Dragon Ball: verborgen details over de draken

Inhoudsopgave:

Dragon Ball: verborgen details over de draken
Dragon Ball: verborgen details over de draken
Anonim

Er zijn tal van populaire anime die een onmiskenbare stempel hebben gedrukt op de popcultuur, maar Dragon Ball is absoluut een serie die aan de top van het peloton staat. De anime was enorm bij de release in de jaren '90, maar de populariteit van de serie is nooit afgenomen, zelfs niet toen de serie uit de lucht was. Een schat aan aanvullende series zoals videogames hebben ervoor gezorgd dat Dragon Ball in het publieke bewustzijn blijft.

Er zijn tal van verschillende aspecten in de serie die mensen naar zich toe trekken en hoewel de verbazingwekkende vechtsequenties en krachtige transformaties typisch het middelpunt zijn, is er zoveel meer om te onderzoeken in dit rijke universum. De draken zelf die worden geassocieerd met de titulaire Dragon Balls zijn bijvoorbeeld een zeer belangrijk onderdeel van de anime, maar iets dat vaak naar de zijlijn wordt geduwd.

15 Fusie met Shenron is technisch mogelijk

De laatste verhaallijn van Dragon Ball GT plaatst Goku tegen een aantal kwaadaardige Shenrons die zijn ontstaan uit de minder altruïstische wensen die in de loop van de serie op de Dragon Balls zijn gedaan. Dragon Ball Fusions stelt Goku in staat om te fuseren met Nuova Shenron, de draak van de viersterren Dragon Ball, een vijand die aan het einde van de serie uiteindelijk een bondgenoot wordt. Het is een bizarre samensmelting van karakters.

14 Shenron leeft in de kern van de aarde

Het is altijd een heel magisch gezicht als de zeven Dragon Balls worden verzameld en iemand in staat is om Shenron op te roepen. De vraag wordt dan waar blijft Shenron de rest van de tijd? Het blijkt dat Shenron eigenlijk sluimert in het gesmolten centrum van de aarde totdat hij weer wordt opgeroepen.

13 Super Shenron's naam is Zalama

In de meeste media staat de draak geassocieerd met de krachtige Super Dragon Balls gewoon bekend als Super Shenron of de Super Divine Dragon, maar de dub voor Dragon Ball Super besloot hem een specifieke naam te geven om hem af te bakenen van Shenron. Hij staat bekend als Zalama, wat zeker pakkender is dan Super Shenron, ook al is het ook een beetje vreemd.

12 Shenron is bang voor Beerus

Een van de meer humoristische momenten tijdens de invasie van Beerus op aarde komt wanneer hij kortstondig het pad van Shenron kruist. Net als iedereen die lucht heeft gekregen van Beerus, de God of Destruction, is Shenron ook doodsbang om de man op de een of andere manier af te zetten. Het is best vermakelijk om te zien hoe Shenron de hele almachtige daad laat vallen en verlegen wordt.

11 Super Shenron spreekt zijn eigen taal

Het wierp sommige mensen af toen Porunga zijn eigen taal had, maar dat is logisch aangezien hij van een vreemde planeet komt. Super Shenron spreekt alleen een oud dialect dat bekend staat als de goddelijke taal. In deze toespraak moet niet alleen Super Shenron worden opgeroepen, maar er moeten ook wensen worden uitgesproken. Dit betekent dat slechts een select aantal, zoals Whis, zelfs met Super Shenron kan communiceren.

10 Shenron wordt zwakker naarmate hij langer op de wereld is

Dit is iets waar Shenron niet graag reclame voor maakt, maar zijn aanwezigheid in de wereld nadat hij is opgeroepen, is eigenlijk erg belastend voor hem. Hoe langer hij weg is, hoe zwakker hij wordt en uiteindelijk zal hij helemaal moeten verdwijnen. Het is om deze reden dat Shenron mensen aanspoort om door te gaan met hun wensen en de procedure niet uit te stippelen.

9 Shenron kan met pensioen

Dit is een beetje dubbelzinnig, maar de laatste aflevering van Dragon Ball GT eindigt met een ietwat aangrijpende noot waarin Shenron verschijnt zonder te worden opgeroepen in een poging om de aarde te leren hun problemen op te lossen en het zonder hulp te redden van de Dragonballs. Hij volgt dit door de Dragon Balls van de planeet te verwijderen en samen met hen te verdwijnen.

8 Ultimate Shenron zet een tikkende klok voor de planeet

Dragon Ball GT introduceert de Black Star Dragon Balls die zijn gemaakt door de Nameless Namekian en die nogal steile gevolgen hebben. Hun krachten overtreffen gewone Dragon Balls, maar Ultimate Shenron zal de Balls over de hele melkweg verspreiden, in plaats van over de planeet, maar de planeet waarop de wens is gedaan, zal ook exploderen als de Balls niet binnen een jaar worden teruggebracht. Ze zijn praktisch niet de moeite waard om te gebruiken.

7 Super Shenron is de grootte van meerdere sterrenstelsels

Shenron zelf is enorm, maar Super Shenron zet hem en al het andere te schande. De Super Dragon Balls zijn in feite zo groot als kleine planeten, dus het is geen verrassing om te horen dat hun draak verschillende sterrenstelsels omspant en dat de ware grootte moeilijk te vatten is. Om deze reden moet de draak meestal worden opgeroepen in een soort ruimte tussen universums.

6 Wensen aan Super Shenron worden gemaakt in zijn lichaam

Super Shenron is een ondoorgrondelijk enorm wezen en om dit beter te kunnen begrijpen, doen ze hun wens in het lichaam van Super Shenron en krijgen ze nog steeds niet het hele idee van zijn grootte. Beerus legt uit dat er wensen worden gedaan aan de "kern" van Super Shenron in de kern van zijn lichaam, wat een procedure is die net zo ongebruikelijk is als de Super Dragon Balls zelf.

5 Porunga is beleefder dan de andere Shenron

Alle Shenrons hebben een zeer intimiderende houding, maar Porunga is een beetje meer nuchter. Hij maakt grappen met Krillin en Gohan, hij bloost over Bulma's flirten met hem, en wanneer Goku terug naar de aarde wil en Goku weigert, respecteert Porunga zijn wensen en gaat niet alleen door met de wens.

4 Shenron kan ondeugden en verslavingen hebben

Black Smoke Shenron in Dragon Ball GT komt uit de gebarsten Dragon Balls nadat hun misbruik te veel is geworden. Dit is een kwaadaardige Shenron die uiteindelijk uiteenv alt in de verschillende Shadow Dragons die Goku moet bevechten. Black Smoke Shenron rookt een sigaar, wat waarschijnlijk alleen maar bedoeld is als een schattige karakteraandoening, maar het leidt tot een aantal interessante veronderstellingen. Dit betekent niet alleen dat Shenron verslaafd kan raken aan dingen, maar de grootte van die sigaren zou ook enorm moeten zijn.

3 Super Shenron kan elke wens vervullen

Hoe sterk Shenron, Porunga en zelfs Dragon Ball GT's Ultimate Shenron ook zijn, ze hebben allemaal nog steeds beperkingen op wat ze kunnen doen. De prestatie van het oproepen van Super Shenron is zo zeldzaam dat er hier geen grenzen zijn. Er wordt aangenomen dat Super Shenron Gods of Destruction kan uitschakelen en dat hij biljoenen individuen tegelijk doet herrijzen wanneer hij gewiste sterrenstelsels nieuw leven inblaast. Hij kan veel meer dan mensen zich zelfs maar kunnen voorstellen.

2 De draken kunnen sterven

Het lijkt alsof iets zo almachtig als Shenron onoverwinnelijk zou zijn of buiten leven en dood zou opereren. Er zijn echter meerdere gevallen geweest waarin een slechterik probeerde slim te worden en Shenron te elimineren om aan de top te blijven. Zelfs Super Shenron, de draak die wordt geassocieerd met de Super Dragon Balls, kan vergaan, wat Zamasu bewijst tijdens zijn tirade.

1 Shenrons krachten zijn verbonden met degene die de Dragon Balls heeft gemaakt

Er is een intrinsieke connectie tussen Shenron en de Dragon Balls, maar die band gaat nog verder naar de Namekian die verantwoordelijk is voor de creatie van de Dragon Balls. Dit betekent dat Shenron niemand kan vernietigen die sterker is dan de maker van de Dragon Balls, en de ballen zullen ook verdwijnen met de maker. Dende kan Shenron upgraden om ook meer wensen te vervullen naarmate hij zelf sterker wordt.

Aanbevolen: