15 Dingen die acteurs verrassend genoeg niet mogen doen op de set

Inhoudsopgave:

15 Dingen die acteurs verrassend genoeg niet mogen doen op de set
15 Dingen die acteurs verrassend genoeg niet mogen doen op de set
Anonim

Sommige acteurs stellen buitensporige eisen in ruil voor het spelen in een film, maar zijn er regels die ze moeten volgen, net als de rest van de crew? Vandaag komen we erachter!

Een film- of tv-toestel is net als elke andere werkomgeving omdat er een hiërarchie is als het gaat om personeel. Hoewel iedereen belangrijk is en een rol speelt in het eindproduct, zijn sommige banen duidelijk prestigieuzer dan andere. De directeur is over het algemeen degene die de leiding heeft en iedereen heeft een afdelingshoofd aan wie hij rapporteert.

Meestal moeten acteurs dezelfde regels volgen als iedereen, maar vaak zijn A-listers vrijgesteld van deze regels, vooral vanwege hun uitgebreide ervaring in de industrie. Een beginnende acteur zou een regisseur beledigen door zijn mening te geven, maar hetzelfde advies kan worden aanvaard van een bekende acteur.

Laten we eens kijken naar de regels op de set die acteurs moeten volgen.

15 Acteurs mogen niet klagen over de werkuren (ongeacht hoe lang ze zijn)

BTS donkere ridder 2
BTS donkere ridder 2

Het maken van een film kan vermoeiend werk zijn, met sets die vaak tot zeven dagen per week draaien. Dit betekent dat iedereen, inclusief acteurs, meestal heel veel uren maakt. Acteurs moeten misschien tot laat in de nacht filmen of op de set arriveren voor hun make-up voordat de zon opkomt. Geen gezeur, want het hoort bij het werk.

14 Ze kunnen alleen hun mening geven als ze erom wordt gevraagd

once_upon_a_time_in_hollywood_bts
once_upon_a_time_in_hollywood_bts

Over het algemeen zouden acteurs hun mening over een scène of personage alleen moeten geven als de regisseur erom vraagt, maar het hangt allemaal af van de ervaring van de acteurs en hun aandeel in de film. Als ze bijvoorbeeld geld hebben gestoken om de productie te financieren, kun je er zeker van zijn dat ze hun mond niet zullen houden.

13 Acteurs kunnen niet beslissen wanneer ze een scène moeten knippen

BTS hongerspellen
BTS hongerspellen

Alleen de regisseur mag "knippen" zeggen. De regel op de set is dat alleen de regisseur kan beslissen wanneer een take wordt beëindigd. Een acteur zou het nooit op zich moeten nemen om te zeggen dat hij van de set af moet of dat hij wegloopt, omdat dit kan interfereren met wat de regisseur in gedachten had.

12 Kinderacteurs mogen niet langer werken dan hun gereguleerde uren

harry-potter-and-the-deathly-heiligen-achter-de-schermen-emma-watson
harry-potter-and-the-deathly-heiligen-achter-de-schermen-emma-watson

In de Verenigde Staten zijn er strikte regels als het gaat om het aantal uren dat een kindacteur mag werken. Ze mogen niet meer dan 48 uur per week (8 uur per dag) werken en als de shoot langer dan twee dagen duurt, moet de productie voor een tutor zorgen.

11 Acteurs mogen nooit hun eigen uitvoeringen beoordelen

joker joaquin feniks
joker joaquin feniks

Acteurs zijn vaak hun eigen ergste critici, daarom mogen ze nooit hun eigen uitvoeringen beoordelen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op elke regel. Joaquin Phoenix stond erom bekend dat hij midden in een scène van de set van Joker liep toen hij vond dat zijn optreden niet goed was. Maar hij is Joaquin Phoenix!

10 Acteurs mogen nooit rechtstreeks in de camera kijken

The-Suicide-Squad-Harley-Quinn
The-Suicide-Squad-Harley-Quinn

In de camera kijken is een grote no-no, maar je zou verbaasd zijn hoe gemakkelijk het kan gebeuren. Een acteur kan worden gevraagd om naar een punt buiten de camera te kijken en met alle activiteit achter de schermen kan het verleidelijk zijn om een snelle blik in de lens te werpen.

9 Ze kunnen alleen geautoriseerde stunts uitvoeren

Game of Thrones
Game of Thrones

Acteurs mogen alleen stunts uitvoeren die voor hen zijn goedgekeurd. In alle andere gevallen wordt een stuntman gebruikt om in te vullen. De reden hiervoor is simpel: als een van de hoofdrolspelers gewond raakt tijdens het filmen, kan dit het hele project maanden vertragen.

8 Co-Stars mogen niet met methode-acteurs buiten de camera praten

er zal bloed zijn
er zal bloed zijn

Methodeacteurs zijn degenen die zich volledig in hun rol onderdompelen, soms uren of dagen achter elkaar niet van hun personage afbreken. Het wordt daarom als onbeleefd beschouwd als iemand die acteur afleidt, zelfs als de camera's niet meer draaien. Beroemde methode-acteurs zijn onder meer Daniel Day-Lewis, Hilary Swank en Jared Leto.

7 Acteurs mogen hun regels niet herschrijven

zwarte panter BTS
zwarte panter BTS

Het is de taak van een acteur om zijn tekst overtuigend af te leveren en ze mogen nooit hun eigen woorden toevoegen aan wat er in het script staat, tenzij ze de schrijver willen beledigen. De enige keer dat een acteur ad-lib mag schrijven of zijn eigen regels moet schrijven, is wanneer hem dat wordt gevraagd.

6 Op sommige sets mogen acteurs geen scripts meebrengen

schaamteloze bts
schaamteloze bts

Schaamteloze showrunner John Wells heeft een vreemd beleid met betrekking tot scripts - ze worden van de set verbannen. Dit is vrij ongebruikelijk voor de productie van een tv-show, maar het lijkt prima te hebben gewerkt. Het betekent wel dat de acteurs en actrices al hun dialogen uit hun hoofd moeten leren voordat ze naar hun werk gaan.

5 Acteurs moeten weten hoe laat ze bellen en nooit te laat komen

gandalf heer van de ringen BTS
gandalf heer van de ringen BTS

Elke acteur krijgt een beltijd - en dat is de tijd dat ze op de set worden verwacht. Ze moeten misschien een kostuum aantrekken of make-up laten doen voordat het filmen van de dag begint, dus het wordt over het algemeen als een zeer slechte vorm beschouwd voor een acteur om te laat op de set te arriveren.

4 Acteurs zouden hun persoonlijke problemen niet aan het werk moeten zetten

BTS
BTS

Er wordt van iedereen verwacht dat hij zich professioneel gedraagt op een film- of tv-toestel en niet zijn persoonlijke problemen meebrengt naar het werk. Acteurs die continu voor problemen zorgen, zullen al snel merken dat hun aanbod opdroogt, want niemand wil met een dramaqueen werken. Lindsay Lohan ontdekte dit bijvoorbeeld op de harde manier.

3 Ze kunnen niet praten over hun huidige projecten zonder toestemming

walking-dead-bts
walking-dead-bts

Acteurs mogen niet praten over hun aankomende projecten op sociale media of in interviews, tenzij het is goedgekeurd door de studio. Dit om te voorkomen dat spoilers de film voor fans verpesten. Sommige acteurs zijn beter in het bewaren van geheimen dan andere - Tom Holland staat bekend om het uitlachen van MCU-spoilers.

2 Acteurs mogen niet boos worden als ze richting gegeven worden

BTS Harry Potter 4
BTS Harry Potter 4

No krijgt graag te horen dat ze iets verkeerd doen, maar voor degenen die acteurs zijn, hoort kritiek bij het werk. Acteurs moeten bereid zijn om instructies op te volgen, dus als de regisseur hen vertelt iets anders te doen, moeten ze daar niet boos over worden. Het loont om een dikke huid te hebben in deze business.

1 Acteurs kunnen de set niet verlaten zonder zich af te melden

BTS piraten van de Caraïben
BTS piraten van de Caraïben

Hoewel acteurs (vooral A-listers) een speciale behandeling kunnen krijgen op een film- of tv-toestel, zijn er enkele regels die ze ook moeten volgen, net als de rest van de crew. Een van die regels is dat ze zich elke ochtend moeten aanmelden en aan het eind van de dag moeten afmelden.

Aanbevolen: