Trans Community prijst vertegenwoordiging op Netflix-show 'Big Mouth

Inhoudsopgave:

Trans Community prijst vertegenwoordiging op Netflix-show 'Big Mouth
Trans Community prijst vertegenwoordiging op Netflix-show 'Big Mouth
Anonim

De coming-of-age, grove animatiekomedie voor volwassenen op Netflix draait om een groep tieners die te maken hebben met de puberteit en hun eerste seksuele ervaringen najagen. Nu, in het vierde hoofdstuk, heeft de show een transpersonage geïntroduceerd, ingesproken door transactrice Josie Totah.

Big Mouth ontvangt lof voor de verhaallijn van Trans Character in nieuw seizoen

In het nieuwe seizoen keert Natalie voor de eerste keer terug naar het kamp nadat ze als transgender uit de kast kwam, waarbij ze de steun kreeg van bunkmate Jessi. Het personage, dat op de meest natuurlijke manier over haar overgang praat, verschijnt in een boog van drie afleveringen in het vierde hoofdstuk, dat op 4 december in première ging.

“Het was alsof ik de hele tijd op deze rare frequentie trilde,” vertelt Natalie aan Jessi dat ze zich realiseerde dat ze trans was.

Ze legt ook uit dat ze de steun kreeg die ze nodig had via een forum voor online transgenders.

Het personage wordt ingesproken door Totah, bekend van haar rollen in de film Other People uit 2016 en in de NBC-show Champions. De actrice kwam in 2018 uit de kast als transgender.

Jamie Clayton uit ‘Sense8’ houdt van Natalie’s verhaallijn over ‘Big Mouth’

Natalie's verhaallijn werd goed ontvangen binnen de transgemeenschap, met Sense8-actrice Jamie Clayton die tweette over het nieuwe seizoen.

“Dit is zo geweldig”, schreef ze bij de clip van de aflevering.

Trans-journalist en activist Ashlee Marie Preston zei dat de show "zo herkenbaar" is.

“Dit is echt hoe daten terwijl transgender eruitziet”, schreef ze over een deel van de show waarin Natalie een date heeft met een transfobe man.

“We verdienen zoveel beter”, voegde Preston toe.

“OOK, shoutout naar @netflix en Big Mouth voor het inhuren van @josietotah, een actrice die eigenlijk trans is, om de voice-over voor dit personage te doen,” vervolgde ze.

Trans-fans van de show hebben ook hun waardering uitgesproken voor de manier waarop Big Mouth de overgang van Natalie heeft afgehandeld.

“Net de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Big Mouth bekeken”, zei @PaigeMaylott.

“Ik was onder de indruk van de vertolking van Natalie! De dysforie/angst-mug was perfect en ze wordt ingesproken door een transactrice”, schreven ze ook.

Anderen wensten dat Natalie langer was blijven hangen dan haar boog van drie afleveringen, zodat schrijvers de tijd hadden om zich op iets anders dan haar transheid te concentreren.

“Toegegeven, de premisse van Big Mouth (kinderen die door de puberteit gaan, weergegeven in hyperbolische metaforen omdat het een tekenfilm is) maakt het onvermijdelijk om trans-personage/overgangclichés te raken,” merkte @morelikemackenz op.

Ze schreven ook: “[Natalie] is maar in 3 afleveringen, dus er is niet veel tijd om extra aandacht te besteden, maar ik wou dat ze een persoonlijk conflict had gehad over iets anders dan trans zijn. Dit had opgelost kunnen worden als ze bij de show was gebleven, zodat ze haar eigen verhaal konden ontwikkelen dat verder ging dan de trans-aspecten.'

Big Mouth streamt op Netflix

Aanbevolen: