Hier is de moeilijkste look van Beth Harmon om 'The Queen's Gambit' uit te voeren

Inhoudsopgave:

Hier is de moeilijkste look van Beth Harmon om 'The Queen's Gambit' uit te voeren
Hier is de moeilijkste look van Beth Harmon om 'The Queen's Gambit' uit te voeren
Anonim

De gelimiteerde serie, geïnspireerd op de roman van W alter Tevis, vat de mode van de jaren 60 in feite prachtig samen dankzij kostuumontwerper Gabriele Binder.

Binder en actrice Anya Taylor-Joy, die schaakwonder Beth Harmon speelt, werkten samen om het personage een specifiek gevoel voor stijl te geven. Beths modekeuzes evolueren naarmate ze opgroeit, met één outfit die volgens de kostuumontwerper bijzonder uitdagend was om goed te krijgen.

De Paris Crimson-jurk behoorde tot de meest uitdagende looks van Beth

Binder onthulde dat de karmozijnrode jurk die Beth draagt tijdens een avondje uit in Parijs - en de volgende dag wakker wordt, in een badkuip van alle plaatsen - een lastige was. Die outfit had een gelaagde boodschap moeten kunnen overbrengen.

"Ik denk dat de jurk twee dingen moet brengen", vertelde Binder aan Netflix Queue.

“Het zou er echt fantastisch uit moeten zien in de bar en het zou de volgende dag super ellendig moeten zijn. Het moet zich omdraaien en het tegenovergestelde zijn als het nat is.”

Binder koos voor een jurk van crêpe, die gemakkelijk onaangenaam onchic overkomt als hij doorweekt is.

Anya Taylor-Joy zegt dat Beth zich alleen voor zichzelf kleedt over 'The Queen's Gambit'

Taylor-Joy woog ook op Beths liefde voor mode. Naarmate de hoofdpersoon vordert op het pad om schaakgrootmeester te worden, ziet het publiek ook haar mode-evolutie. Van eenvoudige schortjurken tot glamoureuze ensembles die kijkers aan een schaakbord doen denken, Beth groeit op en is net zo dol op kleding als schaken.

“Het leek me heel normaal dat Beth om haar kleren zou geven,” zei Taylor-Joy.

"Ze is een esthetisch persoon, en het eerste waar ze verliefd op wordt, is het bord zelf", vervolgde ze.

De actrice legde ook uit dat ze gelooft dat het gevoel voor mode van haar personage wordt geleid door haar eigen instincten en niet door de drang om iemand anders aan te spreken.

“Beth kleedt zich niet voor andere mensen; Beth kleedt zich echt voor zichzelf, 'zei Taylor-Joy.

“Je ziet haar persoonlijkheid evolueren, in plaats van te kijken naar haar poging om de samenleving te verzadigen met wat ze ook draagt,” voegde ze eraan toe.

Onlangs onthulde Taylor-Joy het lot van Beth's outfits uit de show. Ze legde uit dat Binder wilde dat ze de kostuums zou houden als de serie eenmaal was afgelopen… maar de outfits maakten eerst een kleine omweg in een museum.

The Queen's Gambit wordt gestreamd op Netflix

Aanbevolen: