Tiny Pretty Things'-cast geeft een kijkje in het nieuwe Netflix-drama

Tiny Pretty Things'-cast geeft een kijkje in het nieuwe Netflix-drama
Tiny Pretty Things'-cast geeft een kijkje in het nieuwe Netflix-drama
Anonim

In een exclusief interview met Entertainment Weekly gaven Tiny Pretty Things-sterren Kylie Jefferson en Casimere Jollette potentiële kijkers een kijkje in de wereld van een gestoorde balletacademie.

Eerder deze week ging het langverwachte tienerdrama Tiny Pretty Things in première op Netflix. Gebaseerd op de roman van Sona Charaipotra en Dhonielle Clayton, volgt de show het leven van de studenten van een elite balletacademie in Chicago.

Jefferson, die de nieuwe studente Neveah speelt, gaat in detail over hoe het spelen van de rol een levensveranderende ervaring was en haar in staat stelde een pad van genezing in te slaan.

“Neveah gaat echt op reis. Voor mij gaf het me de kans om te genezen van dingen waarvan ik misschien nog niet helemaal genezen was', zei ze. “Neveah heeft me echt persoonlijk bij elkaar gebracht en heeft me echt geleerd om in een ander licht voor mezelf te verschijnen en een nieuwe toon in mijn leven te zetten. Ze heeft echt een vuur in mijn geest gestoken.”

Kylie Jefferson in Tiny Pretty Things op Netflix
Kylie Jefferson in Tiny Pretty Things op Netflix

Daarentegen was het een uitdaging voor Jollette om de rol van Bette op zich te nemen. Ze zei: 'Eerlijk gezegd was ik een beetje bang om Bette te benaderen, want zo meteen lijkt ze niet de aardigste persoon. Ze is een beetje een btch. Ze is erg afstandelijk en ze is het gemene meisje op school. Dus ik dacht: 'Oké, hoe maak ik haar aardig?' Die karakters moeten iets achter zich hebben.”

“Gelukkig schreven ze haar verhaallijn en haar karakter buitengewoon goed en ze waren in staat om het voor mij heel gemakkelijk te maken om haar die boog te geven, om haar aardig te maken en haar iets te geven zodat mensen dan kunnen begrijpen waarom zij de zoals ze is en voor haar voelt', vervolgde ze.'Ik wilde niet dat mensen naar haar keken en haar gewoon haatten. Ze moeten groeien om haar leuk te vinden. Ik hoop dat ik het recht heb gedaan.”

De acteurs in de show zijn professionele dansers in het echte leven. Jefferson en Jollette onthulden hoeveel ze ervan hielden om gecast te worden om echte dansers in de balletwereld op het scherm te vertegenwoordigen.

“Het is erg moeilijk om een geweldige danser te vinden die ook kan acteren”, legt Jolette uit. “Ze wilden dat beide velden gelijk zouden zijn. Dus we hadden geen stuntdubbel. We hebben niet alleen onze gezichten gefilmd en gedragen alsof we bewegen zoals Natalie Portman in Black Swan. We deden al onze dansscènes volledig en repeteerden vier weken voordat we begonnen met filmen."

Dansers in kleine mooie dingen
Dansers in kleine mooie dingen

Ze vervolgde: Ik denk niet dat mensen echt beseffen hoe hard wij dansers moesten werken aan de show. Het waren twee banen. Ik ben nog nooit zo uitgeput geweest, maar het was de beste ervaring. Als ik nu naar dingen kijk waar ze al hun eigen stunts en optredens doen en ze een andere kunstvorm opnemen naast acteren, geef ik ze gewoon zoveel meer eer. Ik weet hoe moeilijk het is en ik hoop dat mensen dat zullen zien.”

Jefferson voegde toe: Het was eerlijk gezegd mijn favoriete ding om deel uit te maken van de show. Als danser kijken we zo vaak films met acteurs die dansers uitbeelden en er zijn altijd momenten waarop we denken: 'Oh, zo gaat het niet.' We waren allemaal zo ontzettend opgewonden om deel uit te maken van het gesprek, om er zeker van te zijn dat alles echt was zoals het gaat.”

“We waren erg verbaal over die dingen en vonden het geweldig dat onze schrijvers van de show altijd wilden samenwerken en erover wilden praten en het beter wilden maken”, besloot ze.

Het eerste seizoen van Tiny Pretty Things is nu te streamen op Netflix.

Aanbevolen: