The Queen's Gambit': Anya Taylor-Joy over wat haar het meest intimideerde over haar rol

Inhoudsopgave:

The Queen's Gambit': Anya Taylor-Joy over wat haar het meest intimideerde over haar rol
The Queen's Gambit': Anya Taylor-Joy over wat haar het meest intimideerde over haar rol
Anonim

De Amerikaanse actrice van Britse en Argentijnse afkomst speelt schaakgenie Beth Harmon in de Netflix-miniserie gemaakt door Scott Frank en Allan Scott.

Een bewerking van de gelijknamige roman van W alter Tevis, The Queen's Gambit sees the Emma. 's ster als schaakwonder Beth Harmon, die in een weeshuis in het Kentucky van de jaren 60 woont. Beth, een introvert, ontdekt een talent voor het spel dankzij de conciërge van het weeshuis. Vastbesloten om grootmeester te worden, is de hoofdpersoon op een gestage weg naar internationale faam en erkenning, maar heeft hij wat moeite om zich aan te passen aan het volwassen leven.

Anya Taylor-Joy speelt Beth in 'The Queen's Gambit' van 14 tot 22 jaar

Ondanks dat Taylor-Joy geen significante ervaring had met schaken, legde ze uit dat het onthouden van de partijen slechts een van de meest uitdagende aspecten van de rol was.

“Ik denk dat het ding dat me het meest intimideerde, was dat ik in staat was om alle verschillende leeftijden binnen dit personage op overtuigende wijze uit te voeren,” zei Taylor-Joy in een clip die op 11 november door Netflix werd uitgebracht.

De serie volgt de hoofdpersoon van 8 tot 22 jaar oud terwijl ze op missie gaat om in Europa te spelen, terwijl ze ook vecht tegen eenzaamheid en verslaving. Terwijl Isla Johnston op negenjarige leeftijd Beth speelt, portretteert Taylor-Joy het schaakwonder van 14 tot begin twintig.

"Ik wilde niet dat iemand ooit het gevoel zou krijgen dat ze plotseling een ander persoon was omdat ze volwassen was", vervolgde de 24-jarige actrice.

De kostuums van 'The Queen's Gambit'

Taylor-Joy legde ook uit dat ze probeerde enige nadruk te leggen op bepaalde manieren van verschillende leeftijden.

“Als [Beth] 15 is, waggelt ze, loopt ze met platvoeten, friemelt ze veel,” legde ze uit.

"Ze heeft niet de beste controle over haar gezichtsuitdrukkingen, waar ik van hield", voegde ze eraan toe.

Naarmate Beth ouder wordt, wordt ze "meer gepolijst en een beetje meer damesachtig", zei de actrice.

Taylor-Joy heeft het kostuumontwerp van Gabriele Binder gecrediteerd om haar te helpen onderscheid te maken tussen de verschillende fasen in het leven van haar personage. Naast haar talent voor schaken, ontwikkelt Beth al snel een liefde voor mode en verandert ze naar een meer elegante en verfijnde stijl naarmate ze ouder wordt.

"Als je kostuums draagt, draag je ze omdat je denkt dat dit is wat het individu elke dag op hun lichaam zou doen", zei de actrice.

"Ik denk dat het een heel veelzeggend teken is van hoe ze over zichzelf denken, of wat ze de wereld willen vertellen," voegde ze eraan toe.

The Queen's Gambit wordt gestreamd op Netflix

Aanbevolen: