Selma Blair speelde bijna Joey Potter op 'Dawson's Creek

Inhoudsopgave:

Selma Blair speelde bijna Joey Potter op 'Dawson's Creek
Selma Blair speelde bijna Joey Potter op 'Dawson's Creek
Anonim

Met een tomboy-sfeer en een droevige familieachtergrond is Joey Potter een van de meest interessante personages in een tienershow. Of fans nu verliefd zijn geworden op hun beste vriend of niet, mensen kunnen met haar omgaan omdat ze slim, bescheiden en aardig is.

Hoewel Katie Holmes tegenwoordig bekend staat om haar scheiding van Tom Cruise, werd de actrice beroemd door het portretteren van de beste vriend van Dawson Leery in de show Dawson's Creek uit de jaren 90. Holmes heeft verschillende filmpersonages gespeeld en haar dochter Suri gehad sinds Dawson's Creek eindigde, maar het is eerlijk om te zeggen dat ze voor altijd geassocieerd zal blijven met Joey Potter.

Het blijkt dat Selma Blair dicht bij het spelen van de rol van Joey was. Laten we eens kijken.

Selma's verhaal

Hoewel Reese Witherspoon natuurlijk het meest herkenbare deel van Legally Blonde is en fans niet kunnen wachten op de derde film in de franchise, staat Selma Blair er ook om bekend de rol van Vivian daarin te spelen leuke film.

De actrice verscheen in veel films uit de jaren 90, zoals Scream 2 en Can't Hardly Wait, voordat ze werd gecast in Cruel Intentions uit 1999, een van haar bekendste rollen.

Selma Blair had Joey Potter kunnen spelen in Dawson's Creek, wat haar carrière zou hebben veranderd, en het zou ook de carrière van Katie Holmes hebben veranderd. Het is logisch dat beide actrices zouden zijn beschouwd omdat ze op elkaar lijken, en Blair lijkt het geweldig te hebben gedaan met Joey's kwetsbare, onschuldige persoonlijkheid.

Volgens People overwoog Kevin Williamson om Selma Blair in dienst te nemen. Toen Katie Holmes haar auditie stuurde, was het spel afgelopen en wist hij dat hij Holmes moest casten. Williamson legde uit: Ik hield echt van Selma totdat ik natuurlijk de beruchte videoband uit de kelder van de familie Holmes in Toledo, Ohio kreeg. En toen die video verscheen, veranderde het mijn hele leven.”

Het is verbazingwekkend om te bedenken dat een tienershow die zes seizoenen lang werd uitgezonden en zo'n krachtige impact had op de wereld van de populaire cultuur, begon met een reeks auditietapes.

Buffy en Joey

Blair deed auditie om Joey en Buffy te spelen, volgens Yahoo! Films. Het is verbazingwekkend om te bedenken dat ze niet alleen tegenover James Van Der Beek en Joshua Jackson had kunnen spelen in dit populaire tienerdrama, maar dat ze ook in Buffy The Vampire Slayer had kunnen zijn.

Blair plaatste een oude foto met Katie Holmes en Sarah Michelle Gellar op haar Instagram-account en schreef in het bijschrift: "Ik heb deze dames altijd bewonderd. Zelfs als ik de rol van joeypotter niet kreeg. Die rol was helemaal @katieholmes212 en ik vond het vanaf het begin leuk om naar haar te kijken." Het is lief om te zien dat ze andere actrices zo steunt.

Blair vervolgde dat zij en Sarah Michelle Gellar goede vrienden zijn, wat ook leuk is om te horen. Ze schreef: "Ik deed auditie voor Buffy, maar kwam niet eens in de buurt. Maar ik heb een vriend voor het leven, ik hou van je @sarahmgellar. Dit was de avond dat we bestkiss mtvmovieawards2000 (sic) wonnen."

Katie's Audition

Het proces van auditie doen voor een tv- of filmrol voelt behoorlijk intimiderend en ontmoedigend voor niet-acteurs, omdat de situatie nogal mysterieus lijkt. Voor acteurs is het ouderwets en iets wat ze gewend zijn te doen, maar voordat iemand beroemd wordt, is het mogelijk dat ze het proces nog steeds behoorlijk stressvol vinden.

Volgens Cheat Sheet maakte Holmes zoveel indruk op Williamson in haar auditietape dat hij zich niemand anders in de rol kon voorstellen. Hij zei: "De casting director kwam binnen met deze tape uit Ohio en wilde hem aan mij laten zien. Het was Katie Holmes in de kelder van haar huis, lezend met haar moeder als Dawson. Ze zat in een stoel met haar haar helemaal om haar heen en het enige wat je zag waren deze twee grote ogen." Hij zei dat hij dacht "Wie is dit?" en "Wat zijn die ogen?! Is dit hoe ze ze telen in Toledo?! Kunnen we haar vandaag op een vliegtuig krijgen?'" Dit is zo'n charmant verhaal en zelfs als je kijkt naar Katie Holmes als Joey Potter in de Dawson's Creek-piloot, is het duidelijk dat ze geboren is om deze rol te spelen.

Het bleek dat Holmes in een toneelstuk op de middelbare school zat en ze vertelde Williamson dat ze gedurende een periode van twee weken niet persoonlijk auditie zou kunnen doen. Hoewel sommigen het daar misschien niet mee eens zijn, deed hij dat wel, en de rest is natuurlijk tienerdramageschiedenis. Dit is zo'n inspirerend verhaal over iemand die zijn verplichtingen nakomt en trouw blijft aan zichzelf terwijl hij zijn dromen najaagt.

Aanbevolen: