Trevor Noah legt uit hoe de wereld kan leren van Afrika bij het aanpakken van COVID-19

Trevor Noah legt uit hoe de wereld kan leren van Afrika bij het aanpakken van COVID-19
Trevor Noah legt uit hoe de wereld kan leren van Afrika bij het aanpakken van COVID-19
Anonim

Nieuws over de COVID-19-pandemie ha alt opnieuw de krantenkoppen nadat het enigszins zijwaarts was geschud door de melee van de recente Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Het aantal gevallen is de afgelopen weken enorm gestegen in de VS en over de hele wereld. Er is echter enig optimisme van Trevor Noah van The Daily Show.

In een van zijn recente monologen wees Noah op het continent van zijn geboorte, Afrika, en legde uit waarom de meeste landen daar het dodelijke virus met succes hebben weten te beheersen. Noah zei dat de rest van de wereld aanwijzingen kan - en moet - halen uit de manier waarop het continent met het virus omgaat.

Hij zei dat een van de belangrijkste redenen waarom het continent succes heeft gehad bij het beheersen van het virus, is omdat het eerdere praktijken had bij het omgaan met de uitbraken van het Ebola-virus. De meest recente uitbraak van ebola was van 2013 tot 2016 in West-Afrika.

Veel landen in Afrika hebben harde lessen geleerd van de ebola-uitbraak. Deze landen hebben sindsdien gezondheidsinfrastructuur gebouwd waardoor ze snel actie kunnen ondernemen, met de steun van een bevolking die gewend is om met pandemieën om te gaan.

Noah wees er ook op dat leiderschap een grote rol heeft gespeeld in de successen van het continent. Hij gebruikte echter het voorbeeld van het Afrikaanse land Tanzania om te bewijzen dat leiderschap in twee richtingen belangrijk is.

Volgens een nieuwsbericht dat hij in de monoloog geeft, zei de Tanzaniaanse president John Magufuli dat zijn land door gebed is genezen van het coronavirus. Magufuli heeft de samenzweringstheorieën herhaald dat de nationale laboratoria van het land zijn aantal hebben opgeblazen. Er zijn zelfs berichten dat Magufuli fruitmonsters heeft gestuurd om te worden getest op het virus om valse positieven van het nationale laboratorium aan het licht te brengen.

Het is geen geheim dat Noah geen fan is van Donald Trump, en hij gebruikte dit bekende feit om de ernst van zijn afkeer van Magufuli te illustreren: "Zeg wat je wilt over Trump, maar hij is tenminste niet verstopt de laboratoria op met fruitmonsters. Ik bedoel vooral omdat hij niet weet wat een vrucht is, maar toch."

Noah zei dat het succes van het continent met het virus, minus het Tanzaniaanse voorbeeld, goed nieuws is voor de rest van de wereld. "Het laat zien dat als je voorzorgsmaatregelen neemt en je gezond verstand gebruikt, je de verspreiding en de schade van het coronavirus kunt beperken."

Hij eindigde zijn monoloog met: "Dus alsjeblieft, dit is de enige keer dat het oké is om iets te nemen dat Afrikanen hebben bedacht en het als het jouwe te claimen."

Aanbevolen: