Hoeveel kost het Disney om 'The Mandalorian' te maken?

Inhoudsopgave:

Hoeveel kost het Disney om 'The Mandalorian' te maken?
Hoeveel kost het Disney om 'The Mandalorian' te maken?
Anonim

Big-time filmfranchises zijn meer dan in staat om geld te verdienen aan de kassa, maar de laatste jaren proberen deze universums ook op de televisie golven te maken. Star Wars, de MCU en DC zijn allemaal enorme franchises en ze hebben gestaag een aanwezigheid op televisie opgebouwd die helpt om een groter gedeeld universum uit te breiden waar de fans hun tanden in kunnen zetten.

In 2019 maakte The Mandalorian zijn debuut op Disney+ en werd meteen een groot succes voor het platform. Fans van de franchise zijn dol op een verhaal dat niet gericht is op de Skywalker-familie, en ze genieten er echt van om hoogwaardige productie naar het kleine scherm te zien komen.

Laten we erin duiken en zien hoeveel geld het Disney kost om The Mandalorian tot leven te laten komen!

Elke aflevering kost ongeveer $15 miljoen

Mandalorian
Mandalorian

Je hoeft maar één keer naar een aflevering van The Mandalorian te kijken om te zien dat Disney kosten noch moeite spaart om de best mogelijke show te maken. Het blijkt dat het bedrijf een aardige cent beta alt voor elke aflevering.

Er is gemeld dat het tot $ 15 miljoen kan kosten om een enkele aflevering van The Mandalorian te maken! Dat is een hoop geld voor een enkele aflevering van een show, maar om eerlijk te zijn, de decors, kostuums en al het andere dat nodig is om de show geweldig te maken, is van ongelooflijk hoge kwaliteit.

Zoals we in het verleden hebben gezien, hebben andere populaire shows zoals Game of Thrones ook een hoop geld uitgegeven voor hun grootste afleveringen, en dit soort investeringen kan een grote bijdrage leveren aan het binnenhalen van fans en het behouden van ze komen terug voor meer. Nee, een enorm budget is geen garantie voor succes, maar het toont wel het soort vertrouwen dat een studio en een netwerk hebben in hun grootste projecten.

Met ongeveer $ 15 miljoen per aflevering, kunnen sommigen nieuwsgierig worden naar het soort geld dat de acteurs naar beneden halen. Op dit moment zijn er geen definitieve gegevens die laten zien hoeveel sterren als Pedro Pascal betaald krijgen voor de show, maar we moeten ons voorstellen dat ze een flinke vergoeding krijgen.

Eén aflevering van deze geliefde serie kost Disney heel veel geld, dus het spreekt voor zich dat het budget voor één seizoen buitensporige hoogten kan bereiken.

Een seizoen is ongeveer $ 120 miljoen

Mandalorian
Mandalorian

Voor $ 15 miljoen per pop, brengen de afleveringen van The Mandalorian die mensen graag elke week kijken, hoge kosten met zich mee. In de loop van één seizoen moet Disney een enorme investering doen voor de fans thuis.

Er is gemeld dat een enkel seizoen van The Mandalorian wel $ 120 miljoen kan kosten voor Disney om te maken. Dit was een ongelooflijke hoeveelheid geld om te investeren in een project dat geen garantie had dat het een succes zou worden, maar de studio had duidelijk vertrouwen in wat Jon Favreau met de franchise op tafel zou brengen.

Disney heeft een aantal enorme hits gekregen met Favreau aan het roer, dus de werkrelatie die ze hebben opgebouwd, moet een rol hebben gespeeld in het budget van het project. Favreau maakte Iron Man, The Jungle Book en The Lion King voor Disney, volgens IMDb, en al die projecten zouden enorm succesvol zijn.

Nadat het eerste seizoen ten einde liep, hadden fans er alle vertrouwen in dat dit deel van de Star Wars-franchise dankzij Favreau de goede kant op ging, en als het begin van seizoen 2 een indicatie is, dan is het alleen gaat groter en beter worden.

Dus, met een enorm budget van meer dan $ 100 miljoen, beginnen sommigen zich af te vragen hoe dat zich verhoudt tot sommige van de films in het Star Wars-universum.

Hoe het zich verhoudt tot de films

Mandalorian
Mandalorian

In de loop der jaren heeft Star Wars 9 episodische films uitgebracht, waarvan er 2 voor de goede orde in de mix zijn gegooid. Deze films, vooral de nieuwere, hebben enorme budgetten gehad. Dus, hoe verhoudt het budget voor The Mandalorian zich tot sommige van de films die de filmindustrie hebben helpen veranderen.

Volgens Fandom is het budget voor The Mandalorian meer dan dat van de originele trilogie bij elkaar! Nu, die films kwamen uit in de jaren 70 en 80 en films kregen niet echt hetzelfde soort geld als nu. Het is echter nog steeds wild om te zien dat deze serie meer kost dan hun gecombineerde budget.

In vergelijking met de prequel-trilogie is het seizoensbudget van The Mandalorian vergelijkbaar met wat elke film kost om te maken. Qua budget kost het zelfs meer dan The Phantom Menace. Wat betreft de moderne vervolgtrilogie, elk van die films kostte aanzienlijk meer om te maken dan The Mandalorian.

Over het algemeen is het prijskaartje om The Mandalorian tot leven te brengen hoog voor Disney, maar het is duidelijk elke cent waard geweest.

Aanbevolen: