14 Feiten achter de schermen over Westworld van HBO

Inhoudsopgave:

14 Feiten achter de schermen over Westworld van HBO
14 Feiten achter de schermen over Westworld van HBO
Anonim

Westworld keerde zondag terug voor de première van seizoen drie. Het eerste seizoen debuteerde in oktober 2016 en het seizoen van tien afleveringen liep op HBO. Fans waren geobsedeerd door de oneindige mysteries terwijl de show het futuristische park verkende waar Android-hosts met mensen omgaan. Critici prezen de regie, de weidse landschappen en het acteerwerk.

Het gebroken niet-lineaire verhaal van seizoen twee liet het publiek speculeren terwijl ze elk detail ontleedden. De nep-outs en body-swapping maakten het een uitdaging om de personages en hun loyaliteit bij te houden. Voordat de afleveringen werden uitgezonden, bestelde het netwerk een derde seizoen.

Fans verlangen ernaar om te zien of Dolores (Evan Rachel Wood) Maeve (Thandie Newton) en Teddy (James Marsden) herbouwt, terwijl ze nieuwe gastheren creëerde voor Bernard (Jeffrey Wright) en Charlotte Hale (Tessa Thompson). Hoe vergaat het de gastheren in de echte wereld?

Lees verder voor 14 feiten achter de schermen over Westworld. Waarschuwing, spoilers voor de eerste twee seizoenen van Westworld

14 Michael Crichton's film uit 1973 inspireerde de HBO-serie

In 1973 schreef en regisseerde Michael Crichton de speelfilm Westworld die de inspiratie vormde voor de HBO-show van 2016. Net als de originele film speelt de show zich af in een pretpark vol androïden. In 1976 regisseerde hij Futureworld. Fans kennen Crichton waarschijnlijk van zijn succes als auteur van de roman Jurassic Park.

13 Het oude Griekse eiland Delos verbood sterven

In Westworld is het bedrijf dat meerderheidsaandelen in het park bezit Delos, genoemd naar James Delos. De naam is een knipoog naar de Griekse mythologie, het eiland Delos is de geboorteplaats van Apollo en Artemis die de dood in de 5e eeuw voor Christus verbood.

12 Ben Barnes werkte een blessure in zijn karakter

Fans van de serie dachten waarschijnlijk dat Ben Barnes zijn personage een beetje cowboy-swagger gaf. In Westworld loopt Logan Delos (Barnes) duidelijk mank. Het lijkt misschien een onschuldige beslissing, maar Barnes had een gebroken voet die hij te bang was om aan de producenten te onthullen.

11 Jonathan Nolan en Lisa Joy zijn een productie-regieteam voor man en vrouw

Lisa Joy ging naar Stanford University. Ze begon als advocaat, maar schreef verhalen. Joy kreeg haar start in Hollywood als schrijfster van de kortstondige serie Pushing Daisies. In 2000 ontmoette ze Jonathan Nolan bij de première van de film Memento van zijn broer, Christopher Nolan. Het paar tekende onlangs een enorme deal met Amazon Prime.

10 Verdwaal in de J. J Abrams-connecties

Michael Crichton, de maker van Westworld, ontmoette producer/regisseur in 1996 en probeerde hem een scenario te laten schrijven. In de komende twee decennia waren er talloze geruchten en regisseurs verbonden aan het opnieuw maken van Westworld. Alles kwam rond toen Abrahams Joy en Nolan benaderde en zei dat de film zou werken als een serie, vanuit het perspectief van de gastheer.

9 Jimmi Simpson ontdekte de grote draai van zijn personage in de make-upstoel

Op een dag op de make-upafdeling vroeg het make-upteam aan Jimmi Simpson of ze zijn wenkbrauwen konden verzachten en de bogen konden verminderen. Simpson realiseerde zich dat hij aan het veranderen was om eruit te zien als Ed Harris, de man in het zwart. Hij ontdekte de grote wending al vroeg en modelleerde zijn karakter naar de maniertjes van Harris.

8 Het eerste seizoen kostte HBO 100 miljoen dollar

HBO staat bekend om het uitgeven van topdollars om inhoud te produceren, maar het bedrijf gaf een ongekende 100 miljoen dollar uit om het eerste seizoen van Westworld te maken. Hun investering heeft zijn vruchten afgeworpen; de show was een enorm succes, en gemiddeld 17,2 miljoen kijkers per aflevering, het meest voor een nieuw drama.

7 Elk seizoen is een op zichzelf staand verhaal met een individuele titel

Een deel van wat werkt aan Westworld is dat elk seizoen een groter plot naar voren brengt, maar werkt als een op zichzelf staand verhaal. De naam voor de afzonderlijke seizoenen weerspiegelt de thema's en het hoofdverhaal. Seizoen één is getiteld, "The Maze", seizoen twee, "The Door," en seizoen drie, "The New World."

6 De muziek is een oude versie van moderne hits

Ramin Djawadi componeerde de partituur voor Westworld. De soundtrack bevat een reeks vernieuwde nummers van Kanye West, Radiohead, The Cure en meer. De show maakt gebruik van de spelerpiano, die het ouderwetse gevoel en de sfeer van de veelgeprezen serie versterkt. Er zijn veel koperblazers om de geluiden van de pretparken na te bootsen.

5 De tragische oorsprong van de regel, "Deze gewelddadige geneugten hebben gewelddadige doelen"

In seizoen één beginnen de gastheren een regel over te zeggen: "Deze gewelddadige geneugten hebben een gewelddadig einde." Het citaat, ontleend aan Shakespeare's Romeo en Julia, gezegd door broeder Laurence in het tweede bedrijf, wekt bewustzijn op en overschrijft hun programmering. De regel is een voorbode van de tragedie van Westworld, en het is geen toeval dat de vrouw van de Man in Black Juliet heet.

4 The Game of Thrones-connecties, van muziek tot openingscredits

Er zijn verschillende dingen die Westworld en Game of Thrones gemeen hebben. Eerst creëerde Ramin Djawadi de originele muziek voor Game of Thrones. Na zijn werk met Nolan aan Persons of Interest, bracht de regisseur hem naar Westworld. Naast het delen van een netwerk en componist, creëerde hetzelfde bedrijf, Elastic, de openingsscènes voor beide shows.

3 Wat zit er in een naam? De verborgen betekenis van de Mariposa Saloon

Er zijn een heleboel verborgen aanwijzingen en referenties verspreid over Westworld. De paaseieren en nuggets helpen kijkers de meerdere tijdlijnen te volgen en toekomstige gebeurtenissen te voorspellen. Een van de subtielere referenties is Mariposa Saloon. Mariposa is het Spaanse woord voor vlinder, een knipoog naar Maeve's (Thandie Newton) metamorfose.

2 Het camerawerk vertegenwoordigt de mentaliteit van de gastheren

Het eerste exemplaar van Westworld, inclusief een handcamera, was in de laatste aflevering van seizoen één. De vorige afleveringen waren allemaal gecontroleerd, stilstaande beelden. De integratie van de cameratechniek bootst de ervaring van de gastheren na terwijl hun programmering corrumpeert. Het meest opvallende voorbeeld is met Maeve; de stijl markeerde haar mentale achteruitgang.

1 Jonathan Nolan en Lisa Joy hebben plannen voor vijf seizoenen

Na zes afleveringen in seizoen één stopte de productie zodat Jonathan Nolan en Lisa Joy de achterstand konden inhalen en de scripts konden voltooien. Het paar leerde van de ervaring en had alle afleveringen voltooid voordat de productie van seizoen twee begon. In een promotie-interview onthulden ze dat ze verhalen hebben voorbereid voor maximaal vijf seizoenen.

Aanbevolen: