De beste CBS-shows van de afgelopen 30 jaar, gerangschikt

Inhoudsopgave:

De beste CBS-shows van de afgelopen 30 jaar, gerangschikt
De beste CBS-shows van de afgelopen 30 jaar, gerangschikt
Anonim

CBS heeft een lange en rijke geschiedenis in de uitzendwereld van de Verenigde Staten. Het was niet alleen een van de "Big Three", maar het was ook de thuisbasis van enkele van de meest iconische programmering aller tijden. CBS heeft tenslotte de live sitcom uitgevonden toen ze in oktober 1951 I Love Lucy in première gingen.

Sindsdien heeft CBS zijn ups en downs gehad. Het netwerk gaf de politiek geladen sitcoms van Normal Lear (All In The Family, The Jeffersons) een thuis, en luidde een heel andere manier in om verhalen te vertellen. En helaas hebben ze ook het Super Bowl XXXVIII halftime show-incident met Justin Timberlake en Janet Jackson uitgezonden.

Toch heeft de echte gouden eeuw van CBS de afgelopen 30 jaar plaatsgevonden dankzij hun veelgeprezen misdaad- en procedurele shows; naast hun massa sitcoms met meerdere camera's die ons constant aan het lachen maken.

15 2 kapotte meiden hadden een solide run, maar werden uiteindelijk geannuleerd

Kat Dennings en Beth Behrs zijn komisch goud naast elkaar in 2 Broke Girls van CBS. De serie volgt twee serveersters met heel verschillende achtergronden terwijl ze worstelen om hun eigen cupcake-bedrijf te starten. De serie liep zes seizoenen voordat CBS de beslissing nam om het te annuleren vanwege de lage kijkcijfers en de noodzaak om ruimte te maken voor nieuwe originele shows.

14 Twee en een halve man begon sterk, maar werd verpest door controverse

Two and a Half Men begon sterk met Charlie Sheen en Jon Cryer die het scherm deelden samen met nieuwkomer Angus T. Jones. Helaas, naarmate de show vorderde, kwamen persoonlijke levens in de weg. Nadat Sheen zichzelf had toegelaten tot een afkickkliniek en opmerkingen had gemaakt over Chuck Lorre, de maker van de show, werd hij ontslagen en werd Ashton Kutcher binnengehaald. Toen besloot Jones dat hij niet langer trots was op de show en vertrok tijdens seizoen 11.

13 Moeder maakt zelfs de meest onaangename personages sympathiek

Mam is geen doorsnee familie sitcom. In plaats daarvan draait het om Christy (Anna Faris,) een pas nuchtere alleenstaande moeder wiens herstellende alcoholische moeder Bonnie (Allison Janney) weer in beeld is gekomen. Nog een sitcom van Chuck Lorre, mama is al zeven seizoenen in de lucht en telt nog steeds en blijft hoge beoordelingen ontvangen.

12 Survivor is een van de beste realityshows tot nu toe

Survivor, afgeleid van een Zweedse televisieserie, volgt een groep deelnemers die in stammen zijn georganiseerd, omdat ze moeten samenwerken en elkaar "van het eiland" moeten stemmen om de winnaar van de wedstrijdshow te worden. De serie heeft maar liefst 40 seizoenen en telt nog steeds en blijft seizoen na seizoen kijkers trekken.

11 Hawaii Five-O onderscheidt zich door misdaad in Hawaii te onderzoeken

Oorspronkelijk uitgezonden van 1968 tot 1980, heeft CBS de populaire Hawaii Five-O-serie in 2010 nieuw leven ingeblazen met een frisse kijk en een heel nieuw team van personages. De serie volgt de 'elite-taskforce' die de stranden van Hawaï wil beschermen tegen misdaad en gevaar. De serie werd gefilmd op de Hawaiiaanse eilanden en toonde regelmatig lokale bedrijven in afleveringen die een positief effect hadden op deze bedrijven in het echte leven.

10 De koning der koninginnen was geweldig vanwege de chemie van de leads

Hoewel het uitgangspunt niet helemaal origineel was, was The King of Queens een favoriet bij de fans op CBS en werd het 9 seizoenen uitgezonden. De serie draait om Doug (Kevin James) en zijn vrouw Carrie (Leah Remini) terwijl ze door het huwelijksleven navigeren als een arbeiderspaar in New York. Het toevoegen van brandstof aan de chaos was Carrie's vader Arthur (Jerry Stiller) die constant de komedie bracht.

9 CSI had een van de meest populaire franchises tijdens zijn run

15 jaar lang werd CSI: Crime Scene Investigation uitgezonden op CBS, wat de toon zette voor de procedurele programma's van het netwerk voor de komende jaren. De serie speelt zich af in Las Vegas en volgde een team van rechercheurs op de plaats delict terwijl ze ernaar streefden om elke week verschillende moordzaken op te lossen. De show was buitengewoon succesvol en won tijdens zijn ambtstermijn verschillende Emmy Awards.

8 Mevrouw de secretaris bewees dat vrouwen dienen als minister van Buitenlandse Zaken van de VS

Mevrouw secretaris volgt het leven van Elizabeth die onlangs is benoemd tot staatssecretaris nadat de voormalige secretaris is overleden. De show doet geweldig werk door het werkleven van Elizabeth te laten zien, terwijl het publiek ook betrokken blijft bij wat er thuis gebeurt. De serie werd bekritiseerd door Fox News omdat ze beweerde dat Elizabeth in feite een advertentie was voor Hilary Clinton, die net was vervangen als minister van Buitenlandse Zaken.

7 NCIS is een van de meest populaire shows in landelijk Amerika

Al 17 jaar domineert NCIS de line-up en uitzendingen van CBS als geheel - grotendeels vanwege de aantrekkingskracht op het platteland en Midden-Amerika. Het is de op één na langstlopende scripted live-action primetime-serie in de Verenigde Staten. Bovendien heeft het twee even succesvolle spin-offs voortgebracht, die beide op CBS worden uitgezonden.

6 Life In Pieces was onderschat maar verdient alle lof

Als het op komedies aankomt, staat CBS niet bekend om het produceren van single-camera's, maar dat weerhield hen er niet van om Life in Pieces een kans te geven. De serie, die vier seizoenen liep, volgt de familie Short terwijl ze navigeren door de veranderende dynamiek van hun gezin nu hun kinderen volwassen zijn en hun eigen gezin hebben. Ondanks dat het hilarisch is en een geweldige cast heeft, heeft de serie nooit een grote fanbase gekregen.

5 Criminal Minds introduceerde ons in de wereld van de gedragsanalyse-eenheid van de FBI

Nog een andere CBS-politieprocedure, Criminal Minds eindigde net met maar liefst 15 seizoenen onder zijn riem. Zoals veel van de politieprocedures van CBS, heeft Criminal Minds zijn eigen mediafranchise gecreëerd met verschillende nationale en internationale spin-offs. De show werd regelmatig geprezen door critici vanwege het tempo en de uitstekende schrijfstijl.

4 Everybody Loves Raymond is een van de beste familie-sitcoms ooit

Everybody Loves Raymond volgde de fictieve Italiaans-Amerikaanse Barone-familie terwijl ze door het dagelijkse leven op Long Island navigeren. De serie was negen seizoenen in de lucht en won tijdens zijn ambtstermijn 15 Emmy Awards. De serie kreeg veel lof van critici omdat ze grappig en echt was zonder te vertrouwen op goedkope sitcom-gags.

3 De oerkn altheorie maakte de nerdcultuur weer cool

Officieel uitgeroepen tot de langstlopende Amerikaanse multi-cam sitcom in 2019, The Big Bang Theory is absoluut een van CBS's grootste shows van de afgelopen 30 jaar. Tijdens zijn ambtstermijn won de serie 7 Emmy Awards en werd hij maar liefst 46 keer genomineerd. De cast schreef geschiedenis door samen te werken om allemaal hetzelfde betaald te krijgen. Bovendien heeft de serie het leven geschonken aan Young Sheldon, de prequel van de show.

2 De goede vrouw viel op door haar hoge productiewaarde en fenomenale verhalen

Hoewel The Good Wife zich concentreert op het Amerikaanse juridische en politieke systeem, is het niet procedureel zoals de meeste andere CBS-dramaseries. In plaats daarvan richt The Good Wife zich op Alicia Florrick die terugkeert naar haar advocatencarrière nadat haar man en Cook County State Attorney wordt beschuldigd van politieke corruptie en betrokkenheid bij een seksschandaal. De serie is losjes geïnspireerd op de waargebeurde schandalen van president Bill Clinton en senator John Edwards uit North Carolina.

1 How I Met Your Mother kan uiteindelijk fans teleurstellen, maar het blijft nog steeds superieur

Ondanks je gevoelens over de finale, v alt niet te ontkennen dat How I Met Your Mother een enorm succes was voor CBS. De show behield zijn kijkers gedurende de negen seizoenen, wat geen gemakkelijke prestatie is om te doen. Het laatste seizoen was zelfs het hoogst gewaardeerde van alle negen! Bovendien won de serie 10 Emmy-overwinningen op een totaal van 30!

Aanbevolen: