Hoeveel kost het om een seizoen van The Simpsons te produceren?

Inhoudsopgave:

Hoeveel kost het om een seizoen van The Simpsons te produceren?
Hoeveel kost het om een seizoen van The Simpsons te produceren?
Anonim

Het is de langstlopende animatieshow op televisie en een van de langstlopende series ter wereld. In de afgelopen 30 jaar is The Simpsons van een experimenteel, ruw getekend slot op The Tracey Ullman Show uitgegroeid tot een imperium van meerdere miljoenen dollars. Er zijn drieëndertig seizoenen geproduceerd. Er zijn zevenhonderdzeven afleveringen uitgezonden. Fans van over de hele wereld stemmen af om te zien hoe hun favoriete Amerikaanse familie gekke grappen uitha alt. Ondanks een duidelijke achteruitgang in kwaliteit door de jaren heen, is de comedyshow nog steeds ongelooflijk populair en wordt hij nog steeds vernieuwd voor toekomstige seizoenen - schijnbaar nooit te beëindigen en een vertrek van tv te maken!

De tijd, investering en expertise die nodig is om The Simpsons te produceren is immens. Meer dan 500 mensen werken samen om elke aflevering te produceren - inclusief schrijvers, showrunners en animators. Elk aspect van de productie wordt tot in de kleinste details gepland. Met dit alles in gedachten, zou je je kunnen voorstellen dat de Springfield-setshow behoorlijk duur zou zijn om te produceren, toch? Maar hoe duur? Lees verder om erachter te komen.

6 'The Simpsons' maakt enorme bedragen via advertentie-inkomsten

Hoewel de show niet langer op zijn hoogtepunt is, slaagt hij er nog steeds in om een groot publiek aan te trekken en verdient hij even veel geld via advertentie-inkomsten. In 2008 verdienden The Simpsons maar liefst $ 314 miljoen per jaar aan advertenties, en de cijfers blijven sterk.

Volgens Ad Age kost het uitzenden van een commercial van 30 seconden op The Simpsons bedrijven precies $ 162.725 (vanaf 2018.) Dit is een redelijk middelmatig bedrag in het grote geheel van populaire tv-shows - enkele van grootste kan meer dan $ 400.000 opbrengen voor een reclamespot, maar The Simpsons is nog steeds een grote aantrekkingskracht voor adverteerders.

5 De stemmencast van 'The Simpsons' kreeg vroeger bescheiden salarissen

De show staat bekend om het gebruik van een ervaren cast van stemacteurs, waarvan de meeste al sinds het begin bij The Simpsons. Destijds kregen de hoofdrolspelers slechts $ 5.000 tot $ 30.000 per aflevering. Deze bleven 10 jaar staan, maar de acteurs dreigden toen met staken als ze geen loonsverhoging of een korting op de merchandising kregen. Hun dreigementen waren succesvol, en de stemmencast verdient nu zeker veel meer geld dan in het eerste seizoen.

4 Maar nu verdienen ze enorme bedragen

Het verhaal van de salarissen van de stemacteurs is lang en ingewikkeld geweest. In 1998 onderhandelde Fox opnieuw met de acteurs en stemde ermee in een forse $ 50.000 per aflevering te betalen, naast een gegarandeerde loonsverhoging van $ 10.000 jaar-op-jaar gedurende drie jaar, volgens Hollywood Reporter.

In 2001 werd het nog beter voor de cast toen ze een enorme loonsverhoging van $ 125.000 per aflevering ontvingen. In 2004 steeg dit opnieuw, met mensen als Dan Castellanata (de stem van Homer) die tussen de $ 250.000 tot $ 360.000 per aflevering ontving.

Toen vroegen de acteurs in 2008 om nog een loonsverhoging. De verstoring die hierdoor werd veroorzaakt, stopte de productie, maar een overhaaste deal zorgde ervoor dat elk belangrijk castlid een vergoeding van $ 400.000 ontving voor elke afzonderlijke aflevering.

3 Hoeveel kost elke aflevering van 'The Simpsons' om te produceren?

The Simpsons is een van de duurste tv-shows die ter wereld is geproduceerd, al dan niet geanimeerd. Er gaan enorme kosten in elke productie, voornamelijk de vergoedingen voor stemacteurs en de enorme productiekosten voor animators en schrijvers, die enorme creatieve inspanningen leveren om de show tot leven te brengen.

Elke aflevering van The Simpsons kost Fox naar verluidt minstens $ 5 miljoen (vanaf 2011), hoewel dit cijfer de afgelopen jaren hoogstwaarschijnlijk is gestegen als gevolg van inflatie en stijgende productiekosten.

2 Dus hoeveel kost het om een heel seizoen van 'The Simpsons' te produceren?

Extrapoleren betekent dat - met elk seizoen 22 afleveringen - The Simpsons ongeveer $ 110 miljoen per seizoen kost. Omdat elke aflevering slechts 23 minuten duurt, is dit een verbazingwekkende $ 217, 391 per minuut! Dit cijfer is echter hoogstwaarschijnlijk een zware onderschatting. Het kost waarschijnlijk veel meer om te maken. En dat is de lage schatting.

1 Dit maakt 'The Simpsons' een van de duurste shows aller tijden

$110 miljoen per seizoen maakt de show zeker erg duur om te maken, vooral voor een animatieserie, maar het is zeker niet de duurste aller tijden. Niet eens in de buurt. The Simpsons is klein vergeleken met de aankomende Amazon live-action prequel-serie voor The Lord of the Rings. Deze serie, die nog in pre-productie is, kost naar schatting $ 1 miljard om te produceren. Laten we hopen dat het het wachten waard is!

De show heeft een lange tijd genoten en bracht al meer dan 30 jaar vreugde aan kijkers van alle generaties. Hoe lang blijft het lopen? Welnu, velen geloven dat de show op geleende tijd draait en ver voorbij zijn beste tijd is, dus we kunnen alleen maar afwachten hoeveel seizoenen van The Simpsons nog moeten worden genoten.

Aanbevolen: