Criminal Minds': dit is waarom Thomas Gibson werd ontslagen uit de show

Inhoudsopgave:

Criminal Minds': dit is waarom Thomas Gibson werd ontslagen uit de show
Criminal Minds': dit is waarom Thomas Gibson werd ontslagen uit de show
Anonim

Elk jaar komen er tal van shows langs op zoek naar een plek in een drukke rotatie om iets te beginnen dat jaren kan duren. De waarheid is dat er voor elke Friends-, The Office- of Netflix-smash heel veel vergeten shows zijn die soms maar een paar afleveringen duren. Er is veel voor nodig om een show jarenlang te laten bloeien, en fans van Criminal Minds weten dat de show precies de juiste touch vond toen hij debuteerde.

Voor het grootste deel van de serie speelde Thomas Gibson het personage Hotch, maar hij werd uiteindelijk ontslagen uit de geweldige hitshow. Fans waren behoorlijk verrast dat dit gebeurde en er kwamen meteen vragen over zijn ontslag naar boven.

Laten we nog eens terugkijken waarom Thomas Gibson zijn plek op Criminal Minds verloor.

Hij speelde in de show van 2005-2016

Thomas Gibson
Thomas Gibson

Het is niet elke dag dat een getalenteerde artiest als Thomas Gibson wordt weggestuurd uit een succesvolle televisieserie, maar er gebeurde hier veel. Wat de mensen echt overrompelde, was dat zijn ontslag op de hielen kwam van het feit dat hij vanaf het allereerste begin op Criminal Minds zat.

Een snelle blik op IMDb laat zien dat Gibson in 2005 in het eerste seizoen van de serie werd gecast en in 256 afleveringen van de show was verschenen. De meeste shows hebben geluk dat ze alleen maar voor een tweede seizoen worden opgepikt, maar tegen de tijd dat Thomas Gibson zijn rol verloor, is hij al 12 seizoenen in de show.

Gibson was geen onbekende op televisie, en voordat hij Criminal Minds landde, was hij al in meerdere shows verschenen met lange runs op het kleine scherm. Gibson speelde in zowel Chicago Hope als Dharma & Greg, wat betekent dat hij meer dan een decennium lang een steunpilaar van de televisie was voordat hij de grootste rol van zijn carrière kreeg.

Hotch was misschien niet het meest populaire personage uit Criminal Minds, maar hij was een integraal onderdeel van de serie, hij was er al sinds de eerste dag en ontwikkelde relaties met alle anderen in de show. Dus toen werd aangekondigd dat Gibson werd ontslagen, kregen fans al snel argwaan over wat er aan de hand was.

Toen de details van zijn ontslag aan het licht kwamen, wisten fans meteen dat de studio de juiste beslissing had genomen.

Hij werd ontslagen wegens een gewelddadige woordenwisseling

Thomas Gibson
Thomas Gibson

Werken op de set moet een veilige en gezonde omgeving zijn voor iedereen, en wanneer er een fysieke woordenwisseling plaatsvindt, moet deze dienovereenkomstig worden aangepakt. Dit is wat ertoe leidde dat Thomas Gibson werd weggestuurd uit Criminal Minds.

Er is gemeld dat Gibson producer Virgil Williams heeft geschopt, wat kinderachtig en onvolwassen gedrag is dat niet op de set thuishoort. Voor Gibson was dit eigenlijk de tweede keer dat er een gewelddadige uitbarsting plaatsvond, de eerste vond plaats in 2010. Dit soort herhaald gedrag viel niet goed bij het koper, dat de beslissing nam om hem te ontslaan.

Gibson bracht uiteindelijk een verklaring uit en zei: "Ik hou van 'Criminal Minds' en heb er de afgelopen twaalf jaar mijn hart en ziel in gestoken. Ik had gehoopt het tot het einde vol te houden, maar dat gaat nu niet meer. Ik wil graag de schrijvers, producenten, acteurs, onze geweldige crew en, belangrijker nog, de beste fans die een show ooit zou kunnen hebben, bedanken."

Afgezien van deze gewelddadige uitbarstingen had Gibson nog andere problemen toen hij in de show speelde. Volgens Variety had Gibson ook wat wrijving met andere leden van de cast en was hij op een gegeven moment ook gearresteerd voor DUI. Deze herhaalde overtredingen hebben hem uiteindelijk zijn baan gekost.

Ondanks de eerste schok wisten fans van de show dat alles nog moest doorgaan met het algemene verhaal.

De show ging verder zonder hem

criminele geesten
criminele geesten

Eén ding waar Criminal Minds in de loop der jaren goed mee heeft gewerkt, gaat door, zelfs nadat een lid van de cast is vertrokken. Ondanks dat Gibson een hoofdrol speelt in de serie, zou Criminal Minds gewoon doorgaan zonder hem.

Volgens IMDb zou de show nog een aantal seizoenen in de lucht hebben voordat hij in 2020 werd afgesloten. Hoewel Gibson niet tot het einde bleef zoals hij had gehoopt, was de show prima zonder hem op ingesteld.

Gibson heeft niet al te veel rollen op zich genomen sinds hij werd ontslagen bij Criminal Minds, en men moet zich afvragen of dit een keuze is of dat studio's niet bereid zijn om te werken met iemand met een gewelddadig verleden.

Het ontslag van Thomas Gibson laat alleen maar zien dat televisiester zijn geen excuus is voor slecht gedrag.

Aanbevolen: