Welk 'Star Wars'-personage speelde Leonardo DiCaprio bijna?

Inhoudsopgave:

Welk 'Star Wars'-personage speelde Leonardo DiCaprio bijna?
Welk 'Star Wars'-personage speelde Leonardo DiCaprio bijna?
Anonim

Hollywood is een onvoorspelbare plek waar alles mogelijk is, en voor acteurs die geld willen verdienen en het groot willen maken, moeten ze goed nadenken over elke rol die hen wordt aangeboden. Voor velen is de kans om te verschijnen in een enorme franchise zoals Star Wars, Fast & Furious of de MCU een gemakkelijke beslissing, maar sommige acteurs hebben geaarzeld om een rol te spelen in zoiets als dit.

Zoals we door de jaren heen hebben gezien, heeft Leonardo DiCaprio het talent om de juiste rol op het juiste moment op zich te nemen. Nee, hij speelde niet in een hitfilm met elk project dat hij op zich nam, maar het v alt niet te ontkennen dat zijn filmografie net zo indrukwekkend is als iedereen uit zijn tijd. Dit komt door te weten wanneer je ja moet zeggen, en nog belangrijker, wanneer je nee moet zeggen tegen een rol.

Laten we erin duiken en kijken welk Star Wars-personage Leonardo DiCaprio weigerde te spelen!

Hij kreeg Anakin Skywalker aangeboden

Tijdens het laatste deel van de jaren 90 wilde George Lucas fans graag terugbrengen naar een sterrenstelsel hier ver, ver vandaan, en om dat te doen, moest hij de perfecte cast samenstellen om nieuwe personages en nieuwe personages tot leven te brengen. jongere versies van klassiekers die decennia eerder debuteerden.

In 1999 werd The Phantom Menace uitgebracht in de bioscoop en werd het een enorm financieel succes voor Lucas. Volgens Box Office Mojo kon de film $ 924 miljoen mee naar huis nemen aan de kassa, waardoor het een enorm succes werd ondanks gemengde reacties van zowel critici als fans. Deze film vormde het toneel voor het volgende hoofdstuk in Anakin's beurt aan Darth Vader, en Lucas had iemand nodig om de rol op zich te nemen.

Er is gemeld dat de rol van een meer volwassen Anakin Skywalker werd aangeboden aan Leonardo DiCaprio. Destijds was Leonardo DiCaprio een enorme naam dankzij Titanic, maar hij moest zich nog vestigen als een grote ster zoals hij nu is. Hij zou Titanic opvolgen met films als The Man in the Iron Mask, Celebrity en The Beach, maar hij had nog steeds een naam die de franchise zou kunnen versterken.

Voor de meeste mensen is het een relatief gemakkelijke beslissing om zo'n kans te krijgen. De franchise was een bewezen product en het zou gegarandeerd leiden tot een derde film. Voor Leo zou het echter niet zo kortaf zijn.

Hij wees het aanbod af

Terwijl George Lucas zich opmaakte voor Attack of the Clones, wachtte hij op een beslissing van Leonardo DiCaprio, die de rol van Anakin Skywalker kreeg aangeboden. Uiteindelijk zou DiCaprio de beslissing nemen om de rol door te geven en de deur open te zetten voor een andere artiest.

DiCaprio zou iets vertellen over het potentieel van het spelen van Anakin en waarom hij ervoor zou kiezen om het project door te geven.

Volgens NME zou DiCaprio zeggen: Ik heb daarover een ontmoeting gehad met George Lucas, ja. Ik voelde me gewoon niet klaar om die duik te nemen. Op dat moment.”

Datzelfde artikel zou ook laten zien dat Leo andere rollen zou doorgeven, zoals Robin in de film Batman & Robin en dat hij ook Spider-Man zou spelen! Dit zijn enkele grote kansen die hij afwees, en hij had dezelfde logica toen hij openhartig was over zijn besluitvorming.

Over het spelen van Robin zei hij: "Joel Schumacher is een zeer getalenteerde regisseur, maar ik denk niet dat ik klaar was voor zoiets."

Met de rol van Anakin Skywalker nog steeds voor het grijpen, was het tijd voor een andere jonge artiest om op het bord te stappen en het meeste uit een gouden kans te halen.

Hayden Christensen krijgt de rol

Leonardo DiCaprio had het idee doorgegeven om Anakin te spelen, en daarom was George Lucas nog steeds op zoek naar iemand die de rol zou kunnen spelen. Uiteindelijk zou Hayden Christensen de rol van Anakin krijgen en de hoofdrol spelen in zowel Attack of the Clones als Revenge of the Sith.

Hoewel er gemengde reacties waren voor Attack of the Clones, genoten veel fans en critici van wat Revenge of the Sith op tafel bracht. Het markeerde twee financieel succesvolle films voor Christensen, die uiteindelijk rollen zou krijgen in andere hitfilms voordat hij een pauze nam van acteren.

DiCaprio zou ondertussen schitteren in de films Catch Me If You Can en Gangs of New York in hetzelfde jaar dat Attack of the Clones uitkwam, en deze films waren essentieel voor mensen die hem als een echte ster en een legitiem talent.

Ondanks een enorme kans om in een franchise te zitten en te slagen, is het prima verlopen voor Leonardo DiCaprio.

Aanbevolen: