten.

Volgens Entertainment Weekly was Paul Fishman, een advocaat in de Verenigde Staten, een hoofdspreker tijdens een lezing aan de Fairleigh Dickinson University in New Jersey in april 2016 en hij zei dat hij van My Cousin Vinny houdt. Hij zei: "Ik heb 15 jaar lang proeftechnieken geleerd, omdat zijn kruis [examen] geweldig is. Ga terug en bekijk het en zie. Het is overdreven, het is schandalig, maar de manier waarop hij het doet is geweldig.

Volgens Ranker was Jonathan Lynn, de regisseur van de film, ook goed thuis in alles wat met wetgeving te maken heeft. Lynn studeerde rechten aan de universiteit van Cambridge en zei: "Ik irriteer me vreselijk als ik films zie waarin de juridische procedure duidelijk verkeerd is. Ik ben erg blij met het feit dat, hoewel dit voor komische doeleinden wordt aangescherpt, alles wat je legaal ziet in deze film zou kunnen gebeuren en is ongeveer correct. Wat het trouwens des te angstaanjagender maakt."

Het is fascinerend dat My Cousin Vinny in de jaren zeventig in een bar begon met een gesprek over het niet halen van het bar-examen. Het leidde tot een hilarische en belangrijke film waar mensen tot op de dag van vandaag van houden.

Aanbevolen: