De waarheid over Eddie Murphy's tijd op SNL

Inhoudsopgave:

De waarheid over Eddie Murphy's tijd op SNL
De waarheid over Eddie Murphy's tijd op SNL
Anonim

Eddie Murphy is de grootste ster uit Saturday Night Live. Natuurlijk hebben Adam Sandler, Bill Murray, Tina Fey (en andere SNL-standouts) allemaal een absoluut enorme carrière gehad, dankzij hun deelname aan de langlopende NBC-schetsserie. We weten echter niet zeker of ze het succes van Eddie Murphy in zijn hoogtijdagen kunnen evenaren.

SNL is een van de redenen waarom Eddie Murphy een nettowaarde van $ 130 miljoen heeft. Hij wordt vaak beschouwd als een van de beste castmates aller tijden en, meer recentelijk, gerangschikt onder de beste gastgastheren van SNL-sterren. Murphy werkte van 1980 tot 1984 aan SNL. Sommige van zijn ervaringen op de set van Saturday Night Live waren niet bepaald zonneschijn en regenbogen.

Zonder verder oponthoud, hier is de waarheid over Eddie Murphy's tijd op SNL.

14 Het geheel van de SNL-cast uit 1980 werd ontslagen, behalve Eddie en Joe Piscopo

Deze foto werpt zeker een nieuw licht op Eddie Murphy. Hij is tenslotte een van de slechts twee mensen op de foto die hun SNL-baan langer dan een jaar hebben behouden. Nadat Lorne Michaels een pauze had genomen van SNL, liepen de beroemde originele castleden, waaronder Jane Curtin, Bill Murray en Gilda Radner, allemaal.

Er werd in 1980 een geheel nieuwe cast ingehuurd voor seizoen zes. Ze werden echter allemaal gepand door critici en leden van het publiek. De hele nieuwe cast werd na slechts één jaar ontslagen, met uitzondering van Eddie Murphy en Joe Piscopo.

13 SNL stond op zijn laatste benen totdat Eddie opdook

Dat seizoen zes uit de jaren 80 was een regelrechte ramp omdat het publiek de nieuwe castleden niet mocht. Als komiek en ster van seizoen zes, Gilbert Gottfried, zei: "Het zou zijn geweest alsof toen Friends in de lucht was, de hele cast vertrok en werd vervangen door verschillende mensen". Hierdoor liep SNL op zijn laatste benen in de kijkcijfers.

Dingen veranderden toen het publiek Eddie Murphy begon op te merken. Zonder twijfel blies Eddie leven in de stervende show, totdat er meer populaire castleden werden aangenomen.

12 Eddie werd gebruikt om de misplaatste poging van een Cleveland Basketball Team om te desegregeren door te hakken

De eerste keer dat Eddie een echte sketch op SNL kreeg, was toen hij werd gevraagd om de door de rechtbank aangestelde administrateur in Cleveland te spiesen, die overwegend zwarte basketb alteams op de middelbare school dwong hun roosters te diversifiëren met meer blanke spelers. Volgens Rolling Stone hoorden de schrijvers Eddie riffen in zijn Raheem Abdul Mohammed-personage en dachten dat hij perfect zou zijn om het onderwerp aan te pakken.

11 Eddie die zichzelf speelde (en indruk maakte) was wat echt zijn SNL-sterrendom lanceerde

Volgens Insider waren het Eddie Murphy's optredens op Weekend Update die zijn SNL-carrière echt in vuur en vlam zette. Eddie ging vaak door als zichzelf en deed een groot aantal imitaties van beroemdheden, van Stevie Wonder tot Bill Cosby. Het publiek vond het geweldig. Ze waren ook dol op hoe hij zou gaan op SNL omdat hij slechts één zwart castlid had.

10 Een grap die David Spade maakte zorgde ervoor dat Eddie SNL boycotte…Tot voor kort

Eddie Murphy kon niet tegen een grapje. Dat is misschien een te grote vereenvoudiging van wat er tussen hem en SNL gebeurde nadat hij wegging, maar het is gedeeltelijk juist. Nadat David Spade een kans had genomen op Eddie Murphy's carrière, tijdens een segment op Weekend Update, verbrak Eddie bijna 31 jaar lang de banden met de show. Gelukkig voor het publiek is Eddie's wrok opzij gezet en keert hij terug naar SNL voor zowel de SNL 40-special als een hosting-optreden in 2019.

9 Eddie was vastbesloten om een enorme ster te worden en dat liet hij iedereen weten tijdens zijn vroege jaren

De jonge Eddie Murphy had zoveel zelfvertrouwen en dit hielp hem een enorme carrière op te bouwen. In een interview met Rolling Stone herinneren schrijvers uit de oude tijd van SNL zich dat Eddie iedereen vertelde dat hij op een dag "zo groot als Elvis" zou zijn. Bovendien markeerde hij bepaalde items rond 30 Rockefeller Plaza met "Eddie Murphy Number 1" om mensen eraan te herinneren hoe succesvol hij zou worden.

8 Eddie dwong zich een weg naar SNL in een tijd dat ze geen acteurs van kleur hadden

Halverwege 1980, na een paar jaar stand-up optreden, kwam Eddie erachter dat SNL dringend een zwarte castmate nodig had. Tot die tijd was er maar één Afro-Amerikaan op SNL: Garrett Morris, die de show verliet naast Jane Curtin en Bill Murray.

Eddie begon de schrijvers bij SNL onophoudelijk te bellen totdat hij werd uitgenodigd om auditie te doen. Daar speelde hij vijf verschillende personages… en blies het castingteam omver.

7 Aan het begin werd Eddie minder betaald dan de meeste andere sterren

Volgens Ringer kreeg Eddie Murphy minder betaald dan de rest van de cast toen hij voor het eerst op SNL kwam. Dit was te wijten aan het feit dat hij een uitgelichte speler was, in plaats van een volledige repertoirespeler. Maar dit deed er niet toe voor Eddie, die constant beweerde dat hij voor zijn 21e miljonair zou worden. Het was duidelijk dat zijn vertrouwen zijn vruchten afwierp.

6 Joe Piscopo zag iets in Eddie dat maar weinig anderen zagen

De meeste schrijvers van SNL konden niet zien wat Eddie in zichzelf zag tijdens zijn vroegste dagen op de show. Eddie kreeg echter een bondgenoot in Joe Piscopo, die schreef en speelde in de show. Joe was ervan overtuigd dat Eddie voorbestemd was voor het sterrendom en wilde absoluut met hem geassocieerd worden, aldus Rolling Stone. De twee werden heel close … totdat jaloezie in het beeld sprong. Hun vriendschap raakte een lange zure patch die Joe van de show dwong.

5 De buurt van meneer Robinson is gemakkelijk een van zijn best lopende schetsen

Hoewel Eddie Murphy bekend staat om een verscheidenheid aan iconische SNL-personages, is zijn kijk op Mr. Rogers misschien wel zijn bekendste schets. In de nacht van 21 februari 1981, dezelfde avond dat Prince zijn SNL-debuut maakte en Charles Rocket zwoer in de lucht, debuteerde Eddie met "Mister Robinson's Neighborhood". Het bit werd zo geliefd dat ze het personage voortdurend terugbrachten.

4 Toen hij werd aangenomen, was hij het jongste castlid in de geschiedenis van SNL

Sommige mensen denken dat Pete Davidson de jongste artiest is die ooit op SNL is gecast, maar de waarheid is dat Anthony Micheal Hall (hij speelde in The Breakfast Club) dat record heeft. Hij werd gecast toen hij net 17 was. Eddie Murphy was echter pas 19 toen hij het felbegeerde optreden binnenhaalde. Op dat moment was hij verreweg de jongste.

3 Hij kon het niet uitstaan om boekweit te spelen

Terwijl fans dol waren op Eddie Murphy's 'Mr. Robinson' karakter, Boekweit werd zijn beroemdste personage. Na het spelen van Boekweit in schets na schets, werd Eddie hem beu. Sterker nog, hij begon boekweit te haten, volgens Rolling Stone. Eddie ging zelfs naar SNL-producer Dick Ebersol om te proberen hem te overtuigen het personage te vermoorden… en Eddie kreeg precies wat hij wilde.

2 Op het hoogtepunt van zijn SNL-carrière zat hij in bijna elke sketch

Of hij nu Buckwheat, Mr. Robinson, Gumby, andere personages of zichzelf speelde, Eddie Murphy was in bijna elke SNL-schets op het hoogtepunt van zijn roem. Dick Ebersol en de producers hadden een prominente rol in Eddie, vanwege zijn groeiende sterrendom. Volgens Salon irriteerde dit sommige van Eddie's castmates, waaronder zijn voormalige kampioen, Joe Piscopo.

1 De eerste keer dat hij SNL hostte, was hij nog steeds een castlid

In 1982, terwijl hij nog op SNL was, speelde Eddie in de kaskraker 48 Hours. Dit bracht Eddie's carrière naar een heel nieuw niveau. Hij werd zelfs gevraagd om gastgastheer te zijn in een aflevering van de show, ondanks dat hij er nog steeds een speler in was. Dit was nog nooit eerder gedaan, en het is een prestatie die nog steeds exclusief toebehoort aan Eddie Murphy.

Aanbevolen: