De waarheid over de creatie van 'Wedding Crashers

Inhoudsopgave:

De waarheid over de creatie van 'Wedding Crashers
De waarheid over de creatie van 'Wedding Crashers
Anonim

Owen Wilson en Vince Vaughn verdienden behoorlijk goed voor Wedding Crashers, en dit is logisch gezien het succes van de film. Volgens Mel Magazine verdiende de film meer dan $ 200 miljoen. Aangezien Owen nu is aangenomen voor een rol in de MCU, is het te verwachten dat zijn vermogen nog meer zal groeien. En hoewel de acteercarrière van Vince Vaughn niet zo opmerkelijk is als toen de komedie uit 2005 uitkwam, heeft hij zeker behoorlijk wat geld om mee te spelen. Maar het succes van Owen en Vince heeft te maken met meer dan hun individuele talenten… Het heeft te maken met hun collectieve talenten.

Zoals beschreven in een uitstekende mondelinge geschiedenis van Wedding Crashers door Mel Magazine, hebben de twee mannen regisseur David Dobkin en scenarioschrijvers Steve Faber en Bob Fisher daadwerkelijk geïnspireerd om voor de film te creëren. Nou, dat is een producer met een geschiedenis in het crashen van bruiloften. Hier is de inside-informatie rechtstreeks uit de mond van de makers…

De ware oorsprong van 'Wedding Crashers'

De R-rated komedie bleek veel meer te zijn dan een low-brow komedie. De film had zelfs een ontroerende romantiek, bevatte een eerlijke komedie over ouder worden en hielp echt om het bromance-genre in Hollywood populair te maken. Uiteindelijk kwam het idee voor deze film voort uit bijeenkomsten die schrijverspartners Steve Faber en Bob Fisher door Hollywood namen.

"[We] hadden veel executives ontmoet en gesproken in verschillende studio's terwijl we de ronde deden", vertelde Steve Faber aan Mel Magazine. "Toen we Andrew Panay ontmoetten bij Tapestry Films, zei hij dat hij altijd al een film had willen maken over het crashen van een bruiloft. Bob en ik dachten een tijdje over het idee na, lieten het nadenken en dachten: 'Ja, we kunnen misschien een verhaal uit dit.'"

Het grootste probleem dat de schrijvers hadden, was proberen een manier te vinden om het idee van crashende bruiloften in stand te houden. Immers, hoeveel kan een publiek daarvan kijken?

"Het kwam echter echt samen voor ons toen we op het idee kwamen dat de familie [van] de twee vrouwen waarin [deze jongens] geïnteresseerd zijn, erg op de Kennedy's lijken," legde Bob Fisher uit. "Toen Steven en ik kinderen waren, waren we helemaal weg van de Kennedy's, en ik denk dat we diep van binnen dachten dat we zouden opgroeien en zouden trouwen met een van de Kennedy-dochters en deel zouden uitmaken van het gezin. Toen we daarover nadachten, dachten we wist dat we op weg waren om [het idee] een coole film te worden, tenminste voor ons."

Maar zoals Bob en Steve uitlegden, kwam het eigenlijke idee voor crashende bruiloften van producer Andrew Panay:

"Ik kwam op het idee voor Wedding Crashers omdat ik toen in de twintig was en me klaarmaakte om naar een bruiloft te gaan en om de een of andere reden was ik opgewonden", legde Andrew uit. "Ik dacht: 'Waarom ben ik hier zo enthousiast over?' en de waarheid was dat ik dacht dat ik een meisje zou ontmoeten. Dat gevoel, dat moment inspireerde me echt om het verhaal te schrijven. Toen ontmoette ik Steve Faber en Bob Fisher en presenteerde hun het idee. Destijds hadden ze net een script geschreven met de naam We're The Millers waar ik van hield, en ik dacht dat ze een heel speciale stem hadden - een stem waarin emotie en komedie in één waren verpakt. We worden heel snel hecht omdat we een begrip deelden van mannelijke binding en hoe intiem mannelijke relaties kunnen zijn. We wilden mannelijke vriendschap onderzoeken door middel van dit gekke idee van crashende bruiloften."

Vince en Owen erbij betrekken

Tijdens de première van zijn film Shanghai Knights, met Owen Wilson in de hoofdrol, was regisseur David Dobkin onder de indruk van de chemie tussen Owen en Vince Vaughn. David had met Vince aan een ander project gewerkt en had hem uitgenodigd voor de première.

"We waren op de afterparty, en ik praat met Vince en kijk naar Owen. Ik zweer het, Abbott en Costello kwamen in mijn hoofd", zei David. "Ik herinner me dat ik mijn agent pakte en zei: 'Ik wil iets vinden voor Vince en Owen.' Hij wist dat ik op zoek was naar een komedie met een R-rating. Letterlijk, acht weken later, belde hij me op en zei: 'Volgens mij heb ik het script net gelezen.' Mijn agent stuurde het script naar mij en ik zag wat het voor hen beiden zou kunnen zijn, vooral voor Vince, want Vince en ik waren al vijf jaar op zoek naar een film en je wilt niet schommelen totdat je je kent. heb het ding dat een schot in de roos gaat worden."

Hoewel David het script leuk vond, wilde hij er meer een bromance van maken en de relatie tussen de twee jongens ontwikkelen. Hij wist dat het toevoegen van dat het project enorm zou verheffen. En met de hulp van de natuurlijke connectie van Owen en Vince is dat precies gelukt.

"[Vince Vaughn en ik] hebben een ander soort energie", zei Owen Wilson. "Hij komt uit Chicago; ik kom uit Texas. Ik denk dat we door met de regisseur en de schrijvers aan het script te werken veel raakvlakken hebben gevonden. Het leuke van werken met Vince is dat hij me op ideeën zou brengen, en ik zou heel open voor hen zijn, en ik zou hetzelfde doen… dus het was tweerichtingsverkeer, je hoefde niet op je tenen om de persoon heen te lopen."

Aanbevolen: