Wie is Amber Ruffin en wat is haar link met Seth Meyers?

Wie is Amber Ruffin en wat is haar link met Seth Meyers?
Wie is Amber Ruffin en wat is haar link met Seth Meyers?
Anonim

Afgelopen vrijdagavond kwam de nachtelijke televisie weer een stap dichterbij om minder een jongensclub te zijn, toen The Amber Ruffin Show in première ging op de streamingdienst van NBC Universal, Peacock.

Dus wie is Amber Ruffin en hoe werd ze de eerste zwarte vrouw die een late-night-tv-show presenteerde?

Fans van Late Night With Seth Meyers herkennen Ruffin misschien van verschillende van haar terugkerende segmenten in het programma. Ze is verschenen in de segmenten "Amber Says What?" 'Amber's Minute of Fury', 'Grappen die Seth niet kan vertellen' en 'Point, Counterpoint'. Ze is ook een van de belangrijkste schrijvers van Late Night With Seth Meyers.

Meyers huurde Ruffin in 2014 in om te schrijven voor zijn show. Ze is een schrijver over Late Night With Seth Meyers sinds het begin.

Ruffin begon haar komische carrière als onderdeel van de veelgeprezen improvisatiegroep Second City in Chicago en Denver. Ze verhuisde in 2011 naar Los Angeles en verscheen in een aflevering van Key and Peele in 2012 en deed auditie voor Saturday Night Live.

Ze kreeg haar eerste grote doorbraak toen ze werd aangenomen door Meyers. Haar eerste functie was als schrijver voor Late Night With Seth Meyers, en later gaf de show haar ook de kans om te schrijven voor de 66e Emmy Awards en de 75e en 76e Golden Globe Awards, die Meyers organiseerde.

Amber Ruffin
Amber Ruffin

Ruffin heeft onlangs ook 6 afleveringen geschreven van de populaire sketchserie A Black Lady Sketch Show, en leende haar komische stemtalenten aan de animatieshows Tuca en Bertie en You're Not A Monster.

Ruffins kenmerkende komische stijl levert komische monologen van slecht nieuws met een positieve, heerlijke draai. Haar terugkerende segment "Amber Says What?" is het kijken waard. Ze brengt diezelfde komische stijl naar haar nieuwe show.

In een interview met Time Magazine werd haar gevraagd hoe het was om comedy te doen in een tijd waarin veel van wat er in de wereld gebeurt niet grappig is. Ruffin zei: "Het is heel moeilijk en het is helemaal niet moeilijk. Technisch gezien moet je uitvoering van alles perfect zijn, anders wordt het verkeerd geïnterpreteerd."

Ze voegde er ook aan toe: "Maar ik kan het doel ook niet missen, want ik ben een zwarte dame. Het is moeilijk om niet te begrijpen waar ik vandaan kom, want je ziet me, je ziet precies wie ik ben als ik praat over wat mijn ervaringen zijn. Het enige wat je hoeft te doen is de waarheid vertellen en als je een grappige kerel bent, dan komt het er gewoon grappig uit."

The Amber Ruffin Show is nu beschikbaar op de streamingdienst van NBC Universal, Peacock.

Aanbevolen: