Hoe transformeerde Johnny Flynn om David Bowie te spelen in nieuwe biopic?

Hoe transformeerde Johnny Flynn om David Bowie te spelen in nieuwe biopic?
Hoe transformeerde Johnny Flynn om David Bowie te spelen in nieuwe biopic?
Anonim

Acteur Johnny Flynn speelt de overleden muziekicoon David Bowie in de aankomende biopic Stardust. De Engelse acteur is geen grote naam, maar hij heeft een indrukwekkende carrière voor zichzelf opgebouwd, niet alleen als toneelschrijver, maar ook als muzikant, zanger en songwriter - waardoor hij perfect geschikt is om de veelzijdige artiest te spelen.

Hij is de zanger van de band Johnny Flynn en The Sussex Wit, en hij speelde Dylan Witter in de Netflix-sitcom Lovesick.

Het spelen van een iconische zanger als David Bowie kan mogelijk een levensveranderende rol zijn voor een acteur. Flynn wilde eigenlijk niet in aanmerking komen voor de rol, omdat hij dacht dat het "gevaarlijk gebied" was.

Flynn uitte zijn schroom in een interview met Vanity Fair en zei dat het script te ambitieus klonk.

Hij zei: "Er zijn biografische films waar ik echt van hou - maar meestal zijn het [degenen] die slechts een moment in de tijd zijn … Ik was niet zo dol op de Bohemian Rhapsody, Rocketman -type biopic voor David, omdat hij zoveel dingen is dat ik niet denk dat één persoon al die spullen kan dragen. Het zou neerbuigend kunnen zijn voor zijn nalatenschap."

Hij stemde er uiteindelijk mee in om de rol op zich te nemen, nadat het script was herwerkt om zich voornamelijk te concentreren op een klein deel van Bowie's leven in 1971, toen hij voor het eerst door Amerika toerde.

David Bowie
David Bowie

Flynn zei dat hij in deze periode van zijn leven veel onderzoek deed naar Bowie als onderdeel van de voorbereiding om hem te spelen. Hij is ook ongeveer 35 pond afgevallen om Bowie's slanke frame te repliceren.

Flynn concentreerde zich echter vooral op de songwriting-aspecten van het spelen van David Bowie in zijn onderzoek. De film concentreert zich op een creatieve donkere tijd voor de muzikant, toen hij niet zo zeker was van zijn songwriting en kunstenaarschap.

In een interview met Yahoo zei Flynn dat dit een film is over Bowie "voordat hij zijn mojo op gang kreeg". Hij zei dat Bowie ervoor terugdeinsde om de muziek van zijn album The Man Who Sold The World te spelen, maar in plaats daarvan nummers van andere bands coverde.

"Dus ik dacht dat het leuk zou zijn en een mooi onderdeel van mijn onderzoek om een nummer te schrijven alsof ik David ben die Lou Reed probeert af te zetten", legde de acteur uit. "Gelukkig heb ik mezelf niet voorgehouden dat het zo goed moest zijn als een goed nummer van David Bowie. Op dat moment maakte het een beetje deel uit van de plot, dat hij nummers speelt die een beetje op oplichting lijken."

De recente trailer voor Stardust onthult Flynns transformatie in een Bowie die nerveus en onzeker is over zichzelf. Het is geen David Bowie waaraan velen gewend zijn, in een biopic die eigenlijk gaat over een specifieke tour in het leven van de zanger.

Stardust staat gepland voor een release op 25 november in de bioscoop en op streamingdiensten.

Aanbevolen: