Deze verwijderde scène uit 'Clerks' zou alles hebben veranderd

Inhoudsopgave:

Deze verwijderde scène uit 'Clerks' zou alles hebben veranderd
Deze verwijderde scène uit 'Clerks' zou alles hebben veranderd
Anonim

Als we terugkijken op de geschiedenis van de film, staan de jaren 90 als een van de beste decennia in de geschiedenis. In die tijd wandelde een kleine indiefilm genaamd Clerks de stad in en werd een onwaarschijnlijke hit voor schrijver en regisseur Kevin Smith. Sindsdien heeft Smith een unieke carrière opgebouwd in Hollywood, goede vrienden gemaakt en te maken gehad met gigantische persoonlijkheden.

Clerks is een film die iedereen minstens één keer zou moeten zien, en als alles was gegaan zoals oorspronkelijk gepland, zou deze film een veel donkerder einde hebben gehad. In feite zou dit einde enorme gevolgen hebben gehad voor de carrière van Smith.

Laten we eens kijken hoe het oorspronkelijke einde van Clerks alles zou hebben veranderd!

Dante zou het niet overleven

griffiers
griffiers

Fans van Clerks zijn zich terdege bewust van het feit dat Dante Hicks die dag niet zou moeten werken, maar nadat hij met tegenzin heeft ingestemd om voor iemand in te dekken, brengt Hicks de dag door op het werk met zijn beste vriend, Randal Graves. Oorspronkelijk zou de dag dat Hicks er niet zou zijn, zijn laatste dag in het algemeen zijn.

Dat klopt, na het zien van Dante door zijn dag navigeren door hockey te spelen, een liefdesdriehoek in evenwicht te houden en door als persoon te groeien, zou Dante oorspronkelijk aan het einde van de film door een overvaller worden vermoord. Dit zou alles aan de film drastisch hebben veranderd, en de waarheid is dat het intact houden van dit einde een enorm negatieve invloed had kunnen hebben op de toekomst van het filmmaken van Smith.

Brian O'Halloran, de acteur die Dante speelde, vertelde Rolling Stone: Ik haatte dat einde. Ik vond het gewoon een te snelle wending.”

Interessant is dat Mental Floss opmerkt dat het vroege kritiek op de scène zelf was die ervoor zorgde dat Smith dingen veranderde en Dante levend en wel hield toen de film ten einde liep.

Kevin Smith besloot ertegen

griffiers
griffiers

Met het einde stevig op zijn plaats, kon Smith een film ontketenen waar mensen zich in konden vinden en waarvan ze konden genieten zonder de bitterzoete tragedie van Dante die zijn maker ontmoette voordat de aftiteling begon. Het mooie van dit einde was dat het vol hoop was dat Dante de leiding over zijn leven zou kunnen nemen.

Het is geen geheim dat Dante in de film onderzoekt wat hij met zijn leven doet, en uiteindelijk heeft hij een aantal diepgaande en zinvolle gesprekken met Randal over wat hij gaat doen. Niet alleen dat, maar zijn vriendin in de film, Veronica, moedigt hem ook aan om de leiding over zijn leven te nemen en zich niet op zijn gemak te voelen als klerk bij de QuickStop.

Het einde dat we hebben gekregen, geeft Dante het potentieel van een toekomst buiten de vier muren van de QuickStop, terwijl de fans zich destijds ook iets meer voor het personage konden voorstellen. Door hem aan het einde van de film uit te schakelen, zal hij nooit de kans krijgen om iets van zichzelf te maken, waardoor de kijkers aan het einde van de film van elke schijn van hoop worden beroofd.

Nadat Clerks een onwaarschijnlijke hit werd voor Smith, was hij officieel van de baan in het bedrijf. Met zijn hernieuwde succes en hype kon de filmmaker vooruitgang boeken in zijn carrière, en uiteindelijk veranderde hij het spel door zijn eigen filmuniversum te beginnen dat fans hebben leren kennen en waarderen.

De film bracht The View Askewniverse voort

griffiers
griffiers

Sinds hij in 1994 begon met Clerks, heeft Kevin Smith langzaamaan de films van het View Askewniverse samengevoegd. Deze onderling verbonden films bevatten allemaal personages die een rol hebben gespeeld in elkaars leven in New Jersey, wat zorgt voor een universum waar hardcore Smith-fans eindeloos naar hebben gekeken.

Clerks begon het, en uiteindelijk gaan fans het universum zien uitbreiden met Mallrats, Chasing Amy, Dogma, Jay & Silent Bob Strike Back, Clerks II en Jay & Silent Bob Reboot. De films zelf zijn allemaal ingezet om een gedeeld universum te creëren dat gevuld is met ongelooflijke paaseieren, ontroerende momenten en scènes waardoor fans op adem kwamen door zo hard te lachen.

Smith heeft andere films gemaakt buiten zijn gedeelde universum, maar teruggaan naar de bron is nooit slecht. Op dit moment heeft Smith interesse getoond om af te wijken van enkele van zijn eerdere films, waaronder het maken van een derde Clerks-film en een mogelijk Mallrats-project. Als deze projecten tot wasdom komen, kun je maar beter geloven dat zijn fans snel naar buiten zullen komen om te steunen.

Clerks zou een duister einde hebben dat alles zou hebben veranderd, maar dankzij wat opbouwende kritiek heeft Smith dingen veranderd en zijn eigen filmische universum voortgebracht.

Aanbevolen: