Dit is het enige hoofdcastlid van de originele 'Batman' die nog leeft

Inhoudsopgave:

Dit is het enige hoofdcastlid van de originele 'Batman' die nog leeft
Dit is het enige hoofdcastlid van de originele 'Batman' die nog leeft
Anonim

De originele Batman-serie debuteerde eind jaren 60 en werd al snel de show om naar te kijken op die grote, omslachtige, verouderde dozen die ze tv noemden. De show zou sterren van zijn hoofdcast maken en Batman (het stripboek) redden van bijna-annulering. Zo bizar en campy als de show vaak zou worden, de Batman-mythos heeft altijd een geschiedenis gehad met de wereld van het rare (zoals zijn potentiële cross-over met … Godzilla. Ja, Godzilla … Wat is er met die bizarre mengelmoes gebeurd?) waren de acteurs die ervoor zorgden dat de grillige eigenaardigheden van de show werkten.

Of het nu de gevestigde gaststerren of de doorbraakacteurs waren die eindelijk hun moment hadden om te schitteren, de acteurs omarmden het kamp en maakten de show tot een succes. Hoewel de meerderheid van de cast niet langer bij ons is, blijft er één castlid over, die ons blijft herinneren aan dat leuke Technicolor, vervlogen tijdperk. Laten we een reis door het geheugen maken en naar dat castlid kijken, en herinneringen ophalen aan de gekke hit uit de jaren 60, zullen we?

8 De Batman-serie was een cultureel fenomeen

De jaren 60 waren beroemd om veel dingen: Woodstock (de goede), de Beatles, de oorlog in Vietnam en Batman. Toen de show in 1966 debuteerde met de nu iconische 'surfer'-muziek en cartoonintro, was het meteen een hit. Batman werd al snel het ding om naar te kijken op tv en bracht een cultureel fenomeengenaamd "Batmania" voort (niet te verwarren met "Beatlemania" … veel "mainas" in de jaren 60.) Al snel iedereen in het land keek, droeg, speelde en consumeerde zelfs Batman.

7 'Batman' maakte een ster van Adam West

We hebben momenteel een nieuwe Batman in Robert Pattinson, en hoewel velen The Dark Knight wilden spelen, hebben slechts een select aantal de puntige oren en cape aangetrokken. De eerste acteur die de Caped Crusader speelde en hem naar de hoofdstroom bracht, was Adam West. West was een worstelende acteur voordat hij de rol van Batman landde. De populaire tv-serie zou bijna van de ene op de andere dag van West een bonafide stermaken. Hoewel West misschien niet de rijkste acteur was die de kap droeg, was hij de eerste die zich niet alleen het personage eigen maakte, maar ook hielp om de rol iconisch te maken (hij had trouwens geen gegoten plastic nodig om zijn lichaamsbouw te verbeteren), dat was puur West.)

6 'Batman' trok de topsterren van de jaren 60 aan

Batman werd niet alleen bekend om zijn campy-humor, maar ook om zijn speciale gastschurken. De show bevatte een hele reeks beroemde sterrenuit het tijdperk die de beruchte schurkengalerij van Batman uitbeeldden. Met sterren van het toneel, het scherm en zelfs de wereld van de komedie. Het was gebruikelijk in de serie om Cesar Romero (The Joker), Frank Gorshin (The Riddler), Burgess Meredith (The Penguin) en zelfs Vincent Price (Egghead) van week tot week te zien.

5 Ondanks het succes van de show, werd deze na 3 seizoenen geannuleerd

Helaas, aan alle goede dingen komt een einde. Hoewel de serie aan het begin van de serie immens populair was, begon het te flikkeren toen "Batmainia" leek te verwelken en te vervagen. De show kende een grote daling in kijkcijfers en ondanks een wanhopige poging om de show te redden met de toevoeging van Bat Girl (gespeeld door Yvonne Craig), werd de show na slechts 3 seizoenen geannuleerd

4 De meeste van de 'Batman'-cast zijn binnen 30 jaar na elkaar gepasseerd

Naarmate de jaren verstreken, zouden veel van de cast van de shows overlijden Geliefde gastschurken en andere castleden zouden worden betreurd door fans van de show, en in de geval van Cesar Romero en Burgess Meredith, zijn zelfs door Hollywood geëerd met een ster op de walk of fame.

3 Helaas zou Adam West zich bij de meerderheid van de cast voegen en in 2017 overgaan

Adam West, die het publiek betoverde toen de kleurrijke, campy Batman (om nog maar te zwijgen van een run als hijzelf op Family Guy) helaas zou overlijden aan leukemie in juni 2017Zijn schijnbaar grappige houding en goedaardige acceptatie van de rol die hem beroemd maakte, waren aspecten van de persoonlijkheid van de acteur die hem een overvloed aan fans bezorgden.

2 Burt Ward is het laatste overlevende lid van de originele 'Batman'-cast

Bert John Gervis Jr., professioneel bekend als Burt Ward, verrukte fans van de serie als de pittige, one-liner spuwende, slogan met sidekick, Robin: the Boy Wonder. Op de rijpe leeftijd van 76 is Ward niet alleen nog steeds bij ons, maar is ze kwiek en vol energie. Ward heeft momenteel zijn eigen bedrijf genaamd Gentle Giants (een bedrijf voor dierenvoeding) en houdt zich bezig met liefdadigheidswerk, de oprichting van de Gentle Giants Rescue and Adoptions, Inc.

1 En Burt Ward heeft een heel verhaal te vertellen

In de loop der jaren heeft Ward een paar prikkelende weetjes onthuld over wat er gebeurde toen de camera's werden uitgeschakeld en dat het portretteren van The Boy Wonder soms a kan zijn beetje aan de gevaarlijke kantVolgens de Hollywood Reporter zei Ward dit over zijn tumultueuze eerste dag op het werk: "Ze willen niet het risico lopen dat Adam gewond raakt, dus hebben ze mij ingehuurd om het te doen." De verslaggever zou Ward vragen of het echt zo gevaarlijk was waarop Ward zou antwoorden: "Oh ja! Sterker nog, hoe meer botten ik breek, hoe meer geld ik verdien." Heilig risico betalen, Batman… heb ik gelijk?

Aanbevolen: