Een twee Batman-universum: hoe het zich zal ontvouwen?

Inhoudsopgave:

Een twee Batman-universum: hoe het zich zal ontvouwen?
Een twee Batman-universum: hoe het zich zal ontvouwen?
Anonim

Twee Batmans – die de terugkeer van Ben Affleck en het debuut van Robert Pattinson vertegenwoordigen – zullen gelijktijdig in live-actiefilms voorkomen, volgens een recent interview met DC studiohoofd W alter Hamada. Hoe zal het allemaal werken?

DC Films leidde tot een recente controverse toen de studio aankondigde dat ze al hun films voor 2021 in de bioscoop en op de HBO Max-streamingservice zouden uitbrengen. Hamada gaf aan dat dit nog maar het begin is van hun ambitieuze plannen.

Hamada, president van DC Films, sprak met The New York Times. Toen Hamada in 2018 het roer overnam bij DC, waren er verschillende films en series in ontwikkeling, elk in een andere richting. Dat is iets wat hij wilde corrigeren.

Het is het multiversum

Zijn oplossing is er een die bekend zal zijn bij iedereen die DC Comics leest: het multiversum, waar parallelle universums betekenen dat hetzelfde personage in twee of zelfs meer verschillende versies kan bestaan - inclusief de iconische held van DC, Batman.

Volgens Hamada zal Robert Pattinsons Batman op Aarde 2 bestaan, in een ander universum, waardoor zijn interpretatie van het iconische personage op dezelfde voet wordt geplaatst als die in Joaquin Phoenix' 'Joker'-film. Pattinsons Batman zal bestaan in het DC Films-multiversum, maar niet in het DC Extended Universe.

Het DC Extended Universe bestaat ondertussen op Aarde 1, waar Ben Affleck nog steeds Batman is. Nu Affleck in de aankomende 'The Flash'-film verschijnt, wordt er in de industrie gespeculeerd dat Bruce Wayne van Affleck er zal zijn om de cape en kap aan de volgende generatie te overhandigen. Die nieuwe Batman moet nog worden uitgebracht. Eerste film Batman Michael Keaton zal ook verschijnen in 'The Flash', waarmee het concept van het multiversum duidelijk wordt opengesteld. De rol van Keaton lijkt echter eenmalig te zijn. 'The Flash' staat gepland voor release in 2022.

Aan de tv-kant vindt de komende Batman-spinoff-serie, beschreven als een politiedrama, zich ook af in Earth 2, waar Pattinson The Dark Knight is. HBO Max en Matt Reeves, die 'The Batman' regisseert, werken samen aan de ontwikkeling van de serie.

De serie zal zich richten op leden van de GCPD die naast de Caped Crusader opereren. The Hollywood Reporter citeert een verklaring van HBO Max, waarin de serie wordt beschreven als "zich afspeelt in de wereld die Reeves maakt voor de Batman-speelfilm en zal voortbouwen op het onderzoek van de film naar de anatomie van corruptie in Gotham City, en uiteindelijk een nieuw Batman-universum lanceren. op meerdere platforms. De serie biedt een ongekende kans om de wereld die in de film is gevestigd uit te breiden en de talloze meeslepende en complexe personages van Gotham verder te verkennen." Er wordt gezegd dat de wereld die het inneemt, zal aansluiten bij de mythologie van Man of Steel.

DC's filmschema begint in 2022

Hamada ging verder met het beschrijven van de logica achter het plan. Bioscoopreleases zullen worden gereserveerd voor de grootste en duurste films, zoals de volgende 'Wonder Woman', het vervolg op 'Aquaman' en de langverwachte 'The Flash'-film. Het doel is om vier grote films per jaar uit te brengen, te beginnen in 2022.

Samen met de bioscoopreleases zal DC nog twee films per jaar uitbrengen op basis van stripboeken met minder bekende personages. Een andere spin-off-serie is al in ontwikkeling door James Gunn uit de 'Suicide Squad'-strips. John Cena speelt de hoofdrol als Peacemaker.

Hamada is op zoek naar nieuwe tv-spin-off-mogelijkheden bij elke aanstaande filmrelease, die elk teruggaat naar het filmuniversum. "Bij elke film waar we nu naar kijken, denken we: 'Wat is de potentiële Max-spin-off?'", vertelde de heer Hamada aan NYT-verslaggevers.

Hoe zit het met Zack Snyder? – En andere vragen

Zack Snyder-fans zullen hun wens krijgen in maart, wanneer HBO Max het eerste deel van de beroemde 'Snyder Justice' League-uitzending begint uit te zenden. Maar - het lijkt erop dat dat alles is wat ze zullen krijgen. De studio omschrijft het project, dat is uitgegroeid tot een vier uur durende film, als een 'verhalende doodlopende weg - een straat die nergens toe leidt'. Het is vermeldenswaard dat de Snyder-cut ook een vernieuwde versie van Affleck's Batman zal bevatten.

Hamada's plannen zijn aanzienlijk ambitieuzer dan DC de afgelopen twee jaar was, toen er slechts drie films werden uitgebracht. Tot nu toe heeft de superheldenstal van DC $ 8 miljard aan filminkomsten gegenereerd. Hamada hoopt duidelijk op meer.

Hamada zegt dat een deel van het probleem een bedrijfscultuur van geheimhouding was. "Vroeger waren we zo geheimzinnig", zei hij. "Het was bijvoorbeeld schokkend voor mij hoe weinig mensen bij het bedrijf daadwerkelijk scripts mochten lezen voor de films die we maken."

Zullen publiek en fans, met twee Batmans, al een spin-off en meer in hun plannen, gewoon teveel van de Caped Crusader hebben? Hamada lijkt zich geen zorgen te maken over mogelijke verwarring, om niet te zeggen vermoeidheid van het publiek.

"Ik denk niet dat iemand anders dit ooit heeft geprobeerd", zei hij. “Maar het publiek is geavanceerd genoeg om het te begrijpen. Als we goede films maken, gaan ze ermee akkoord.”

Aanbevolen: