De echte reden dat Riverdale na seizoen 7 stopt

Inhoudsopgave:

De echte reden dat Riverdale na seizoen 7 stopt
De echte reden dat Riverdale na seizoen 7 stopt
Anonim

The CW weet zeker het een en ander over het veranderen van strips in een hitserie. Na jarenlang DC Comics-shows te hebben gepresenteerd, dook het netwerk in de wereld van Archie Comics toen het de serie Riverdale lanceerde in 2017. De show volgt het leven van Archie Andrews en zijn bende terwijl ze omgaan met school, romantiek en alles daartussenin als ze komen ook om meer te weten te komen over de donkerste mysteries van Riverdale.

Riverdale was net bezig met het afronden van zijn zesde seizoen rond de tijd dat The CW bevestigde dat de show nog maar één seizoen terug zou zijn. En hoewel het netwerk de Archieverse heeft gesteund, zullen sommigen misschien zeggen dat de beslissing om de serie te beëindigen logisch is.

Waarom heeft The CW Riverdale geannuleerd?

Het lijkt erop dat het netwerk heeft besloten de serie te annuleren, simpelweg omdat het tijd is. "Ik ben er een groot voorstander van om te proberen series die al een lange reeks zijn geweest een passend afscheid te geven", zei CW-voorzitter en CEO Mark Pedowitz onlangs.

“We hebben gisteren een lang gesprek gehad met [executive producer] Roberto [Aguirre-Sacasa], die enthousiast is over dit nieuws, en we zullen de show behandelen op de manier die het verdient…. We willen zeker weten dat het de goede kant opgaat.” Hij voegde er ook aan toe: "Ik denk dat ook zij vonden dat zeven jaar het juiste bedrag is. Als fan wil ik wel doen wat goed is voor de show.”

Tegelijkertijd geloofde Aguirre-Sacasa ook dat hun show binnenkort zou eindigen. 'Eerlijk gezegd heb ik het gevoel… weet je, we hebben zeven seizoenen gehad. Echt, ik denk dat het bitterzoet was, 'zei hij. "Ik denk dat we er allemaal op anticipeerden, we dachten dat het er zeven zouden zijn."

Hij gaf ook toe dat hij niet verwachtte dat een show als Riverdale zo lang zou doorgaan als hij had gedaan.

“Toen het telefoontje kwam, was het zeker bitterzoet en was er verdriet. Maar ik denk niet dat iemand ooit had gedacht dat een show gebaseerd op de stripfiguren van Archie, die donker en verwrongen was, bijna net zo lang zou duren als het deed, en resoneerde met een publiek, 'legde Aguirre-Sacasa uit. "Dus ik voel me goed."

Hoe denkt de cast over het einde van Riverdale?

Wat de sterren betreft, zijn er ook gemengde gevoelens als ze nog een laatste keer aan een heel seizoen van Riverdale werken. "Ik ben bang voor de dag dat we het echt afsluiten, omdat ik weet dat het een ongelooflijk emotionele ervaring zal zijn", zei Lili Reinhart, die in de show schittert als Betty Cooper, tijdens een recent optreden in On Air met Ryan Seacrest. “Ik zal mijn familie daar missen en ik vind het leuk om mijn appartement in Vancouver te hebben. … Het zal de afsluiting zijn van een groot hoofdstuk in mijn leven.”

Dat gezegd hebbende, de actrice heeft ook gezegd dat ze klaar is om verder te gaan en in feite lijkt het erop dat ze dat is begonnen, met de Netflix-film Look Both Ways.

Ondertussen had Cole Sprouse, die op het scherm en buiten het scherm romantiek had met Reinhart in de show, ook onthuld dat hij en zijn castmates vinden dat het tijd is om "het af te sluiten met een buiging". De acteur, die onlangs ook tegenover Lana Condor speelde in Moonshot, heeft duidelijk gemaakt dat hij nu andere projecten wil nastreven.

“Ik ben geen creatieve kracht achter [Riverdale]. Ik heb eigenlijk geen creatieve controle", vertelde Sprouse ooit aan GQ. "We komen opdagen, ontvangen de scripts vaak op de dag van, en we worden gevraagd om te filmen.

Tegelijkertijd is het ook vermeldenswaard dat de kijkcijfers van de show de laatste tijd teleurstellend zijn. Toen Riverdale onlangs zijn seizoen 6-run hervatte, haalde het volgens rapporten slechts minder dan 250.000 binnen. Dit is de laagste beoordeling van de show tot nu toe.

Hier is wat de toekomst biedt in The Archieverse After Riverdale

Riverdale komt misschien tot een einde, maar het lijkt erop dat Archieverse springlevend zal zijn op The CW. Rond de tijd dat de annulering van de show werd aangekondigd, onthulde het netwerk ook dat er momenteel een serie met de titel Jake Chang in de maak is. Jake Chang richt zich op het dagelijkse leven van een Aziatisch-Amerikaanse 16-jarige privédetective die in Chinatown woont en ook naar een elite particuliere middelbare school gaat.

De show is afkomstig van schrijver Oanh Ly en schrijver-regisseur Viet Nguyen die beiden aan Netflix's The Chilling Adventures of Sabrina hebben gewerkt. Ondertussen produceert 3AD van acteur Daniel Dae Kim ook de serie.

“We zijn zo trots en vereerd om deel uit te maken van deze nieuwe golf van Aziatisch-Amerikaanse inhoud gecreëerd door en met in de hoofdrol Aziatisch-Amerikanen”, zeiden Ly en Nguyen in een verklaring. “De wereld van Jake Chang is enorm, meeslepend en heel leuk. En net als onze debiele tienerdetective, gaan we leunen in de 'FU' van de originele 'Fu Chang' IP en verrukkelijk alle bekende stijlfiguren vernietigen en een uniek Aziatisch-Amerikaans verhaal vertellen."

Tot nu toe heeft The CW nog geen premièredatum aangekondigd Jake Chang. Fans zouden ook moeten wachten op de releasedatum van Riverdale's laatste seizoen.

Aanbevolen: