Alles wat de maker van The Crown, Peter Morgan, over de show heeft gezegd

Inhoudsopgave:

Alles wat de maker van The Crown, Peter Morgan, over de show heeft gezegd
Alles wat de maker van The Crown, Peter Morgan, over de show heeft gezegd
Anonim

Peter Morgan was een bekende Britse toneelschrijver en scenarioschrijver voordat hij bredere internationale erkenning kreeg als maker en showrunner van de Netflix-streamingserie The Crown.

Net toen de Netflix Original-serie Space Force een hit werd, kondigde de streamingdienst aan dat The Crown na het vijfde seizoen niet zou worden verlengd. Het is een dure show om te produceren – er wordt gezegd dat het ongeveer $ 12 miljoen USD per aflevering kost – wat waarschijnlijk een rol heeft gespeeld bij de beslissing.

Het vierde en vijfde seizoen van de serie zijn al gefilmd. Hoewel de exacte details niet bekend zijn, heeft Morgan gezegd dat het Megxit-drama niet zal worden opgenomen, wat betekent dat de verhaallijn ergens voor de dag van vandaag zal eindigen.

In de loop der jaren heeft Morgan een aantal interviews gegeven en zijn inzichten in het weergeven van het dagelijkse leven van een gezin dat ook een culturele en historische instelling is, zijn fascinerend.

10 Het is belangrijk voor Morgan om eerlijk te zijn

Andere mensen kunnen door de media tot 'koninginnen' worden gekroond, maar Morgan is zich er altijd van bewust dat hij te maken heeft met echte mensen en gebeurtenissen. "Je moet jezelf constant afvragen waar je staat in waarheid en nauwkeurigheid", deelde Peter Morgan met The Hollywood Reporter.

Hij wil wegblijven van satire, wat de gebruikelijke benadering is van het koningshuis. Morgan zegt dat hij de verantwoordelijkheid voelt om de show accuraat te maken, en zegt dat de meeste debatten in de schrijverskamer draaien om kwesties die verband houden met historische nauwkeurigheid.

9 Hij heeft een onderzoeksteam van 8 personen dat hem helpt het script te ontwikkelen

In zijn zoektocht naar nauwkeurigheid, en vanwege zijn verlangen om overdrijving en satire te vermijden, gebruikt Morgan een 8-koppig onderzoeksteam om de feiten op te graven. De onderzoekers presenteren vervolgens hun bevindingen aan hem, zoals Peter Morgan aan GQ vertelde:

“Ik zal vragen om alles te lezen wat ik kan over wat er in [een bepaalde periode] met alle hoofdpersonen is gebeurd, en dan bepaalde gebeurtenissen uitkiezen. Als ik eenmaal heb geïdentificeerd wat me echt interesseert, zal ik de onderzoekers vragen om veel meer uit te graven. Ze zorgen voor documenten en ik begin met verhalen te bedenken.”

8 Hij let goed op hoe hij de verhaallijnen maakt

Het lijkt misschien onmogelijk om na te bootsen wat een hele groep mensen decennia geleden deed, maar elke beweging van de Britse koninklijke familie is gedocumenteerd. Wat er in hun hoofd omgaat, is een ander verhaal, zoals hij aan NPR uitlegde:

"We weten vrijwel elke dag van hun leven waar ze waren en wat ze naar verluidt aan het doen waren", zegt Morgan. "Wat we niet weten, is wat ze voelden, wat ze dachten. En dus is het mijn taak om de grens tussen die twee op een zo verantwoord mogelijke manier te trekken."

7 Morgan denkt niet veel aan de monarchie

Ondanks zijn toewijding aan nauwkeurigheid en het feit dat hij zich verzet tegen het nemen van satirische potshots op de koninklijke familie, heeft Morgan uiteindelijk niet veel met de monarchie als geheel, zoals hij tegen The New York Times zei.

Toch lijkt hij te erkennen dat het mensen zijn die gevangen zitten in een soort historisch dilemma waar ze voor het grootste deel niet voor gekozen hebben: “Als instelling is het onverdedigbaar. Natuurlijk is het. En toch is het allemaal zo belachelijk belachelijk dat je een beetje medelijden met ze hebt.”

6 Hij had medelijden met prins Charles nadat hij hem had ontmoet

In 2015 kreeg hij een uitnodiging voor Buckingham Palace, nadat hij een Commander of the Order of the British Empire had gekregen voor zijn werk als scenarioschrijver. Daar ontmoette hij prins Charles, die de medailles uitdeelde, en hij had een kort gesprek waardoor hij medelijden kreeg met de troonopvolger, zoals hij tegen The New York Times zei:

"Hij is een van die personages voor wie je in gelijke mate sympathie en kritiek hebt, een misschien niet ongebruikelijke houding ten opzichte van de monarchie in het algemeen," zei hij.

5 Hij wilde de koningin als mens laten zien

Ondanks het feit dat ze een historisch record heeft van elke beweging, stopt het officiële record natuurlijk met wat er gebeurt tussen de koningin en prins Phillip achter gesloten deuren. Niet zo in de serie.

In seizoen 3, bijvoorbeeld, toen ze thuiskwam na een lange reis, wilde hij het vuur hoger zetten en ze laten zien als een realistisch koppel dat herenigd wordt. “We willen een scène met haar en Philip nadat ze is teruggekeerd naar huis. Een beetje seks, een beetje speelsheid, vertelde hij NYT.

4 Hij zegt dat we meer gemeen hebben met roy alty's dan we denken

Morgan ziet het koningshuis als echte mensen, net als de rest van ons… een deel van de tijd in ieder geval. De serie leert ons dat, hoe rijk of hoe koninklijk families ook zijn, families families zijn.

“Dit seizoen gaat veel meer over de thema's van een gezin worden. Ik blijf zeggen dat de monarch net als wij is en niets zoals wij als familie, 'zei Morgan tijdens de AFI Festival-galavertoning van The Crown seizoen drie in Hollywood in november 2019.

3 Hij waarschuwt de Royals wat hij op het punt staat op de show te zetten

Weinig leden van het koningshuis hebben publiekelijk toegegeven de show daadwerkelijk te hebben bekeken, maar met zijn enorme populariteit is het duidelijk dat het een impact heeft gehad op hun publieke imago. Morgan voelt die verantwoordelijkheid. Hij zegt dat hij vier keer per jaar vertegenwoordigers van de koninklijke familie ontmoet om zijn schets te bespreken van wat de serie de komende weken zal aanpakken.

Hun goedkeuring is echter niet vereist. "Met respect, ik vertel ze wat ik in gedachten heb en ze zetten zich een beetje schrap", vertelde hij aan Harper's Bazaar.

2 Hij was niet toegewijd aan de serie totdat hij de reactie van het publiek op seizoen 1 zag

Morgan was pas betrokken bij de serie toen hij de reactie van het publiek zag. Een verslaggever vroeg hem naar zijn plannen voor de show tijdens een interview met Indiewire, tijdens het eerste seizoen:

“Als de show een beetje beleefd wordt ontvangen, weet ik niet of ik door wil gaan. Want als ik het mijn hele leven geef, dan wil ik er zeker van zijn dat het iets is dat echt een soort culturele impact heeft. Als dat zo is, ga ik graag verder.”

1 Ondanks zijn kijk op de monarchie, bewondert hij de koningin

Morgan bewondert absoluut haar vermogen om zo lang door te gaan in het openbare leven, zoals hij tegen Indiewire zei:

"Haar afwezigheid van catastrofe is onpeilbaar, gezien de leiders die we hebben. Als je kijkt naar de mensen die de top van onze samenleving hebben bereikt door een verkiezingsproces en wat ze hebben gedaan… Elke alleenstaande premier laat een gebroken gebroken man achter, die zichzelf tot een idioot heeft gemaakt, en ze blijft gewoon absoluut identiek en onveranderd. Het is nogal buitengewoon."

Aanbevolen: