De Disney Classic 'Darkwing Duck' werd geïnspireerd door deze iconische superheld

Inhoudsopgave:

De Disney Classic 'Darkwing Duck' werd geïnspireerd door deze iconische superheld
De Disney Classic 'Darkwing Duck' werd geïnspireerd door deze iconische superheld
Anonim

Stripfiguren die populair worden bij het reguliere publiek is moeilijk te realiseren, en voor het grootste deel zijn Marvel en DC degenen die deze sfeer domineren. Soms komen echter personages zoals Spawn langs en gooien ze overal een sleutel in, terwijl ze op zichzelf al enorm worden.

In de jaren dertig vonden veel personages een plaats in de mainstream, maar veel van hen vervaagden na verloop van tijd. Eén bepaalde held was echter een enorme inspiratie voor velen, waaronder een van de meest populaire helden in de geschiedenis van Disney Channel.

Laten we eens kijken welke iconische held een klassieke Disney Channel-show inspireerde.

De schaduw is een klassiek stripboekpersonage

De schaduw
De schaduw

In deze tijd zijn helden, vooral die op het grote scherm, meestal degenen die het reguliere publiek echt liefheeft en waardeert. Of het nu Batman, Spider-Man of zelfs Spawn is, deze personages hebben allemaal een plaats in de popcultuur. Decennia geleden werden andere prominente personages echter door veel mensen gelezen, waaronder niemand minder dan de Schaduw.

Voor de onbekende, de Shadow maakte zijn debuut in de jaren dertig en heeft door de jaren heen een aantal iteraties gehad. Kent Allard, een meester in vermomming en ste alth, was een populair personage dat ook een scherp detective was. Hij verscheen aanvankelijk op een radioshow voordat hij het volgende jaar naar de pagina's kwam. Dit laat maar weer zien hoeveel mensen van het personage genoten en hoe groot de aanhang die hij had.

Er zijn pogingen gedaan om het personage tot leven te brengen op het grote scherm, waaronder een film uit 1994 met Alec Baldwin in de hoofdrol. De film was echter niet de hit die de studio van plan was, en het personage is sindsdien nog steeds niet op het grote scherm te zien.

Ondanks zijn afnemende populariteit door de jaren heen, v alt de impact die het personage heeft gehad niet te ontkennen. Hij was zelfs een deel van de inspiratie achter een klassieke DC-held en zelfs een klassieke Disney Channel-show.

The Shadow geïnspireerd en zelfs samen met Batman

Batman Pattinson
Batman Pattinson

Aan alle Batman-fans die er zijn, jullie hebben de Shadow zeker te danken aan de populariteitsstijging van de Dark Knight. Batman is misschien wel de grootste stripheld die ooit is gemaakt, en dit was misschien nooit gebeurd als de Schaduw hem niet was voorgegaan.

Het leuke van strips is dat er gewoon geen limiet is aan wat een schrijver kan doen, en op een gegeven moment werkten Batman en de Schaduw samen voor hun eigen boek. Dit was een enorm moment voor fans van beide personages, en het gaf hen iets waar velen lang geleden van hadden gedroomd.

Een andere coole knipoog die Batman naar zijn roots heeft gehad, is de aflevering "Beware the Grey Ghost" op Batman: The Animated Series. In de aflevering helpt de grijze geest Batman eigenlijk, die Batman op de hielen zat en toegaf dat hij zijn inspiratie was. Voeg daarbij het feit dat wijlen Batman-acteur Adam West de stem van de Grijze Geest heeft geuit, en je hebt een fantastische aflevering van de serie.

Het is ongelooflijk om het soort inspiratie te zien dat de Shadow op stripboeken heeft gehad sinds hij in de jaren dertig op het toneel verscheen, maar het personage heeft meer geïnspireerd dan alleen de Caped Crusader. Hij had ook de inspiratie voor een Disney Channel-held die kinderen uit de jaren 90 met veel plezier zullen herinneren.

Darkwing Duck werd geïnspireerd door de schaduw

Darkwing Duck Disney
Darkwing Duck Disney

Kinderen die in de jaren 90 Disney Channel hadden, herinneren zich ongetwijfeld het kijken naar Darkwing Duck, een van de meest populaire personages op het netwerk. Darkwing was een meester-detective die soms de neiging had zijn eigen weg te gaan. Het hilarische personage werd gedeeltelijk geïnspireerd door de Schaduw, wat ongelooflijk is als je bedenkt dat Darkwing meer dan 60 jaar nadat de Schaduw debuteerde.

Zelfs de echte naam van Darkwing, Drake Mallard, is een directe hint naar de inspiratie die de Shadow aan het personage gaf. Het gaspistool dat Darkwing gebruikt, samen met zijn kleding, suggereren zeker dat de Shadow een veel grotere invloed had dan alleen de naam van het personage.

Darkwing Duck was een hit voor Disney en de serie liet een blijvende erfenis achter op het kleine scherm. Het personage wordt opnieuw opgestart voor een nieuw publiek, waar fans niet op kunnen wachten. Het geeft Darkwing de kans om opnieuw te gedijen, en het zal ook helpen om de erfenis van de Schaduw voort te zetten.

The Shadow is misschien niet zo groot en duurzaam geworden als Batman, maar zijn invloed in personages als Darkwing Duck is nog steeds voelbaar. Het laat maar weer zien hoe belangrijk hij was voor het schrijven van helden.

Aanbevolen: