Dit is de enige souvenir 'Elliott' die uit de set van 'E.T.' is bewaard

Dit is de enige souvenir 'Elliott' die uit de set van 'E.T.' is bewaard
Dit is de enige souvenir 'Elliott' die uit de set van 'E.T.' is bewaard
Anonim

Het is meer dan 30 jaar geleden sinds Steven Spielbergs hitfilm 'E. T.' sierde het kleine scherm, maar een snelle Google-zoekopdracht bewijst dat fans het niet zijn vergeten. Zoek naar de jongen die Elliott speelde en kom op honderd kostuumideeën om je als Elliott te kleden tijdens die epische fietstocht om zijn vriend E. T. te redden

Het punt is dat het die scène is die het kindsterretje dat Elliott speelde, inspireerde om één specifiek souvenir te pakken nadat het filmen was ingepakt.

Zoals Mirror meldde, was Henry Thomas de kindacteur die Elliott speelde, naast een schattige en superjonge Drew Barrymore.

Toegegeven, de jongen van E. T. is tegenwoordig niet zo herkenbaar, maar dat weerhield journalisten er niet van hem op te sporen. Natuurlijk hielp het feit dat hij onlangs speelde in een reclamespotje met 'ET'-thema hem opnieuw bekendheid te verwerven (niet dat het hem ooit echt heeft verlaten).

Maar terug naar het verleden: Henry legde uit dat hoewel de film wereldwijd beroemd werd, hij daarna gewoon terug naar huis ging en een normaal leven leidde. Maar hij dacht er wel aan om minstens één memorabilia mee te nemen.

Wat hij echt wilde was een lichtzwaard, Henry verwant aan Mirror. Maar toen hij arriveerde om 'E. T.' te filmen, kreeg hij alleen een hydraulisch bediende alien. Toch merkte de acteur op: "Maar ik denk dat ik een vliegende fiets heb, dus ik mag niet klagen."

Die vliegende fiets, een iconisch moment in de film en nu herdacht als een meme, bevat het item dat Henry Thomas mee naar huis nam: het rode sweatshirt.

Henry Thomas als Elliott in 'ET' film met rode trui
Henry Thomas als Elliott in 'ET' film met rode trui

Het is duidelijk dat de productieploeg niet van plan was een kind iets waardevollers mee naar huis te laten nemen, maar Henry mocht het rode sweatshirt houden dat hem letterlijk beroemd maakte (en een cosplay).

Nu hij zelf kinderen heeft, kijkt de volwassen Elliott met veel plezier terug op zijn tijd op de set, hoewel hij niet veel van die herinneringen vasthoudt. Zijn kinderen krijgen echter een kick van het kijken naar de film voor hem, zelfs als ze niet de hele film hebben uitgekeken.

Zoals hij aan Mirror uitlegde, hield hij niet echt contact met zijn medesterren, behalve met de vrouw die zijn moeder speelde in de film. Dee Wallace is eigenlijk zijn enige contact vanaf de set, merkte Henry op, aangezien hij en Drew Barrymore in 1982 eigenlijk maar 'een paar maanden' samen doorbrachten.

Maar voor wat het waard is, de auditie van Thomas, niet die van Barrymore, was wat echt indruk op Spielberg maakte: hij gaf een emotionele uitvoering terwijl hij zich een tragische gebeurtenis herinnerde waarbij zijn chihuahua werd gedood door de hond van een buurman, merkte Independent op. Dat moet meer waard zijn dan een sweatshirt, toch?

En gek genoeg is Drew Barrymore ook een cosplay/Halloweenkostuum voor fans geworden, hoewel haar rollen veel productiever zijn dan die van Henry Thomas. Maar niet veel mensen verkleden zich als haar in 'E. T.'.

Aanbevolen: