William H. Macy nam al zijn regels op in 'Finding Nemo' voordat hij werd vervangen

Inhoudsopgave:

William H. Macy nam al zijn regels op in 'Finding Nemo' voordat hij werd vervangen
William H. Macy nam al zijn regels op in 'Finding Nemo' voordat hij werd vervangen
Anonim

Het maken van een animatiefilm is zwaar werk voor alle betrokkenen, omdat er veel bewegende stukken zijn. Deze films zijn een werk van liefde, het duurt jaren om ze tot leven te brengen en op het grote scherm te krijgen, zodat de fans ervan kunnen genieten. Disney domineert dit genre, en door mensen als Dwayne Johnson, Ellen DeGeneres en Miley Cyrus in stemrollen te casten, weten ze het een en ander over het krijgen van de juiste mensen voor de baan.

Tijdens de jaren 2000 werd Finding Nemo uitgebracht in de bioscoop, werd het meteen een klassieker en bewees dat Disney en Pixar samen een winnende formule hadden. Interessant genoeg was deze film in het begin heel anders, en er werden onderweg enkele serieuze veranderingen aangebracht, waaronder de herschikking van een hoofdpersonage.

Laten we eens kijken wat er gebeurde met William H. Macy en zijn tijd op Finding Nemo.

Hij was de originele stem voor Marlin

Disney heeft meestal veel geld als het gaat om het vinden van het juiste stemtalent voor hun films, maar zelfs zij zijn niet immuun voor het maken van de verkeerde keuze. Toen Finding Nemo bij elkaar kwam, moest de studio iemand inhuren om Nemo's vader, Marlin, te spelen en de getalenteerde William H. Macy kon de baan binnenhalen.

Op dit punt in zijn carrière was William H. Macy al in een aantal succesvolle projecten verschenen en had hij zijn veelzijdigheid op het grote en kleine scherm laten zien. Volgens IMDb was Macy verschenen in projecten als Boogie Nights, Jurassic Park III en ER, wat voor elke acteur ronduit indrukwekkend is. Dus Disney stelde zijn talenten veilig en liet hem zijn teksten opnemen voor Finding Nemo.

Volgens Ask Men had Macy zijn tekst voor de film opgenomen voordat de machthebbers beseften dat er iets niet klopte. Om de een of andere reden paste Macy niet bij het personage zoals ze hoopten, en in een ongewone wending van de gebeurtenissen besloot Disney om al het werk dat hij in de voice-acting voor Marlin had gestopt te schrappen. Dit soort dingen gebeuren niet vaak in animatiefilms, maar het is duidelijk dat Disney iets op het spoor was.

Nu Macy de boot kreeg, ging Disney terug naar de tekentafel om iemand te vinden die kon ingrijpen en van de rol iets nieuws kon maken. Met veel talent om uit te kiezen, had Disney de keuze uit het nest, en uiteindelijk zouden ze iemand vinden die perfect bij het personage en de film paste.

Albert Brooks neemt het over

Albert Brooks is misschien niet een begrip zoals andere grote acteurs, maar de man houdt het al jaren in Hollywood. Brooks heeft in een aantal grote projecten gezeten en zelfs voordat hij de rol van Marlin in Finding Nemo kreeg, was zijn stem onmiskenbaar.

Volgens IMDb kon de getalenteerde Brooks zijn acteercapaciteiten laten zien in projecten als Taxi Driver, Private Benjamin en Broadcast News. Natuurlijk, hij was geen ster op de A-lijst die mensen naar het theater zou laten haasten, maar hij was een betrouwbare artiest die wat diepte aan het personage kon toevoegen.

Dus, nadat Macy de stenen had geraakt, kwam Albert Brooks tussenbeide om zijn tekst voor de film op te nemen. Hoewel Disney de tijd en het geld had besteed om Macy zijn teksten op te laten nemen, zagen ze de kans om Brooks te krijgen nog steeds als een goede investering, en het bleek dat het bedrijf iets veel groters op het spoor was dan ze hadden verwacht.

Brooks paste perfect bij Marlin en hij was in staat om het personage een niveau van emotionele diepte te geven met zijn uitvoering die echt resoneerde met het publiek. Hierdoor was de film beter dan verwacht en werd hij uiteindelijk een wereldwijde sensatie.

De film wordt een hit

Finding Nemo werd in 2003 in de bioscoop uitgebracht, en hoewel Disney en Pixar al aan een paar succesvolle projecten hadden samengewerkt, zagen mensen deze film als ronduit briljant.

Volgens Box Office Mojo kon Finding Nemo $ 871 miljoen binnenhalen aan de wereldwijde kassa, wat in die tijd een van de grootste animatiefilms aller tijden opleverde. Mensen konden geen genoeg krijgen van de personages en de verkoop van dvd's schoot door het dak.

Jaren later zou Brooks terugkomen om de rol van Marlin opnieuw te spelen in de film Finding Dory, die meer dan $ 1 miljard opbracht aan de kassa. Dit zorgde voor weer een grote hit voor Disney en Pixar, en het was het bewijs dat deze personages een zekere uithoudingsvermogen hadden.

Het was een onconventionele weg om de juiste persoon voor Marlin te werpen, maar Disney gooide de dobbelstenen en won uiteindelijk de jackpot.

Aanbevolen: