De waarheid over de creatie van de Comedy Central Roasts

Inhoudsopgave:

De waarheid over de creatie van de Comedy Central Roasts
De waarheid over de creatie van de Comedy Central Roasts
Anonim

We vinden het leuk om achter de schermen te kijken van braadstukken van beroemdheden. Of het nu grote televisie-evenementen zijn, zoals wat er gebeurde toen Seth MacFarlane Donald Trump roosterde, of privé-evenementen zoals toen Jimmy Kimmel Bill Gates roosterde. Als je de Reddit-braadstukken hebt gezien, zou je weten dat mensen gewoon dol zijn op braden in het algemeen. Maar er gaat niets boven een braadstuk van beroemdheden. We houden er tenslotte van als grote en machtige mensen een tandje bijsteken of op zijn minst een geweldig gevoel voor humor over zichzelf tonen.

Zonder twijfel zijn de Comedy Central Roasts de grootste. De waarheid is dat deze braadstukken waren gebaseerd op de braadstukken uit het Johnny Carson-tijdperk die destijds enorm waren. Maar Comedy Central vond een manier om ze te moderniseren. In een uitstekende mondelinge geschiedenis over de braadstukken van beroemdheden door Maxim, werd de waarheid over hun oorsprong onthuld…

Pete Davidson komedie centraal gebraden
Pete Davidson komedie centraal gebraden

Een nieuw gebraad van beroemdheden maken voor het moderne tijdperk

In de jaren negentig werden braadstukken van beroemdheden in twee verschillende richtingen verdeeld. Er waren de eindeloze herhalingen van schticky en gezonde Dean Martin Celebrity Roasts uit de jaren '70 en '80, en dan was er de intens besloten Friar's Club Roasts.

De voormalige president van Comedy Central, Doug Herzog, zei dat hij degene was die op het idee kwam om de Celebrity Roast te moderniseren.

"In 1995 kwam ik van MTV naar Comedy Central, waar evenementen zoals de VMA's en Spring Break waren", zei Doug Herzog. "Ik dacht: we hebben een comedy-evenement nodig. Iets voor één nacht. Ik ben opgegroeid met het kijken naar de Dean Martin-braadstukken, dus dat was in mijn achterhoofd. En toen ik in New York woonde, woonde ik soms de Friars-braadstukken bij. Ze waren smerig. onbereikbaar. We moesten een manier vinden om die twee te combineren."

Terwijl Doug Herzog dit probeerde uit te zoeken, bereikte hij een deal met de broeders om een deel van hun braadstukken uit te zenden totdat hij in 2003 kon beginnen met de inaugurele Comedy central Roast, waarin Denis Leary te zien was.

Denis LEar Jeff Garlin komedie centraal gebraden
Denis LEar Jeff Garlin komedie centraal gebraden

Met een naam zo groot als Denis Leary, werden meerdere sterren aangetrokken om de show bij te wonen en om hem voor de gek te houden. Dit omvatte Jeff Garlin van Curb Your Enthusiasm, de Roastmaster. Het bevatte ook een van de meest brute koffiebranders aller tijden, Gilbert Gottfried.

Hoe kwamen de braadstukken tot hun recht?

Na de Denis Leary Roast duurde het even voordat Comedy Central grotere sterren vond om te roosteren. De tweede inaugurele braadstuk was van komiek Jeff Foxworthy. Hoewel dit gebraad enkele van de belangrijkste branders bevatte, zoals Gilbert Gottfried en Lisa Lampanelli, was het meestal een vreemde mix van sterren.

Het jaar daarop, met het gebraad van Pamela Anderson, was echter een stuk succesvoller. Het was ook de introductie van Roastmaster General, Jeff Ross.

Jeff Ross en Alec Baldwin gebraden
Jeff Ross en Alec Baldwin gebraden

"Na de Foxworthy-roast, verhuisde de productie van New York naar L. A. om Pamela Anderson te eren en introduceerde een groter podium en grotere sterren", zei Larry The Cable Guy, die deel uitmaakte van de Jeff Foxworthy-roast. "Herzog had eindelijk zijn tent-pole-evenement, compleet met een nieuwe 'Roastmaster General' in Jeff Ross en een hete puinhoop in Courtney Love."

De Pamela Anderson-braadstuk, evenals het volgende William Shatner-braadstuk gaven Comedy Central ook de kans om erachter te komen hoe ver ze dingen konden duwen. De censors waren tenslotte gek op sommige grappen en zelfs het talent vond de grappen te beledigend.

The Filthy Jokes scoorden hoge waarderingen

Na de branding van Flavour Flav werd Bob Saget van Full House uitgenodigd. En iedereen die iets weet over de komische stijl van Bob Saget, weet dat hij absoluut smerig is. En dit inspireerde degenen die hem roosterden om verder te gaan dan ooit tevoren.

Maar als je Sarah Silverman, Susie Essman, Norm Macdonald, Gilbert Gottfried, Greg Giraldo, Jeff Ross, Jon Lovitz, Lewis Black, Cloris Leachman, Jim Norton en de legendarische komiek Don Rickles op het podium hebt staan… men mag losbandigheid verwachten.

Gilbert Gottfried komedie centraal gebraden
Gilbert Gottfried komedie centraal gebraden

"Ik was eerst peinzend en vroeg me af welke factor ze het meest uit elkaar zouden halen", zei Bob Saget. "Ze gaan altijd achter je carrière aan - of welk wulps gedrag je ook bekend staat. Maar in dit geval maakte ik me zorgen over de mensen met wie ik heb gewerkt. Vooral de jongeren."

Maar het roosteren die avond stond in brand! Dit zorgde voor meer spectaculaire braadstukken met Larry the Cable Guy, David Hasselhoff, Joan Rivers, Donald Trump en Charlie Sheen.

Zelfs het overlijden van ervaren koffiebrander Greg Giraldo weerhield de andere komieken er niet van om de grenzen te verleggen. Het is tenslotte wat Greg zelf zou hebben gedaan.

Maar in 2012 en het gebraad van Roseanne Barr, begonnen de meeste komieken hun humor te temperen. Veel hiervan had te maken met het tragische overlijden van een andere komische legende, Patrice O'Neal.

Maar naarmate het gebraad zachter werd, uitten veel van de legendarische strips hun ongenoegen.

"Ik vond het niet leuk dat het vriendelijker en zachter ging. Ik dacht dat dit een slechte beoordeling zou worden. En dat was het ook", beweerde Lisa Lampanelli.

"Laat me dit zeggen: Comedy is hier om de humor zo ver mogelijk te brengen", voegde Joan Rivers eraan toe."Er bestaat niet zoiets als een regel. Als je beledigd bent, ga dan naar The 700 Club kijken. Lach daar maar eens. Weet je, Harry Truman, met wie ik sliep, zei altijd: "Als je niet kunt neem de hitte, blijf uit de keuken.” We zaten bovenop de kachel toen hij het zei."

Comedy Central gaat vooruit

Hoewel The Comedy Central Roast een pauze heeft genomen tijdens de pandemie, lijkt er niet echt een einde in zicht. Comedy Central heeft op zijn minst een franchise in handen dankzij de spin-offshows van Jeff Ross.

Met Alec Baldwin en Bruce Willis als de laatste twee beroemdheden die Comedy Central heeft geroosterd, zijn hun ogen gericht op grotere namen.

"Hun droom is dat George Clooney al zijn beroemde vrienden meeneemt", beweerde komiek Anthony Jeselnik.

"We vragen Howard Stern elk jaar en hij zegt nee", zei Doug Herzog. "Hij houdt van het gebraad, maar hij wil het niet doen. Maar nogmaals, waarom zou je het doen als je Howard Stern bent?"

Wat er daarna ook gebeurt, we zijn er zeker van dat Comedy Central een manier zal vinden om de dingen buitengewoon vermakelijk te maken.

Aanbevolen: