Hoe Johnny Depp transformeerde voor zijn Donald Trump-parodiefilm

Inhoudsopgave:

Hoe Johnny Depp transformeerde voor zijn Donald Trump-parodiefilm
Hoe Johnny Depp transformeerde voor zijn Donald Trump-parodiefilm
Anonim

In de eerste maanden van 2016 begonnen de Republikeinse presidentiële voorverkiezingen koortsachtig te worden. In die tijd waren er niet veel onderwerpen meer geschikt in de wereld van entertainment dan Donald Trump's gekke stijging naar de top van de peilingen. De Amerikaanse politiek had nog nooit zoiets gezien: een onbezonnen, egocentrische, smerig rijke tv-presentator die de koploper werd van een grote partij, ondanks zijn constante 'niet-presidentiële gedrag'.

Iedereen stond op het moment in de rij om te melken, voordat - zoals de meeste mensen verwachtten - zijn sap op was en hij uiteindelijk uit de race viel. Nachtsterren Jimmy Fallon en Trevor Noah ontwikkelden hun eigen unieke Trump-impressies, net als Jay Pharaoh en Alec Baldwin op Saturday Night Live.

Comedy videoproductiebedrijf Funny or Die deed mee met het plezier, met hun eigen 50 minuten durende satire getiteld Donald Trump's The Art of the Deal: The Movie. Ze slaagden erin om Johnny Depp te pakken voor de titulaire rol. De Pirates of the Caribbean-ster staat bekend om zijn methodische benadering om de essentie van een personage te belichamen. Zijn Donald Trump was niet anders, want hij deed er alles aan om ervoor te zorgen dat hij het personage vlekkeloos afleverde.

Zeer veeleisende rol

Donald Trumps The Art of the Deal: The Movie was een parodie op het boek van de voormalige president Trump uit 1987, Trump: The Art of the Deal. Het werkte rond het uitgangspunt dat de New Yorkse tycoon schreef, regisseerde en speelde in een echte verfilming van het boek, maar dat de film verloren ging en nu pas is gevonden.

De satire werd verteld door A Beautiful Mind-regisseur Ron Howard. Naast Depp als Trump bestond de indrukwekkende cast ook uit Michaela Watkins als de ex-vrouw van Trump, Ivana, Patton Osw alt als televisiepersoonlijkheid Merv Griffin en Henry Winkler als politicus en filmcriticus, Ed Koch.

Depp als Donald en Michaela Watkins als Ivana Trump in 'Donald Trump's Art of the Deal: The Movie&39
Depp als Donald en Michaela Watkins als Ivana Trump in 'Donald Trump's Art of the Deal: The Movie&39

Het concept is bedacht door Owen Burke, de hoofdredacteur van Funny or Die, naast The Big Short-regisseur Adam McKay. Ze namen contact op met Depp met een aanbod om in hun korte film te spelen en we weten niet helemaal zeker of hij het daarmee eens zou zijn. Het zou tenslotte een zeer veeleisende rol worden, waarbij de opnames binnen vier dagen zouden plaatsvinden. Met een budget van slechts $ 250.000, had Depp misschien het gevoel dat het niet de moeite waard was.

Fantastische mimiek

Toen hij de pitch voor Depp voor de rol maakte, opende Burke met een regel die suggereerde dat Trump inderdaad een film had gemaakt voor zijn bestsellerboek. De acteur was verrast door het nieuws, maar toen legde Burke uit dat dat een leugen was, en dat deze leugen het uitgangspunt was dat ze hem wilden uitvoeren als een parodie op Donald Trump.

Echte Donald Trump met een exemplaar van zijn boek uit 1987, 'The Art of the Deal&39
Echte Donald Trump met een exemplaar van zijn boek uit 1987, 'The Art of the Deal&39

In een telefonisch interview met The Daily Beast zei Burke dat hij Depp voor de rol wilde hebben omdat hij wist hoe ver de acteur zou gaan om Trump perfect te belichamen. "Hij is een kameleon, hij is een fantastische nabootser. Maar meer dan dat, hij is gewoon een geweldige artiest en een bekwaam acteur", legde hij uit. "Als hij een rol speelt, brengt hij dat wat alleen Johnny Depp erin kan brengen."

Depp was snel verkocht en stemde in met de rol, iets dat Burke en zijn collega's 'niet konden geloven'. Met dat uit de weg, schakelden hij en McKay de diensten in van Drunk History-medebedenker Jeremy Konner om het verhaal tot leven te brengen.

Toewijding aan de rol

Vanuit de regisseursstoel had Konner uit de eerste hand de toewijding van Depp aan de rol gezien."Hij kwam niet alleen opdagen met een ongelooflijke Donald Trump-stem - hij kwam met zijn team van haar- en make-upmensen die hem elke dag urenlang prothesen", vertelde de directeur aan Business Insider.

Om alleen de fysieke transformatie te voltooien, zat Depp blijkbaar elke dag uren in de haar- en make-upstoel. Dit gaf Konner een gemakkelijkere tijd om te regisseren, omdat hij bijna het gevoel had te maken te hebben met een heel andere persoon dan Depp, de superster.

Depp als Trump in een scène uit de spooffilm 'Art of the Deal' van Funny or Die
Depp als Trump in een scène uit de spooffilm 'Art of the Deal' van Funny or Die

"Hij begon met haar en make-up en hij zat daar twee tot vier uur. En ik zou hem niet eens echt zien totdat hij uit haar en make-up kwam, "vervolgde Konner. "Dus er was een heel rare ontkoppeling waarbij ik het gevoel had dat ik nooit echt met Johnny Depp werkte."

Depps radicale transformaties in Pirates en Black Mass zijn misschien wel zijn beroemdste. Met de Trump-rol bewees hij echter dat, hoe klein de rol ook is, het werk dat hij doet voor een rol nooit verandert.

Aanbevolen: