10 Things Walking Dead-maker Robert Kirkman heeft gezegd over zijn hitshow

Inhoudsopgave:

10 Things Walking Dead-maker Robert Kirkman heeft gezegd over zijn hitshow
10 Things Walking Dead-maker Robert Kirkman heeft gezegd over zijn hitshow
Anonim

Hollywood heeft al lang een fascinatie voor zombies. Op het grote scherm hebben we verschillende door zombies geïnspireerde films gezien, waaronder de Koreaanse kassahit Train to Busan. Ondertussen heeft The Walking Dead op AMC op televisie in de loop der jaren gestaag aan bekendheid gewonnen.

De langlopende show is gebaseerd op een stripreeks gemaakt door Robert Kirkman. Later ontwikkelde Kirkman zelf The Walking Dead voor televisie. De show is al verlengd voor een elfde seizoen. Terwijl we wachten tot nieuwe afleveringen worden uitgezonden, dachten we dat we dingen zouden bespreken die Kirkman in de loop der jaren over zijn show heeft gezegd:

10 De openingsscène van de piloot werd niet behandeld als 'A Big Deal'

Walking Dead piloot
Walking Dead piloot

"AMC heeft op geen enkel moment gezegd: 'Ja, misschien zouden we dit niet moeten doen'", vertelde Kirkman aan Entertainment Weekly. “Dus ik denk dat, omdat het werd behandeld alsof het geen big deal was, het niet echt bij me opkwam hoe brutaal dat was totdat ik op de set stond. Het was altijd de vraag hoeveel ze daarvan zouden laten zien, en AMC heeft ons verrast met alles wat ze ons laten doen.” In de pilot-aflevering moest Rick Grimes (Andrew Lincoln) een klein meisje in het hoofd schieten toen ze zich omdraaide om tussen de ondoden te zijn.

9 Hij heeft Rick Grimes nooit voorgesteld als het soort politieagent dat 'zijn geweer heel vaak gebruikte'

Rick Grimes
Rick Grimes

“Rick is een veel realistischer politiebureau”, vertelde Kirkman aan Entertainment Weekly. "Ik heb me altijd een beetje voorgesteld dat Rick Grimes geen politieagent was die zijn pistool heel vaak had gebruikt. Hij was gewoon een van die jongens die eigenlijk gewoon langs de plaatselijke moutwinkel liep en ervoor zorgde dat de kinderen op tijd thuiskwamen."

Tijdens de show was Rick in coma geraakt nadat hij was neergeschoten terwijl hij in de rij stond. En als hij wakker wordt, is de wereld al in een apocalyptische staat gedompeld.

8 Hij bevestigde dat de zombie die eruitzag als Jim Carrey niet de beroemde komiek was

wandelaars
wandelaars

“Het is helemaal niet Jim Carrey. En verdomme, de meeste dagen herinner ik me de naam van die man, 'onthulde Kirkman aan Entertainment Weekly. "Hij is een geweldige kerel. Ik heb hem een paar keer ontmoet. Hij werkt voor [visual effects company] KNB. Hij lijkt misschien vier keer zo verschillende zombies in de zes afleveringen." Dus daar heb je het. Het was toch niet echt de beroemde komiek die in de show verscheen. Je weet het echter nooit. Carrey zou er in de toekomst misschien mee instemmen om een echte verschijning te doen. Hij kan zelfs meer dan één aflevering blijven hangen.

7 Hij heeft goede relaties onderhouden met de showrunners van de show

Robert Kirkman
Robert Kirkman

"Ik heb een redelijk goede relatie gehad met elke showrunner in de show", vertelde Kirkman aan Rolling Stone. "Mijn manier van denken is: 'Ik sta tot je dienst.'" De show heeft gedurende de hele run vier showrunners gehad. Gimple nam de leiding over de show van seizoen vier tot seizoen acht, terwijl Glen Mazzara de show leidde tijdens het tweede en derde seizoen. Frank Darabont was de showrunner tijdens het eerste seizoen, maar hij werd later ontslagen. Ondertussen nam Angela Kang het stokje over als showrunner, te beginnen met het negende seizoen van de show. Kang was al bij de show sinds het eerste seizoen.

6 Sommige tv-personages moesten verhaallijnen van andere personages overnemen

Carol
Carol

"Michonne moest veel van Andrea's verhaallijn [sic] nemen omdat Andrea een lange tijd in de stripboekenreeks leefde, maar vrij vroeg in de show stierf", onthulde Kirkman tijdens een interview met The New York Times.“Daarom werden sommige dingen met Michonne in de strips aan Carol gegeven. Daar komt Scotts term 'remixen' vandaan."

Gimple werd later gepromoveerd tot chief content officer voor The Walking Dead en Fear the Walking Dead. Zijn tijd als showrunner kwam ten einde toen fans hun verontwaardiging uitten over het vermoorden van Carl Grimes in de show.

5 Andrew Lincoln bedacht een heel achtergrondverhaal voor Rick

Andrew Lincoln
Andrew Lincoln

"Ik bedoel, Andrew Lincoln kwam binnen en hij had dit hele achtergrondverhaal voor Rick met wie zijn ouders waren, wat er in zijn dagelijks leven gebeurde, en gewoon dingen die hij bedacht om zijn beslissingen te informeren over hoe hij portretteert Rick, 'vertelde Kirkman aan Collider. "Het zijn allemaal acteursdingen." Gedurende de hele show werd Lincoln zeer geprezen om zijn vertolking van de centrale held van de show. Fans hebben er zelfs op gewezen dat Lincoln een Emmy verdient voor zijn optreden.

4 Hij gaf toe 'ongemakkelijk te zijn bij acteurs'

Robert Kirkman
Robert Kirkman

"Ik weet dat ik me soms ongemakkelijk voel bij de acteurs", vertelde Kirkman aan Rolling Stone. “Er was onlangs een sterfgeval in de show, en ik was er klaar voor. Het was raar omdat iedereen op de set verdrietig is, en de acteur is boos omdat hun tijd op de show ten einde loopt. Het is een heel emotioneel iets, en ik heb het gevoel dat ik eruit stak als een zere duim omdat ik in de schrijverskamer dacht: 'Deze dood is belangrijk!'”

Gedurende de seizoenen van de show hebben verschillende personages hun brute einde al bereikt, waaronder Sophia en Lori Grimes.

3 Er was 'oppositie' in de schrijverskamer over het vermoorden van Andrea

Andrea
Andrea

“Het is iets waarover nogal wat werd gedebatteerd. Er was veel tegenstand in de schrijverskamer', onthulde Kirkman tijdens een gesprek met The Hollywood Reporter. Ik stuiterde heen en weer tussen 'We moeten haar echt niet vermoorden' en 'dit is een goed idee'. Uiteindelijk kwam het allemaal samen en besloten we ervoor te gaan. Het was zeker iets dat de ruimte tot op zekere hoogte verdeelde.” Andrea werd gespeeld door actrice Laurie Holden. Haar dood kwam in het derde seizoen toen ze besloot zichzelf door het hoofd te schieten nadat ze was gebeten door een rollator.

2 Merle's terugkeer naar de serie was tijdelijk bedoeld

Merle
Merle

"Het was altijd de bedoeling om Merle terug te krijgen als iets tijdelijks", vertelde Kirkman aan The Hollywood Reporter. "We wilden zien hoe de terugkeer van Merle dat personage zou beïnvloeden en zien dat Daryl terugkeert naar gedrag uit het verleden - naar slecht gedrag - was iets dat we echt wilden onderzoeken." Op de show verandert Merle uiteindelijk in een rollator. Daryl werd gedwongen zijn eigen broer dood te steken nadat Merle hem had aangevallen. Kirkman legde verder uit: "Merle's dood ging eigenlijk over het activeren van Daryl op een interessante manier die zijn vruchten zal afwerpen in seizoen vier.”

1 De showrunners wisten nooit van het einde van de strip

Robert Kirkman
Robert Kirkman

“Ik heb een einde in gedachten voor de strip…,” vertelde Kirkman aan Rolling Stone. "Het kan veranderen, maar het interessante voor mij is dat ik nooit iemand die bij deze show betrokken is kan vertellen wat het einde is dat ik in gedachten heb, omdat het stripboek de show waarschijnlijk zal overleven." In de afgelopen jaren zijn er berichten dat de annulering van de show in wezen op handen is. Dat is echter nooit bevestigd. Het is ook onduidelijk of Kirkman de belangrijkste creatieve beslissing zal zijn achter de laatste aflevering van de show wanneer de tijd daar is, vooral omdat de strips nu voltooid zijn.

Aanbevolen: