Fans zijn boos dat 'Black Lightning' na seizoen 4 stopt

Fans zijn boos dat 'Black Lightning' na seizoen 4 stopt
Fans zijn boos dat 'Black Lightning' na seizoen 4 stopt
Anonim

Afgelopen vrijdag kondigde The CW aan dat het vierde seizoen van Black Lightning het laatste zal zijn. Nadat de aankondiging op internet was verschenen, waren fans van het DC-drama teleurgesteld toen ze het nieuws hoorden.

Gebaseerd op het DC Comic-universum, draait Black Lightning om Jefferson Pierce (Cress Williams), een directeur van een middelbare school die met pensioen gaat om te vechten tegen een lokale bende. Om zijn familie te beschermen, rekruteert hij zijn beste studenten en wordt hij opnieuw Black Lightning. In de show spelen Christine Adams, China Anne McClain, Nafessa Williams, James Remar, Marvin Jones III, Jordan Calloway en Damon Gupton.

"Toen we voor het eerst aan de Black Lighting-reis begonnen, wist ik dat Jefferson Pierce en zijn familie van krachtige zwarte vrouwen een unieke toevoeging zouden zijn aan het superheldengenre", zei uitvoerend producent en showrunner Salim Akil in een verklaring."De liefde die Blerds en alle stripfans over de hele wereld deze serie de afgelopen drie seizoenen hebben getoond, heeft bewezen wat we ons hadden voorgesteld: zwarte mensen willen zichzelf in al hun complexiteit zien."

Cress Williams als Black Lightning
Cress Williams als Black Lightning

Hij vervolgde: Bedankt aan de fenomenale cast, schrijvers en crew zonder wie dit allemaal niet mogelijk zou zijn geweest. Ik ben ongelooflijk trots op het werk dat we hebben kunnen doen en de momenten die we hebben kunnen creëren om de eerste Afro-Amerikaanse familie van superhelden in DC tot leven te brengen voor de cultuur.”

Hoewel Black Lightning The CW verlaat, is er momenteel een spin-off rond Painkiller (Jordan Calloway) in de maak. De pilot voor de serie gaat in première als een achterdeurpiloot en is de zevende aflevering in het laatste seizoen van Black Lightning.

Veel fans die van de Black-representatie op het netwerk hielden, waren van streek toen de show tot een onverwacht einde kwam. Black Lightning-fans gingen naar sociale media om hun problemen met de annulering van de show te uiten.

Twitter-gebruiker @siqqsnaps zei: "De CW die Black Lightning na 4 seizoenen annuleert, past gewoon niet bij mij. Een zwarte superheldenfamilie. Om nog maar te zwijgen over de voorstelling van de eerste zwarte lesbische superheld op tv. Elke aflevering was gecentreerd rond problemen uit het echte leven en ik ben zo overstuur dat het voorbij zal zijn."

Nafessa Williams en China Anne McClain in Black Lightning
Nafessa Williams en China Anne McClain in Black Lightning

Een andere persoon met de gebruikersnaam @ungodlyWAP zei: "De CW die Black Lightning beëindigt, een show met een overwegend zwarte cast, maar niet eindigende shows zoals LOT [Legends of Tomorrow], die een racistische voorsprong heeft, en naar voren schuift met Superman & Lois, dat er niet in slaagde om gekleurde acteurs te casten, laat je echt zien wat de agenda van Greg Berlanti is.”

Het vierde en laatste seizoen van Black Lightning wordt uitgezonden op 8 februari 2021.

Aanbevolen: