Lin Manuel Miranda geeft ons een kijkje in het schrijven voor The Rock in 'Moana

Lin Manuel Miranda geeft ons een kijkje in het schrijven voor The Rock in 'Moana
Lin Manuel Miranda geeft ons een kijkje in het schrijven voor The Rock in 'Moana
Anonim

Je weet dit misschien niet, maar Lin-Manuel Miranda schreef mee aan de meeste liedjes voor de voor een Oscar genomineerde Disney-film Moana. Ja, je leest het goed. De man die Alexander Hamilton naar Broadway bracht, schreef de meeste nummers voor Moana. Miranda was de enige songwriter voor You're Welcome, een nummer uitgevoerd door Dwayne "The Rock" Johnson, die Maui uitte in de film uit 2016.

In een onlangs geüploade video van Lin-Manuel Miranda op The Graham Norton Show, naast Emily Blunt, die waarschijnlijk wat promotiewerk doet voor hun film uit 2018, Mary Poppins Returns.

Als ze het heeft over het brengen van zijn zoon op de set van Mary Poppins Returns, vermeldt Miranda ook dat hij een tijdje bekend stond als een Moana-vader en dat er veel You're Welcome in huis was.

"Dat is het soort nummer dat je alleen voor Dwayne "The Rock" Johnson kunt schrijven, omdat alleen hij ermee weg kan komen en je denkt: 'Wat een charmante man!'", zegt Miranda.

Dat is echter niet de enige keer dat hij het heeft over schrijven voor The Rock. Bij het promoten van Moana in 2016, tijdens een interview met de BBC, zei Miranda verder dat iedereen hem heeft gevraagd: "Hoe krijg je The Rock aan het zingen?" Hij voegde er ook aan toe, "Zodra The Rock zich aanmeldde, dacht hij: 'Waar is mijn nummer?' Hij wist dat dit een van zijn favoriete onderdelen van de Disney-geanimeerde muziektraditie was."

In een ander interview, dit keer met New York Post, werd hem gevraagd of hij zijn lied had aangepast aan The Rock, waarop hij gedeeltelijk antwoordde:

"Dat deed ik! Ik ben een grote fan van hem, ik ga ver terug. Hij zong toen hij aan het worstelen was - hij trok een gitaar en zong kleine deuntjes. Ik vond een supercut van hem op YouTube, een video van acht minuten die me een idee gaf van zijn stembereik. Ik schreef daarbinnen en een beetje daarbuiten. Hij bereidde zich voor op het zingen zoals hij zich voorbereidt op een actierol. Hij was zo klaar, zo leuk om dingen in de studio te proberen."

Dus daar heb je het, mensen. Het is leuk om een beetje te zien hoe het was om een nummer voor The Rock zelf te schrijven om te zingen. Laten we hopen dat Lin-Manuel Miranda en The Rock ooit zullen samenwerken voor een nieuwe film, of misschien zelfs een Broadway-musical.

Aanbevolen: