We hebben de beste sitcoms van de afgelopen 30 jaar gerangschikt

Inhoudsopgave:

We hebben de beste sitcoms van de afgelopen 30 jaar gerangschikt
We hebben de beste sitcoms van de afgelopen 30 jaar gerangschikt
Anonim

Hoewel we allemaal onze eigen voorkeuren hebben op het gebied van televisiegenres, is er één type show dat is ontworpen om de massa aan te spreken. We hebben het natuurlijk over sitcoms! Met eenvoudige afleveringen van 30 minuten, grappige verhaallijnen en ronduit sympathieke personages, zijn sitcoms de gemakkelijkste weg naar het hart van een televisieliefhebber. In de afgelopen 30 jaar zijn we begiftigd met enkele van de allerbeste sitcoms aller tijden.

In het artikel van vandaag tellen we de 20 beste sitcoms af die sinds het begin van de jaren 90 zijn verschenen. Hoewel we zeker veel klassiekers hebben, zijn er ook enkele nieuwere shows geweest die allerlei records hebben gebroken. Hoewel de top 3 van iedereen waarschijnlijk enigszins zou verschillen, heeft elk van deze 20 sitcoms absoluut een plekje op deze lijst verdiend! Wie heeft er zin om te lachen?

20 3rd Rock From The Sun heeft het meest unieke uitgangspunt

3rd Rock From the Sun - Klassieke sitcom
3rd Rock From the Sun - Klassieke sitcom

Hoewel er meer sitcoms zijn geweest over een groep vrienden die in een stad wonen dan we op dit moment kunnen tellen, is 3rd Rock from the Sun de enige waarvan we weten dat die het verhaal van een groep vertelt van buitenaardse wezens die proberen door te gaan als mensen. A+ voor originaliteit en voor het casten van John Lithgow en een jonge Joseph Gordon-Levitt.

19 Frasier was verrassend hartverwarmend

Frasier - Klassieke sitcom
Frasier - Klassieke sitcom

Laten we eerlijk zijn, Frasier is zowat de meest succesvolle spin-off aller tijden. Dr. Frasier Crane maakte zoveel indruk op ons, dat hij en zijn in Seattle gevestigde maatjes maar liefst 11 seizoenen konden blijven! De show was natuurlijk hilarisch, maar soms ook verrassend hartverwarmend.

18 Gemeenschap wordt totaal onderschat

Community - TV Show - Sitcom
Community - TV Show - Sitcom

Hoewel Community uitstekende recensies heeft ontvangen van zowel critici als fans, heeft het BTS-drama van de show altijd zijn ontzagwekkendheid enigszins overschaduwd. Maker Dan Harmon heeft een meesterwerk neergezet, maar toen hij eenmaal was ontslagen en vervolgens weer werd aangenomen, was het moeilijk om terug te komen. Toch is het een uitzonderlijke sitcom die zeker iedereen zal aanspreken die van de geanimeerde Rick and Morty houdt.

17 De cast van How I Met Your Mother had een onverslaanbare chemie

Hoe ik je moeder ontmoette - Sitcom
Hoe ik je moeder ontmoette - Sitcom

How I Met Your Mother had niet zo goed moeten zijn als het was. Hoewel het misschien een seizoen of twee langer heeft geduurd dan het zou moeten, maakten de 5 belangrijkste castleden van deze serie het gemakkelijk om eventuele problemen over het hoofd te zien die de verhaallijn tegen seizoen 9 had. De chemie die op de set van deze sitcom wordt gedeeld, is inderdaad zeer zeldzaam.

16 We zijn klaar voor seizoen 7 van Brooklyn Nine-Nine

Brooklyn negen-negen - Jake & Amy
Brooklyn negen-negen - Jake & Amy

Het feit dat Brooklyn Nine-Nine werd geannuleerd, maar daarna bijna onmiddellijk werd opgepikt door een ander netwerk na een waanzinnige woedeaanval, laat maar weer zien hoe populair deze serie echt is. Het schrijven is slim, het acteerwerk is fantastisch en we staan op het punt om een 7e seizoen te krijgen!

15 Fans houden nog steeds van Will & Grace

Will & Grace - Sitcom - Eerste seizoen
Will & Grace - Sitcom - Eerste seizoen

Will & Grace begon voor het eerst met uitzenden in de jaren 90. Het was op zijn zachtst gezegd een instant klassieker, maar het opnieuw opstarten van een klassieker is niet altijd een goed idee. NBC en de cast slaagden er echter in om het voor elkaar te krijgen. De opnieuw opgestarte serie was een van de meest succesvolle en hoewel het derde seizoen van dit jaar het laatste zal zijn, denken we dat iedereen blij is met wat we hebben.

14 Broad City controleert alle vakjes

Broad City - TV Show - Comedy Central
Broad City - TV Show - Comedy Central

Broad City is een sitcom van Comedy Central. Voor degenen die het nog niet hebben bekeken, het is absoluut een must-see. Ilana Glazer en Abbi Jacobson zijn het perfecte duo en eerlijk gezegd, als het tijd is om afscheid van hen te nemen in seizoen 5, worden de dingen behoorlijk emotioneel. Komiek Hannibal Buress in de hoofdrol, is een extra bonus!

13 30 Rock was altijd voorbestemd voor grootsheid

30 Rock - Tina Fey - Star Wars - Sitcom
30 Rock - Tina Fey - Star Wars - Sitcom

Aangezien deze show is gemaakt door en met in de hoofdrol Tina Fey, wisten we vrijwel al dat het een winnaar zou worden voordat het zelfs maar werd uitgezonden. De SNL-veteraan heeft door de jaren heen meer dan bewezen dat ze comedy beter kent dan bijna iedereen in het vak. We kijken graag nog 7 seizoenen!

12 Die show uit de jaren 70 raakt ons elke keer weer

Die 70s Show - Jackie & Kelso
Die 70s Show - Jackie & Kelso

Die show uit de jaren 70 is zo goed, dat het vrijwel alle leeftijdsgroepen aansprak toen het werd uitgezonden. Hoewel de hoofdcast een groep tieners was, konden sommigen beweren dat de beste personages in de show eigenlijk hun ouders waren. Ongeacht wie je favorieten waren, er was voor elk wat wils.

11 20 jaar later en de frisse prins van Bel-Air is nog steeds een van de groten

The Fresh Prince of Bel-Air - Klassieke sitcom - Will Smith
The Fresh Prince of Bel-Air - Klassieke sitcom - Will Smith

Het maakt echt niet uit hoeveel tijd er verstrijkt, want baby's uit de jaren 90 zullen er altijd voor zorgen dat The Fresh Prince of Bel-Air relevant blijft. Deze sitcom is echt geliefd bij zoveel mensen. Deze serie, met in de hoofdrol Will Smith, leverde net zoveel ontroerende als hilarische momenten op. We zullen hier voor altijd naar kijken!

10 Modern Family is een bekroonde machine

Modern Family - Sitcom
Modern Family - Sitcom

Het is echt geen verrassing dat Modern Family op dit moment meer dan 20 Emmy Awards mee naar huis heeft genomen. Wat kunnen we nog meer vragen in een sitcom? Het heeft een diverse cast, het leert ons lessen terwijl het ons uitlacht en er is nooit een tekort geweest aan schattige kinderen. Afscheid nemen van deze serie in april zal moeilijk zijn…

9 Scrubs gaven ons een van de beste bromances van tv

Scrubs - Sitcom - Klassiek
Scrubs - Sitcom - Klassiek

Het is waar dat een televisieshow in het ziekenhuis niet iets totaal nieuws is, maar Scrubs is er wel in geslaagd een komedie met een medisch thema te zijn waar we nog niet veel van hebben gezien. Als fans van Grey's Anatomy en ER op zoek zijn naar iets luchtigers, dan is Scrubs de juiste keuze.

8 Het is altijd zonnig in Philadelphia is volkomen ongepast

Het is altijd zonnig in Philadelphia - Sitcom - Volledige cast
Het is altijd zonnig in Philadelphia - Sitcom - Volledige cast

We zijn momenteel bezig met 14 seizoenen van It's Always Sunny in Philadelphia en fans kunnen er niet blijer mee zijn. Hoewel deze sitcom niet wordt aanbevolen voor mensen die snel beledigd zijn, heeft het duidelijk een fanbase gecreëerd die groot genoeg is om het de langstlopende live-action sitcom in de Amerikaanse geschiedenis te maken. Goed gedaan!

7 Gearresteerde ontwikkeling inspireerde een paar van onze andere favorieten

Gearresteerde ontwikkeling - Sitcom - TV Show
Gearresteerde ontwikkeling - Sitcom - TV Show

Arrested Development is een volledig unieke sitcom. Voor de eerste 3 seizoenen werd de show bekroond met 6 verschillende Emmy's en een Golden Globe. Hoewel de 2 vervolgseizoenen van Netflix niet zo sterk waren, is de fanbase van de serie net zo loyaal als altijd. De manier waarop deze show werd gefilmd, inspireerde anderen, zoals Community en 30 Rock, om hetzelfde te doen.

6 Houd je enthousiasme in toom, zodat je het gevoel krijgt dat je met vrienden lacht

Houd je enthousiasme in toom - Larry David
Houd je enthousiasme in toom - Larry David

Als er iemand is die weet hoe hij een sympathieke sitcom moet maken, dan is het wel komiek Larry David. Hij is tenslotte de man die ons Seinfeld heeft gegeven en daarvoor zullen we hem eeuwig dankbaar zijn. Curb Your Enthusiasm heeft hetzelfde gevoel voor humor als Seinfeld, maar met een meer geruststellende sfeer.

5 Veep heeft meer prijzen gewonnen dan we kunnen tellen

Veep - Sitcom - TV Show
Veep - Sitcom - TV Show

Aangezien Veep een HBO-origineel is, zou het geen verrassing moeten zijn dat het een van de meest populaire sitcoms van de afgelopen 30 jaar is geworden. Julia Louis-Dreyfus doet het geweldig in haar hoofdrol als Selina Meyer. De serie is tijdens bijna elke awardshow tijdens de 7-seizoenenreeks opgeschoond.

4 Friends is een klassieker die voor altijd zal voortleven

Vrienden - Voetbalscène - Sitcom
Vrienden - Voetbalscène - Sitcom

Friends wordt algemeen beschouwd als een van de beste tv-shows aller tijden. We hebben het hier ook niet alleen over sitcoms, maar over televisieprogramma's in het algemeen. Vanaf 1994 ging de hilarische serie tien volledige seizoenen door. Toen de finale in 2004 eindelijk werd uitgezonden, was het de 5e meest bekeken finale in de tv-geschiedenis.

3 Parken en recreatie is een sitcom als geen ander

Parken en recreatie - Sitcom - Leslie & Ron
Parken en recreatie - Sitcom - Leslie & Ron

Toen het idee voor Parks and Recreation voor het eerst ontstond, zou het een spin-off zijn van Karen Filippelli, het personage van The Office. Het idee werd uiteindelijk echter veranderd en het werd gebouwd als zijn eigen verhaal. Het had niet beter kunnen uitpakken, omdat velen het hebben genoemd als een van de beste sitcoms aller tijden.

2 Seinfeld heeft het sitcom-spel veranderd

Seinfeld - Klassieke sitcom
Seinfeld - Klassieke sitcom

Als je denkt aan klassieke sitcoms, is het bijna onmogelijk voor de hersenen om niet meteen naar Seinfeld te gaan. Zelfs degenen die niet zijn opgegroeid met het kijken naar de serie, lijken te weten dat het een belangrijk onderdeel is van de televisiegeschiedenis. Seinfeld wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke shows aller tijden, dus ja, zeker een top 3 winnaar!

1 We zullen nooit stoppen met naar het kantoor te kijken

Het kantoor - Sitcom
Het kantoor - Sitcom

Na de manier waarop mensen reageerden op het nieuws dat The Office uiteindelijk van Netflix zou worden gehaald, kwamen we erachter hoe belangrijk deze serie is voor zijn fans. Steve Carell en zijn excentrieke bende co-sterren hebben ervoor gezorgd dat The Office voor altijd zal voortleven. Serieus, we zullen nooit stoppen met kijken naar The Office.

Aanbevolen: