Een blik op Charlie Hunnam's carrière na Sons Of Anarchy (en zijn top 3 rollen aller tijden)

Inhoudsopgave:

Een blik op Charlie Hunnam's carrière na Sons Of Anarchy (en zijn top 3 rollen aller tijden)
Een blik op Charlie Hunnam's carrière na Sons Of Anarchy (en zijn top 3 rollen aller tijden)
Anonim

De Britse acteur was al gevestigd in de showbizz toen de pilot-aflevering van Sons of Anarchy werd uitgezonden. In feite had hij 11 jaar film- en televisie-ervaring op zak. Omdat hij een gerespecteerd acteur was voordat hij de rol van Jax Teller op zich nam, verdween hij niet nadat de hitserie eindigde; in feite werd hij naar voren gelanceerd.

Sinds SOA in 2014 werd afgesloten, heeft SOA-aluin, Charlie Hunnam, de afgelopen 6 jaar enkele van de beste hoofd- en bijrollen in films gespeeld. Hij propte 10 films in die tijd, met een serie voor Apple TV die momenteel in de maak is. Na eerder prijzen te hebben gewonnen voor de films, Nicholas Nickelby en Pacific Rim, naast 8 verschillende nominaties voor SOA, blijft zijn werk na de serie lovende kritieken verdienen. Blijf lezen om de details te leren.

14 Crimson Peak

De film uit 2015 was de eerste rol van Hunnam nadat hij Jax Teller achter zich had gelaten, en het verraste veel fans, vanwege het feit dat Hunnam zijn lichaam moest hervormen voor de rol. Hij viel af en verloor een deel van zijn spieren. Hierdoor leek hij authentieker voor het tijdperk van de film (1887).

In Crimson Peak, geregisseerd door Guillermo Del Toro, die ook Pacific Rim regisseerde, speelt Hunnam een liefdesbelang, Dr. Alan McMichael, in de gotische romantische film. Hij wees 50 Shades of Grey af voor deze rol.

13 De verloren stad van Z

Uitgebracht in 2016 en geregisseerd door James Gray, speelt Charlie Hunnam de hoofdrol van Percy Fawcett, een Britse ontdekkingsreiziger die rond 1906 naar Brazilië werd gestuurd. Zijn personage is een landmeter die verschillende pogingen onderneemt om een oude verloren stad te vinden in de jungle.

De plot zelf is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, waarbij Hunnam samen met Robert Pattinson, Sienna Miller en Tom Holland optreedt. Voor deze rol werd Hunnam genomineerd voor de International Online Cinema Best Actor Award.

12 Koning Arthur

Hoewel hij de CinemaCon-prijs 2017 voor mannelijke ster van het jaar won vanwege dit optreden, werd King Arthur: Legend of the Sword slecht ontvangen. Hunnam zelf heeft gezegd dat hij dol zou zijn op een nieuwe versie van de film, waarbij hij de teleurstellende resultaten van de film vastlegde op "een stukje verkeerd gebruik dat uiteindelijk de centrale verhaallijn verlamde", aldus IndieWire.

Oorspronkelijk wilde Hunnam schitteren in een filmserie die het Arthur-verhaal volgt, en zal hoogstwaarschijnlijk het zwaard moeten ophangen en verder gaan met dit personage.

11 Papillon

De film uit 2017, Papillon, was een film met Hunnam in de hoofdrol, Henri Charrière, bijgenaamd 'Papillon'. De film is een biografisch drama en een remake van de gelijknamige film uit 1973. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat plaatsvond in 1933, is het personage van Hunnam een Franse veroordeelde die naar de beruchte strafkolonie Devil's Island wordt gestuurd. Collega-co-sterren zijn Rami Malek, Christopher Fairbank en SAMCRO aluin, Tommy Flanagan.

10 Drievoudige grens

Een hoog aangeschreven Netflix-film, Triple Frontier, is een van Hunnams strakste uitvoeringen tot nu toe (samen met de uitvoeringen van zijn co-sterren). Hunnam speelt opnieuw de rol van stoere vent, als een van de 5 voormalige US Delta Force-soldaten die een overval van een Zuid-Amerikaanse misdaadbaas plannen en uitvoeren.

Spelen naast Ben Affleck, Oscar Isaac, Garret Hedlund en Pedro Pascal, de enige fout in Hunnams optreden was een beetje moeite om een realistisch Amerikaans accent te behouden.

9 Een miljoen kleine stukjes

Hier begint het bergafwaarts te gaan, althans voor een moment. Recensies voor A Million Little Pieces (2018) gebruiken meestal hetzelfde woord om het te beschrijven - "saai". Gebaseerd op een boek met dezelfde naam, werd het geregisseerd door Sam Taylor-Johnson, met het hoofdpersonage, James Frey, gespeeld door de echtgenoot van de regisseur, Aaron Taylor-Johnson. Charlie Hunnam is Bob Frey Jr.(James' broer), die hem naar een afkickkliniek sleept om van zijn drugsverslaving af te komen.

8 De heren

Geschreven, geproduceerd en geregisseerd door Guy Ritchie (de man die Lock, Stock en Two Smoking Barrels maakte), keert Charlie Hunnam opnieuw terug naar de Engelse gangsterscene die zijn carrière begon, als rechterhand van Matthew McConaughey's karakter, cannabis kingpin, Mickey Pearson.

De film gaf Hunnam nog een kans om zijn vaardigheden als 'de spier' te laten zien en verdiende ook meer dan $ 11 miljoen tijdens het eerste weekend van de release. Hoewel de film geen prijswinnaar was, oogstte hij meer succes dan de meeste mensen hadden verwacht.

7 Ware geschiedenis van de Kelly Gang

Een veel meer ontnuchterende film, True History of the Kelly Gang, is een fictief verhaal over de beroemde Australische boswachter Ned Kelly, gericht op het Australische leven in de jaren 1870. Hunnam speelt sergeant O'Neill, een man die regelmatig tijd doorbrengt met Kelly's moeder (die een prostituee is) terwijl hij Kelly ook pest.

Het is vreemd, maar verfrissend om te zien hoe Hunnam iemand speelt die onaardig is. Hunnam moest de regisseur bellen en vragen om in de film te worden gecast.

6 Jungleland

Uitgebracht op het Toronto Film Festival in 2019, Jungleland heeft acteur Jack O'Connell die bokser Lion Kaminski speelt, met Charlie Hunnam als manager/broer. Terwijl de broers door het land reizen, krijgt het publiek de scheuren in hun relatie te zien (evenals enkele goede gevechten).

Hoewel het een goede film is, hebben critici geklaagd dat Jungleland niets origineels heeft toegevoegd aan het genre, en verloor in vergelijking met vergelijkbare films, zoals Warrior (2011) en The Fighter (2010).

5 Waldo

Op het scherm werkend naast Mel Gibson, Morena Baccarin, Dominic Monaghan en meer, speelt Hunnam opnieuw de hoofdrol van de film. Hij speelt Charlie Waldo, een voormalige LAPD-detective die nu een rustig en 'minimalistisch' leven leidt in het bos, totdat een moord moet worden opgelost.

Waldo gaat ergens in 2020 in première, waarbij velen die Hunnam op de set of in afbeeldingen hebben gezien (zoals die hierboven) zeggen dat hij er bijna onherkenbaar uitziet in vergelijking met eerdere rollen.

4 Shantaram

Ten slotte is hier de allereerste serie met Charlie Hunnam in de hoofdrol sinds Sons of Anarchy eindigde in 2014. Gebaseerd op de roman van Gregory David Roberts. er zijn hoge verwachtingen van de serie. Het drama dat op Apple TV zal verschijnen, toont Hunnam als Lin, een Australiër die uit de gevangenis vlucht en zich probeert te verbergen in Bombay, India.

Met in de hoofdrollen Radhika Apte en Richard Roxburgh, is de productie tijdelijk onderbroken vanwege pandemische beperkingen in het gebied.

3 Toprol 3 - Green Street

Uitgebracht in 2005, met een 25-jarige Hunnam, kreeg Green Street zeker gemengde recensies; een oprecht positieve kwam van Roger Ebert, die de film prees om zijn realisme en weergave van de motivaties voor bendegeweld.

Hoewel de meeste fans niet blij waren met Hunnam's Cockney-accent en anderen de film bekritiseerden omdat hij voorspelbaar was, is het de passie en opwinding die Hunnam in de rol bracht die het goed maakte. De film won drie prijzen en werd ook genomineerd voor de William Shatner Groundhog Award.

2 Toprol 2 - Nicholas Nickleby

The Life and Adventures of Nicholas Nickelby is een roman geschreven door Charles Dickens in 1839. De film uit 2002, gebaseerd op deze roman, werd geregisseerd door Douglas McGrath. Hunnam speelt zich af in het 19e-eeuwse Engeland en heeft de hoofdrol van Nicholas Nickelby, een jonge man die voor zijn gezin moet zorgen terwijl hij worstelt met de wrede wereld waarin hij terechtkomt nadat zijn vader sterft. De film kreeg overal goede recensies, dankzij de sterke cast en regisseur, die het werk van de vereerde auteur respecteerde.

1 Toprol 1 - Pacific Rim

Misschien degene die Charlie Hunnam's gezicht op het scherm bracht voor een breder publiek (evenals een jonger publiek), Pacific Rim gaf Hunnam een rol die perfect paste bij zijn natuurlijke houding, zoals een zachtere versie van Jax uit Sons of Anarchie.

In plaats van misdaden en geweld te plegen voor SAMCRO, bestuurde hij een gigantisch pak met zijn Jaeger-partner en vocht hij tegen gigantische buitenaardse monsters. Regisseur, Guillermo Del Toro, hield van de focus van saamhorigheid. De piloten moesten samenwerken en naties kwamen samen. De film bracht wereldwijd $ 411 miljoen op.

Aanbevolen: