Er is meer Latino-vertegenwoordiging in de MCU dan je zou denken

Inhoudsopgave:

Er is meer Latino-vertegenwoordiging in de MCU dan je zou denken
Er is meer Latino-vertegenwoordiging in de MCU dan je zou denken
Anonim

Met het Marvel Cinematic Universe dat zich elk jaar verder uitbreidt, blijft de diversiteit die de filmreus ooit ontbeerde zich ook ontwikkelen en groeien via zijn weergaven op het scherm. Baanbrekende films zoals Black Panther, Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings en Eternals zijn slechts enkele voorbeelden van de manieren waarop Marvel blijft streven naar diversiteit en het portretteren van ondervertegenwoordigde groepen op het scherm.

Nu fase 4 van de MCU volledig aan de gang is, verandert Marvel's nieuwste release Moon Knight onmiskenbaar het spel en schept een nieuw precedent. Niet alleen zijn de verhaallijnen en thema's van de show die concepten verkennen die nog nooit eerder in Marvel zijn aangeraakt, maar hoofdrolspeler Oscar Isaac zelf geeft een krachtig voorbeeld van toonaangevende Latino-representatie. Latinx-identiteiten staan bekend als een van de meest ondervertegenwoordigde groepen in zowel film als televisie, maar het lijkt erop dat de MCU verschillende mogelijkheden heeft geboden om deze identiteiten te vieren en te erkennen. Laten we dus eens kijken naar enkele voorbeelden van Latinx-representatie in het Marvel Cinematic Universe.

7 Oscar Isaac als Marc Spector/Steven Grant in 'Moon Knight'

Als eerste binnen, hebben we de uitstekende ster van Marvel's meest recente wereldwijde succes, Oscar Isaac van Moon Knight. Moon Knight werd in maart 2022 geïntroduceerd in het Marvel Cinematic Universe en volgt het verhaal van huurling Marc Spector terwijl hij worstelt met zijn dissociatieve identiteitsstoornis terwijl hij onder de slavernij van de oude Egyptische god van de maan, Khonshu (F. Murray Abraham). In zowel de serie als de strips die eerder kwamen, is het personage van Marc Spector van Joods-Amerikaans erfgoed. Isaac is echter de zoon van een Guatem alteekse moeder, een Cubaanse vader, en werd zelfs zelf in Guatemala geboren, zijn volledige naam is Oscar Isaac Hernández Estrada.

6 Zoe Saldana als Gamora in 'Guardians Of The Galaxy'

Vervolgens hebben we een iets meer gevestigd MCU-personage met Gamora, de badass galactische moordenaar van Zoe Saldana. Kijkers maakten in 2014 voor het eerst kennis met Saldana's Gamora met de release van Guardians Of The Galaxy, de eerste film in de serie. Het intergalactische avontuur volgde Saldana samen met hoofdrolspeler Chris Pratt als Peter Quill/StarLord terwijl ze een samengeraapte groep helden of "bewakers" vormden om een krachtige bol te halen en de melkweg te verdedigen tegen de kwaadaardige Ronan (Lee Pace). Terwijl de groene Gamora buitenaardse attributen in haar lichamelijkheid laat zien, is Saldana zelf niet alleen van Dominicaanse en Puerto Ricaanse afkomst, maar de getalenteerde actrice is ook een fervent voorstander van Latinx-vertegenwoordiging in de media. De 43-jarige richtte in 2017 zelfs haar eigen digitale mediaplatform op, BeSe, dat als doel heeft "gemeenschappen te vertegenwoordigen die te lang buiten het reguliere discours zijn gehouden.”

5 Micheal Peña als Luis in 'Ant-Man'

Als volgende hebben we een voorbeeld van een Latino in een bijrol van Marvel die niet alleen een favoriet bij fans is geworden, maar ook een grote impact heeft gemaakt in de films waar hij deel van uitmaakt. In 2015 introduceerde Marvel een komische en frisse held in de MCU met de release van Ant-Man. Het verhaal volgt de iconische Paul Rudd als Scott Lang terwijl hij zich in de positie van een superheld bevindt met een krimpend superpak. Hoewel de cast een aantal veel aanbeden gezichten in Hollywood bevat, zoals Rudd en Michael Douglas, was het Luis van Michael Peña die echt contact maakte met fans over de hele wereld. Het publiek raakte gecharmeerd van de humor van het bijpersonage en de eigenzinnige verteltechnieken. Peña is een in Illinois geboren acteur met zowel moeders als ouderlijk Mexicaans erfgoed.

4 Xochitl Gomez als Amerika Chavez/Miss America in 'Doctor Strange In The Multiverse Of Madness'

Daarna hebben we een voorbeeld van wat de toekomst van Marvel en zijn projecten zal betekenen voor de vertegenwoordiging van Latinx. Op 6 mei kunnen fans het langverwachte spektakel meemaken dat Doctor Strange In The Multiverse Of Madness zal zijn. De film wordt gespeculeerd als een van de meest ambitieuze en cruciale films van Marvel's tot nu toe. Duizenden geruchten circuleren rond de film en zijn verhaallijn, waarbij velen speculeren over de introductie van andere Marvel-eigendommen zoals Fox's X-Men en The Fantastic 4 in de bredere MCU. Een personage waarvan is bevestigd dat het hun MCU-debuut op het scherm in de film maakt, is America Chavez/Miss America. Het personage van America Chavez, gespeeld door de Mexicaans-Amerikaanse actrice Xochitl Gomez, is het allereerste Latijns-Amerikaanse lesbische personage van Marvel.

3 Benicio Del Torro als de verzamelaar in 'Guardians Of The Galaxy'

Als volgende hebben we nog een Guardians Of The Galaxy-aluin, Benicio Del Torro. De 55-jarige acteur maakte zijn MCU-debuut in 2013 voor het eerst in de tweede van de Thor-trilogie, Thor: The Dark World, waarin hij het personage Collector vertolkte. Met name Del Torro speelde later de rol in Guardians Of The Galaxy en Avengers: Infinity War. Del Torro is een Puerto Ricaanse acteur geboren in San Germán met Catalaans en Baskisch erfgoed.

2 Salma Hayek als Ajak in ‘Eternals’

Daarnaast hebben we nog een vrij recente toevoeging aan de MCU met de Chloé Zhao-film uit 2021, Eternals. Eternals werd geprezen om zijn brede intersectionele weergave van diversiteit en toonde de Mexicaans-Libanese actrice Salma Hayek als de leider van het nieuwe team van intergalactische superhelden. In de film portretteerde Hayek de sterke en machtige Ajak. De rol is er een die Hayek haar zeer na aan het hart blijft liggen, aangezien ze zich eerder heeft uitgesproken over hoeveel het uitbeelden van een Latina-held en rolmodel op het scherm voor haar had betekend.

1 Danny Ramirez als Joaquin Torres in 'The Falcon And The Winter Soldier'

En tot slot hebben we nog een andere Latino-bijrol die een favoriet bij de fans werd bij zijn debuut op het scherm in 2021 met Joaquin Torres van Danny Ramirez. Voor het eerst geïntroduceerd in de allereerste aflevering van Marvel's tweede Disney+ serie, The Falcon And The Winter Soldier, is Ramirez's Joaquin een luitenant van de Amerikaanse luchtmacht en inlichtingenofficier met nauwe banden met Anthony Mackie's Sam Wilson/Falcon. Omdat de serie sterk gericht was op thema's als raciale politiek en representatie, is het geen verrassing dat de focus op Latino-representatie voorop stond in het hoofd van de Colombiaans-Mexicaanse Ramirez bij het uitbeelden van het personage. Tijdens een interview met ET benadrukte Ramirez dit toen hij opende over het belang van representatie.

Hij verklaarde: "Wat al vroeg werd genoemd, was hoe belangrijk dit personage is met betrekking tot representatie, wat voor mij een van de belangrijkste dingen was. Hoe geeft het het beste weer wie ik ben en de mensen die ondervertegenwoordigd zijn?"

Aanbevolen: