‘Run’ Star Kiera Allen schrijft geschiedenis voor de vertegenwoordiging van gehandicapten

Inhoudsopgave:

‘Run’ Star Kiera Allen schrijft geschiedenis voor de vertegenwoordiging van gehandicapten
‘Run’ Star Kiera Allen schrijft geschiedenis voor de vertegenwoordiging van gehandicapten
Anonim

Veelbelovende nieuwkomer Kiera Allen, die in het echte leven in een rolstoel zit, heeft samen met co-ster Sarah Paulson, co-schrijver en regisseur Aneesh Chaganty, en co-producer Natalie Qasabian een praatje gemaakt over de film.

De film schittert Paulson en Allen als een aan huis gebonden moeder-dochterduo, dat Misery-vibes afgeeft. Na angstaanjagende fans op de Netflix-show van Ryan Murphy, Ratched, speelt Paulson een overbezorgde moeder op Run. Maar haar personage Diane houdt een duister, sinister geheim voor haar gehandicapte, thuisgeschoolde dochter Chloe, gespeeld door Allen.

Run is een enorm moment in de vertegenwoordiging van gehandicapten

De actrice legde uit wat Run betekent voor de gehandicapte gemeenschap als de eerste grote thriller in meer dan 70 jaar waarin een actrice in een rolstoel wordt gecast.

“Deze film is een enorm moment in termen van representatie van handicaps,” zei Allen.

“Buiten dat, is er ook het feit dat het een mooi verhaal is en een prachtige weergave van een gehandicapt personage,” voegde ze eraan toe.

Ze zei verder: "Ik ben zo dankbaar om deel uit te maken van deze film, om deel uit te maken van dit moment."

Allen zei ook dat ze hoopt in de toekomst meer complexe gehandicapte personages gespeeld te zien door gehandicapte acteurs.

"Ik hoop dat het nog maar een begin is, ik hoop dat dit het casten van gehandicapte acteurs begint te normaliseren", zei ze.

Ze loofde ook andere gehandicapte artiesten met wie ze heeft gewerkt, waaronder Ali Stroker, de eerste actrice in een rolstoel die genomineerd werd voor en een Tony Award won.

"Het is meer dan tijd, het is veel te laat", voegde Allen toe over het casten van gehandicapte acteurs in rollen die handicaps uitbeelden.

Sarah Paulson had niets dan vriendelijke, enthousiaste woorden voor Kiera Allen

Paulson had vriendelijke woorden voor Allen, een ster in wording.

"Wat ik echt meenam van deze film en de ervaring om hem te maken, was om het moment te zien waarop Kiera Allen […] de volgende grote actrice werd", zei de ster van American Horror Story.

“Het was heel diepzinnig om te getuigen van en te weten dat ik daar zat en dat ik een echte eerste rij moest hebben voor de magie die ze kan creëren,” zei Paulson ook.

Run streamt op Hulu

Aanbevolen: