Star Wars': de waarheid over de creatie van Darth Maul

Inhoudsopgave:

Star Wars': de waarheid over de creatie van Darth Maul
Star Wars': de waarheid over de creatie van Darth Maul
Anonim

De waarheid is dat The Phantom Menace bijna een heel andere film was. Gezien het feit dat het eerste verhaal in Star Wars' Skywalker Saga jaren in ontwikkeling was, is dit logisch. George Lucas werd immers geïnspireerd door de technologische vooruitgang die 'Jurassic Park' had geïnspireerd… hij kende het eigenlijke verhaal niet. Hij wist dat hij de hiaten van Darth Vaders reis wilde opvullen, maar verder had hij heel weinig te doen. Heck, zelfs Samuel L. Jackson heeft net George Lucas gevraagd om een personage voor hem te maken.

Hoewel de enorm rijke George Lucas veel lof heeft gekregen voor zijn prequel-films, vooral 'The Phantom Menace', was veel van zijn creatie ronduit briljant. Dit geldt met name voor de algemene boog die hij voor zijn personages creëerde, evenals voor sommige van de personages zelf… zoals Darth Maul.

Darth Maul is zo geliefd bij fans dat hij zelfs uit de dood werd teruggebracht voor verschillende animatieseries en 'Solo: A Star Wars Story'. Naar alle waarschijnlijkheid zullen we meer van Darth Maul zien in toekomstige live-action 'Star Wars'-shows. Hier zullen we eindelijk meer over hem te weten komen. Maar één ding dat de meeste fans niet weten, is de ware oorsprong van het personage en hoe hij voortkwam uit de nachtmerries van een van de conceptartiesten…

Darth Maul sith lord
Darth Maul sith lord

Darth Maul was in de schaduw van Darth Vader

Dankzij StarWars.com hebben we een fantastisch mondeling verslag van de creatie van The Phantom Menace en alle wezens en personages die het tot stand heeft gebracht.

De waarheid is dat George Lucas niet veel wist over het karakter van Darth Maul toen hij hem creëerde… Sterker nog, hij creëerde hem voordat hij zelfs maar een scenario had…

Hij wist dat hij de leerling was van Darth Sidious en dat hij een groot deel van de Sith-cultuur zou vertegenwoordigen. Hij had een functie in het verhaal, maar George wist verder niet veel over hem… ook niet hoe hij eruitzag. Dus huurde hij Iain McCaig in om het personage te vinden voordat George het op de pagina zette.

"Ik had een Darth Maul en een koningin Amidala", zei Iain McCaig over de personages die hij moest ontwerpen. "Darth Maul was het beest en zij was de schoonheid. Het was geen liefdesverhaal, dus in deze kwamen ze niet samen, maar ze waren allebei erg sterke karakters, ze waren allebei onschuldig en jong, in sommige opzichten. Dus Ik had het een echt niet zonder het ander kunnen ontwerpen. Hoe enger en griezeliger dat Maul kreeg, hoe exotischer en krachtiger ze werd. Dus gingen ze hand in hand voor alle vier de jaren dat ik er was."

Darth Maul geanimeerd
Darth Maul geanimeerd

Iain vertelde StarWars.com hoe uitdagend het was om Darth Maul te ontwikkelen vanwege de schaduw die Darth Vader wierp.

"Darth Maul was echt, heel moeilijk, want alles wat ik als precedent had was Darth Vader. Ik denk dat ik, misschien twee jaar lang, Darth Vader probeerde te overtreffen, en ik kreeg bijna een zenuwinzinking dat doen omdat je het niet kunt. Je kunt het absoluut niet! Het is een perfect ontwerp - je weet wel, een schedel en een nazi-helm, het wordt niet beter dan dat. Dus uiteindelijk besloot ik: 'Oké, nou, verdorie, neem die verdorie helm af. Laten we eens kijken wat eronder zit.'"

Darth Maul was gebaseerd op een nachtmerrie

Toen Iain McCaig Darth Maul ontwikkelde, begon hij zich te concentreren op gezichtspatronen. Natuurlijk besteedde hij veel tijd aan het werken aan ontwerpen die veel vreemder waren dan het ontwerp dat we uiteindelijk kregen. Uiteindelijk belandde hij op een Rorschach-patroon waar George Lucas positief op leek te reageren.

"En dan, en dit is een aantal jaren later, verschijnt het script", vertelde Iain aan StarWars.com. "En Darth Maul wordt beschreven als 'een visioen uit je ergste nachtmerrie'. Dat was alles wat ik nodig had, want dat is een heel duidelijke richting, en ik ken mijn ergste nachtmerries."

Iain werd geïnspireerd door wat volgens hem het engste zou zijn 's avonds laat door het raam turen'.

Darth Maul nachtmerrie concept art
Darth Maul nachtmerrie concept art

"Als een kruising tussen een geest en een seriemoordenaar die naar je staart, en het regent, en de regen vervormt het gezicht. Dus ik tekende dat, een gestileerde versie ervan, rode linten in plaats van regen, en stopte het in een map, en gaf het tijdens de bijeenkomst aan George. George opende het en zei: 'O, mijn god,' sloeg het dicht, gaf het terug en zei: 'Geef me je tweede ergste nachtmerrie.' '"

Was zijn ontwerp te eng? Te veel? … Ik wist het niet helemaal. George heeft het nooit gezegd. Dus Iain besteedde tijd aan het nadenken over wat Star Wars eigenlijk is… En het is een mythologie…

"Dus ik ging op zoek naar mijn eerste beste mythologische nachtmerrie, en dat is makkelijk, want dat zijn clowns. Ik was als kind doodsbang voor Bozo de Clown. Dus ik maakte mijn grote enge clown, en ik had geen gezichten meer om te tekenen, dus gebruikte ik de mijne. Ik trok mezelf in een clown. De patronen werden zeer gestileerde patronen van de spieren onder de huid die uitdrukking geven aan het gezicht."

Darth Maul concept art
Darth Maul concept art

Uiteindelijk was het acteur Ray Park die Iains mythologische nachtmerrie tot leven bracht… dat en een misverstand van het make-upteam…

"Ik denk dat die geweldige prestatie van Ray, in die make-up, met Nick Dudmans geweldige misverstand over mijn tekening - omdat ik hem zwarte veren had gegeven, en hij dacht dat het hoorns waren - wat Darth Maul heeft gecreëerd."

Aanbevolen: