Hier is hoe Anya Taylor-Joy in Beth Harmon veranderde voor 'The Queen's Gambit

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Anya Taylor-Joy in Beth Harmon veranderde voor 'The Queen's Gambit
Hier is hoe Anya Taylor-Joy in Beth Harmon veranderde voor 'The Queen's Gambit
Anonim

Netflix heeft een clip uitgebracht waarin Anya Taylor-Joy verandert in Beth Harmon, de hoofdpersoon van de miniserie The Queen's Gambit.

Een bewerking van de gelijknamige roman van W alter Tevis, de serie ziet Taylor-Joy als de roodharige Beth, een wees die een talent voor schaken ontdekt. Beth is vastbesloten om grootmeester te worden en is op een gestage weg naar internationale faam en erkenning, maar heeft wat moeite om zich aan te passen aan het leven buiten het weeshuis.

De serie ontwikkeld door Scott Frank en Allan Scott volgt de hoofdpersoon van 8 tot 22 jaar oud terwijl ze op missie gaat om in Europa te spelen, terwijl ze ook vecht tegen eenzaamheid en verslaving.

Anya Taylor-Joy verandert in een roodharige voor 'The Queen's Gambit'

In de video die op 2 november is uitgebracht, zit de Amerikaans-Argentijns-Britse actrice Taylor-Joy in de make-up- en haarstoel. Dankzij het werk van haar- en make-upartiesten Claudia Stolze en Daniel Parker verandert de platinablonde actrice in een roodharige met grote ogen voor de rol. Ze draagt een kortere pruik en heeft rokerige ogen, wat haar magnetische blik benadrukt.

In The Queen's Gambit, Taylor-Joy, bekend om haar doorbraak in horror The Witch en vanwege het spelen van de titulaire rol in Emma., sterren naast Harry Potter co-ster Harry Melling en Love Actually hoofdpersoon, Thomas Brodie-Sangster. Zowel Melling als Brodie-Sangster spelen schaakkampioenen en spelen verschillende spellen tegenover Taylor-Joy's Beth.

De actrice filmde veel schaakscènes waarin ze zelfverzekerd speelt, des te indrukwekkender aangezien ze geen eerdere ervaring met het spel had.

"Ik wist niets, maar ik denk dat dat me enorm heeft geholpen", zei ze in een interview met Netflix Queue.

“Beth is de wereld van het schaken aan het ontdekken, en ik zou er ook dat ontzag en die magie in kunnen brengen.”

Anya Taylor-Joy zal Furiosa spelen

2019 was een productief jaar voor Taylor-Joy. Ze goochelde met rollen in Emma en Last Night in Soho op hetzelfde moment dat ze aan The Queen's Gambit werkte.

“Ik had een heel intens jaar in 2019, waarin ik wist dat ik drie verschillende personages zou spelen met een vrije dag ertussen”, zei ze ook.

Ze zal vervolgens verschijnen als het titulaire personage in Furiosa, een spin-off van Mad Max: Fury Road. Taylor-Joy schittert als een jongere versie van het personage gespeeld door Charlize Theron in de film uit 2015.

Aanbevolen: