Hoe Zeke Smith van 'Survivor' de koers veranderde voor trans-spelers

Inhoudsopgave:

Hoe Zeke Smith van 'Survivor' de koers veranderde voor trans-spelers
Hoe Zeke Smith van 'Survivor' de koers veranderde voor trans-spelers
Anonim

Met meer dan twee decennia aan afleveringen is Survivor op talloze manieren geëvolueerd. Er zijn veel momenten getoond, vooral in de afgelopen seizoenen, die verder gaan dan het spel. Een van de meest schokkende en hartverscheurende persoonlijke momenten vond plaats op Survivor: Game Changers, toen Zeke Smith publiekelijk werd uitgelachen door zijn stamgenoot. Niemand zag dit moment aankomen en het heeft de koers voor transgenderspelers veranderd.

Zelfs in het meest recente seizoen van Survivor is enorm veel liefde getoond voor een openlijk transgender man, Jackson Fox. Met eenentwintig jaar zendtijd is Survivor van een sociaal experiment in de wildernis uitgegroeid tot een weerspiegeling van de evolutie van de samenleving in de afgelopen twee decennia.

8 Zeke Smith wordt ontmaskerd door een stamgenoot

In een van de meest schokkende persoonlijke aanvallen die de show ooit heeft gezien, werd Zeke Smith door zijn stamgenoot en vriend, Jeff Varner, als transgender neergezet. Zeke was stomverbaasd, zat daar met een gebroken hart en sprakeloos door wat zijn vriend hem zojuist had aangedaan.

7 Medestamgenoten steunen Zeke Smith

Terwijl fans Zeke al geruime tijd niets zien zeggen, steunen alle vijf stamgenoten hem. Andrea Boehlke, Debbie Wanner, Ozzy Lusth, Sarah Lacina en Tai Trang stonden allemaal achter Zeke Smith en veroordeelden niet alleen de acties van Jeff Varner, maar ook zijn excuses. Er waren veel tranen van mede-castleden, en niets dan liefde en steun werd aan Zeke Smith gegeven op een moment dat hij dat het meest nodig had.

6 Jeff Probst staat achter Zeke Smith

Jeff Probst laat interviewers zelden zijn persoonlijke mening weten over grote momenten in Survivor, maar hij gaf wel commentaar op deze zeer emotionele aflevering. Hij heeft gezegd dat het zo'n schokkend moment was, dat hij niet kon geloven dat hij de vraag van Jeff Varner goed had gehoord. Jeff Probst ging verder met te zeggen dat dit "een van de meest rauwe en pijnlijke studies van menselijk gedrag is die ooit op Survivor zijn gebeurd."

5 De positieve punten vinden

Hoewel dit duidelijk niet de manier is waarop Zeke Smith naar buiten wilde komen, heeft hij het opgepakt als onderdeel van zijn overlevingsreis en vindt hij er het beste van. Nadat hij publiekelijk in de openbaarheid was gebracht, realiseerde hij zich dat er een kans was om een positieve impact te maken in de LGBTQ+-gemeenschap, en in het bijzonder de transgendergemeenschap.

4 "Er kan iets goeds uit voortkomen"

Zeke vertelde de dames van The Talk dat hij maanden van tevoren met Jeff Probst, de producers en regisseur had gesproken voordat de show dit emotionele moment uitzond. Hij wist dat het voor de show bijna onmogelijk was om deze scène te verwijderen, omdat het een enorm moment was in de stamraad. Door zo'n kwetsbaar moment uit te zenden, wist Zeke Smith dat hij duizenden mensen binnen de transgendergemeenschap kon helpen.

3 'Survivor'-wijzigingen

Survivor is de afgelopen twee decennia geëvolueerd met maatschappelijke veranderingen, met LGBTQ+-rechten en diversiteit op de voorgrond. Jeff Probst zegt precies dezelfde zin voor elke uitdaging: "Kom binnen, jongens." In seizoen 41 vroeg hij de castleden of ze het woord 'jongens' uit zijn uitspraak wilden verwijderen om het genderneutraal te houden. Pas bij een volgende uitdaging zei een castlid dat ze het wilden veranderen, en Jeff Probst ging verder zonder het woord 'jongens' te gebruiken.

2 Een rauw moment op een realityshow

Survivor heeft behoorlijk wat schurken in de game gehad, maar dit moment ging verder dan de game. Fans houden ervan om schurken te haten, zoals Russell Hantz en Boston Rob, maar Jeff Varner werd een ander type schurk. Iemand in het openbaar uitlaten en vervolgens gameplay als excuus gebruiken, was een van de meest hartverscheurende, levensechte momenten die fans hebben meegemaakt. Zeke Smith beleefde een moment waar veel transgenders elke dag van hun leven bang voor zijn, en hij werd blootgesteld aan miljoenen fans die thuis toekeken.

1 Zeke Smith toonde zijn vriendelijke hart op een verschrikkelijk moment

Voordat Zeke Smith nationale aandacht kreeg voor zijn publieksuitje, werd hij de afgelopen seizoenen erkend als een strategische speler. Met de evolutie van het spel komen evoluerende strategische spelers, en Zeke stond in de voorhoede van deze spelers. Hij wilde herinnerd worden als een geweldige Survivor-speler in plaats van alleen een transgender man te zijn op Survivor, maar dat werd hem afgenomen. Afgezien van zijn strategie, toonde dit moment zijn vriendelijke hart. Hij was in staat om een man te vergeven die hem voor miljoenen mensen over de hele wereld uitliet, en fans waren zowel diepbedroefd als blij om de glimlach op Zeke's gezicht aan het einde van deze aflevering te zien.

Aanbevolen: