De waarheid achter de creatie van Harley Quinn

Inhoudsopgave:

De waarheid achter de creatie van Harley Quinn
De waarheid achter de creatie van Harley Quinn
Anonim

Batman: The Animated Series staat bekend om veel dingen. Eerst en vooral was de DC-show de eerste kennismaking van een hele generatie met The Dark Knight. Maar het was geen slechte introductie. Integendeel, het was een van de best uitgevoerde animatieseries aller tijden, volgens IGN.

Veel hiervan is te danken aan de specifieke visie van de makers van de show, Bruce Timm, Paul Dini, Eric Radomski en Mitch Brian. Ze hebben art deco op een slimme manier doordrenkt met film noir om een komisch trouwe interpretatie van Batman te creëren.

De show is sindsdien een cultklassieker geworden, net als de eerste animatiefilm die een spin-off is van de serie, Batman: Mask of the Phantasm.

Hoewel de show ongelooflijk trouw was aan de strips, namen de makers van de show wat risico's en evalueerden ze personages zoals Mr. Freeze opnieuw en creëerden ze nieuwe… De beroemdste van allemaal… Harley Quinn.

Tegenwoordig staat Harley Quinn bekend als een van de beroemdste Batman-schurken. Veel daarvan heeft te maken met Margot Robbie's vertolking van het personage op het grote scherm. Maar zij, evenals elke andere interpretatie van het personage (op tv en in de strips) heeft alles te danken aan Batman: The Animated Series.

Hier is de waarheid over de creatie van Harley Quinn…

Harley Quinn in Batman The Animated Series
Harley Quinn in Batman The Animated Series

Harley Quinn was niet bedoeld voor meer dan één aflevering

In alle opzichten zou Harley Quinn een eenmalig personage zijn. Ze mocht niet in meer dan een aflevering zijn. Volgens Screen Rant wilden de makers van de show The Joker een handlanger geven die leek op de vrouwelijke handlangers die te zien waren in de Batman live-action-serie uit de jaren 60.

Ze wisten niet hoeveel deze specifieke handlanger contact zou maken met het publiek.

Harley Quinn verscheen voor het eerst in de 22e aflevering van Batman: The Animated Series, "Joker's Favor". Ze kreeg een clownachtige hofnar-look en was eigenlijk geschreven voor Paul Dini's studievriend, Arleen Sorkin (vooral bekend van haar rollen als Calliope Jones in de soapserie Days Of Our Lives).

Hoe de makers en Arleen Sorkin Harley tot leven brachten

In een interview met Vulture legde Paul Dini uit waarom Arleen Sorkin de perfecte acteur was om dit nieuw gecreëerde personage tot leven te brengen.

"Ik had een VHS-band die Arleen me had gegeven van haar beste Days-clips. ", legde Paul uit. "Ik herinner me dat ik op een dag ziek was en ik de tape erin stopte om de verveling te verlichten. Ik had al besloten om de Joker een handlanger in het script te geven, en dacht dat Arleen's screwball-personage een goed contrast zou vormen met de gevaarlijke waanzin van de Joker."

Batman de animatieserie Harley Quinn
Batman de animatieserie Harley Quinn

Paul beschreef vervolgens hoe belangrijk het is om Harley toe te voegen aan een aflevering die al behoorlijk donker en verontrustend was… vooral voor kinderen.

"Het verhaal [was] behoorlijk donker, met Joker die een gewone man uitkiest en er plezier in schepte hem te martelen, dus ik moest daar een paar keer lachen om de spanning te doorbreken. Ik vond het ook leuk om Harley erin te stoppen een soort kleurrijk kostuum, dat teruggrijpt op de mollen van de live-action Batman-serie uit de jaren 60. Door Arleen rond die tijd in het narrenkostuum te zien, kreeg ik dat beeld alleen maar in mijn hoofd."

De leidende visionair van de show, Bruce Timm, was het er ook mee eens, hoewel hij Paul meer vrijheid leek te geven met het personage… Nou ja, een soort van.

"[Paul] wilde haar Harley Quinn noemen - duidelijk een verwoeste versie van harlekijn, en hij maakte een ruw ontwerp voor haar, wat eerlijk gezegd niet erg goed was", legde Bruce uit."Het was gewoon raar. Het had een soort jaren '60-sfeer. Het was gewoon vreemd. Charmant, maar vreemd. Ik dacht dat we dat konden verbeteren, dus ik begon meteen onderzoek te doen naar traditionele harlekijnuitrusting en deed een vereenvoudigde superschurk versie daarvan."

Natuurlijk moesten de makers, naast het fysieke ontwerp van het personage, de stem van Harley vinden. Gelukkig kwam Arleen Sorkin binnen en maakte het gewoon goed.

"Ik zou je een indrukwekkend antwoord kunnen geven over hoe ik de stem heb gedaan, maar die heb ik niet", zei Arleen in haar interview met Vulture. "Ik las het en ik dacht gewoon dat dat op dat moment de beste stem voor haar was. Ik wil niet doen alsof ik deze vrouw ben met een groot bereik, dus ik koos degene die ik gemakkelijk kon doen, en het werkte "Paul besloot haar Joods te maken, dus ik heb er een Jiddische klank in gezet. We weten tenminste dat de Joker geen antisemiet is. Het is zijn enige goede eigenschap."

Na "The Jokers Favor" werden enkele makers van de show verliefd op Harley Quinn en wilden ze haar steeds terugbrengen. Elke keer werd haar karakter een beetje meer uitgewerkt. We leerden meer over wat haar motiveerde en ook over haar giftige relatie met "Mista Jay".

Hoewel Bruce Timm lang niet zo enthousiast was over het personage als Paul Dini, begon ze op hem te groeien. Vooral omdat de fans gek op haar werden.

Harley Quinn Margot Robbie
Harley Quinn Margot Robbie

Naarmate de show vorderde, was Harley te zien in talloze afleveringen, waaronder 'Mad Love', waarin haar achtergrondverhaal werd verkend. Harley Quinn ging vervolgens over naar de andere animatieshows en werd zelfs onderdeel van de officiële stripcanon.

Natuurlijk is Harley Quinn nu een van de beste populaire Batman-schurken en is hij een vaste waarde in films, videogames, strips, romans en eigenlijk alle denkbare merchandise.

Aanbevolen: