Project Runway'-deelnemers mogen dit ene ding niet doen

Project Runway'-deelnemers mogen dit ene ding niet doen
Project Runway'-deelnemers mogen dit ene ding niet doen
Anonim

De realityshow 'Project Runway' heeft in 18 seizoenen verbluffend succes gehad. De show gaat nu zijn 19e seizoen in en fans kunnen er geen genoeg van krijgen. Terwijl ze wachten (en zich afvragen wat ze van het volgende seizoen kunnen verwachten), zijn fans misschien geïnteresseerd om te leren hoe het leven van de deelnemers op de set echt is.

Net als andere realityshows heeft 'Project Runway' een aantal geheimen, en een daarvan is dat de deelnemers tijdens het filmen een aantal superstrenge richtlijnen moeten volgen.

Het is niet verwonderlijk om te horen dat de castleden slopende uren werken, of dat eerdere mentoren/producenten zijn vertrokken omdat ze zich creatief verstikt voelden. Heidi Klum en Tim Gunn verlieten bijvoorbeeld allebei de show na 16 seizoenen vanwege creatieve meningsverschillen.

Denk eraan, Heidi houdt er niet van om ingesloten te worden, vooral niet als het gaat om haar soms verrassende hobby's. Dus, terwijl fans teleurgesteld waren om haar te zien gaan, leeft 'Project Runway' zonder Klum en Gunn.

Voor de deelnemers is er niet veel veranderd. Zoals Insider meldde, zijn de werkuren lang (18 uur of meer) en zijn de ochtenden vroeg (ook zonder veel slaap), maar er is één specifieke regel die de deelnemers moeten volgen.

De opkomende ontwerpers van de show mogen geen media consumeren terwijl de show aan het filmen is, bevestigt producer Sara Rea. Yup: de deelnemers kunnen geen tv kijken en ook geen toegang tot internet. Ondanks de populariteit van livestreaming tegenwoordig, kunnen fans geen kijkje achter de schermen verwachten bij 'Project Runway'. Niet van de deelnemers, tenminste.

Rea legde uit dat de show wil dat elke jonge en hongerige ontwerper op zijn eigen creativiteit vertrouwt om elk stuk te ontwikkelen. Als deelnemers toegang hadden tot media, zegt ze, zouden ze zich door een 'invloed van buitenaf' kunnen laten beïnvloeden. Dus voor fans die zich voorstelden dat hun favoriete ontwerpers op Pinterest zouden surfen op zoek naar nieuwe ideeën, zo ziet hun zeer beperkte downtime er niet uit.

Insider citeerde Rea echter als volgt: de deelnemers mogen wel door New York City rijden. Het zou geen verrassing moeten zijn dat deelnemers overal inspiratie kunnen opdoen, maar zonder wifi zijn ze in ieder geval niet op Instagram aan het zoeken naar nieuwe ideeën of downloaden ze stiekem patronen (patronen zijn een andere PR nee-nee, zegt Rea).

Dingen kunnen echter veranderen, aangezien nieuwe co-hosts Karlie Kloss en Christian Siriano tegenwoordig frontman zijn voor 'Project Runway'. Een nieuwe werkruimte in Brooklyn is een van de hoogtepunten van de vernieuwing van de show, merkt EW op. De show kan op veel manieren worden herzien, maar fans zullen moeten afstemmen op het nieuwste seizoen om erachter te komen.

Aanbevolen: