Wat is er gebeurd met de 'schaamteloze' acteur Steve Howey?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met de 'schaamteloze' acteur Steve Howey?
Wat is er gebeurd met de 'schaamteloze' acteur Steve Howey?
Anonim

Als Kev Ball een van de meest fascinerende personages is op Lifetime's Shameless, dan is dat allemaal te danken aan de opmerkelijke acteervaardigheden van Steve Howey. De acteur, die de rol van goedhartige barman speelt, wist fans te overtuigen door de veelzijdige aard van zijn karakter te laten zien. Terwijl Kev een stoere vent lijkt in zijn ruige werkomgeving, toont hij een verrassend gevoel van tederheid in de scènes met zijn kinderen. In feite is het trotse papa-personage verantwoordelijk voor enkele van de mooiste momenten van de show.

Howey doet zo'n geweldig werk door de complexiteit van Kev's menselijkheid te onthullen, dat fans zich afvragen wat hij in zijn eigen leven heeft uitgespookt. Is Howey nog steeds aan het acteren? En welke andere rollen heeft de acteur de afgelopen jaren op zich genomen? We hebben wat onderzoek gedaan naar de recente carrièrekeuzes van Howey om lezers een idee te geven van waar de acteur nu is.

Kev Ball Forever?

Sommige televisiekijkers zullen geschokt zijn als ze ontdekken dat Howey eigenlijk nog steeds de hoofdrol speelt in Shameless. Het programma heeft in 2020 nieuwe afleveringen uitgezonden, volgens IMDb, en het beste is dat de serie al is vernieuwd voor wat zijn tiende seizoen zal zijn. Dat maakt het de langstlopende show in de geschiedenis van Lifetime!

Dit lijkt misschien het typische verhaal van een langlopende Amerikaanse bewerking van een Engels televisieprogramma. Om te beginnen was de show eigenlijk een bewerking van de gelijknamige Britse serie van Paul Abbott. Desalniettemin ziet Howey enkele voordelen in de lengte van de show, vooral in termen van het belichamen van karaktergroei.

De acteur heeft genoten van het kijken naar de transformatie van Kev in de loop van honderdtweeëntwintig afleveringen. Zoals Howey in een exclusief interview aan CBS vertelde: "Het was geweldig om hem te zien gaan van deze seksgekke Kevin naar een vader van twee die nog een kind wil." Over transformatie gesproken!

Een nieuw Netflix-tijdperk

Howey heeft zich misschien in een volledig decennium van Kev gestort, maar zijn toewijding aan Shameless heeft hem er niet van weerhouden andere kansen te verkennen. Het meest opvallende is dat de acteur van de gelegenheid gebruik heeft gemaakt om deel te nemen aan de Netflix-revolutie. Hij speelde de rol van "Jason" in de originele hit Dead To Me van de streamingdienst.

De rol laat de talenten van Howey op een geheel nieuwe manier zien. In tegenstelling tot de gelukkige Kev, is Jason een aantrekkelijke weduwnaar die naar huis gaat met de gemartelde weduwe Jen (Christina Applegate) tijdens een retraite voor rouwverwerking. De stand van één nacht gaat ongelooflijk slecht, terwijl Jasons aanvankelijke lust langzaam wegpelt om pure, door verdriet overmand door pijn te onthullen. Hoewel Howey's deelname aan de show beperkt is tot slechts een paar scènes, is de kwetsbaarheid die hij toont als Jason overtuigend.

In een interview in 2017 met The Chicago Tribune sprak Howey zijn bijzondere aantrekkingskracht uit voor dit soort emotioneel intense rollen. Volgens de acteur komt veel van zijn interesse in dit soort acteren voort uit een verlangen om de manier waarop mannelijke personages worden geïnterpreteerd, te compliceren. "Ik zal kijken naar deze andere acteurs die deze mannen spelen met interne kwelling, en het registreert niet bij mij", vertelde hij aan The Tribune, "Er zijn jongens die ik ken - werkende acteurs, beroemde acteurs - en ze zouden nooit een rol spelen daardoor zien ze er niet cool uit. Dat op de een of andere manier een zachtere kant laten zien, is zwakte. En ik denk niet dat het een zwakte is.”

Rennen na succes

Acteren is duidelijk de passie van Howey, maar dat weerhoudt hem er niet van om andere interesses en prestaties na te streven. De grootste tijdsbesteding van de acteur buiten acteren en gezinsleven is eigenlijk hardlopen. In 2018 liep Howey zijn eerste marathon in 4 uur en zestien minuten, maar sindsdien scheert hij tijd vrij van zijn race. Hij liep de marathon van LA in iets minder dan vier uur en streeft ernaar de kilometers nog sneller te maken.

Maar hardlopen is niet de enige atletische interesse van Howey; de man is alles behalve een echte sportschoolverslaafde. Hij vertelde Muscle & Fitness zelfs dat een work-out van veertig minuten amper zijn warming-up is. Om ervoor te zorgen dat de acteur zijn oefening als substantieel beschouwt, moet hij minstens twee of drie uur naar de sportschool gaan. Zoveel drukte!

Vanwege de intensiteit van de acteur zullen fans waarschijnlijk niet al te verbaasd zijn om te weten dat de favoriete oefeningen van Howey de meest pijnlijke zijn. "De trainingen die echt goed zijn voor mijn lichaam zuigen het meest", onthulde hij. Hij bekende ook dat hij, om zijn sixpack te behouden, voornamelijk broccoli eet.

Dit niveau van toewijding is duidelijk veel meer dan wat iemand zou verwachten voor een simpele hobby. We kunnen wachten om te zien wat voor soort prestaties Howey bereikt in de toekomst.

Aanbevolen: