Anya Taylor-Joy onthult wat er met de outfits van Beth uit 'The Queen's Gambit' is gebeurd

Inhoudsopgave:

Anya Taylor-Joy onthult wat er met de outfits van Beth uit 'The Queen's Gambit' is gebeurd
Anya Taylor-Joy onthult wat er met de outfits van Beth uit 'The Queen's Gambit' is gebeurd
Anonim

Hoofdpersoon Anya Taylor-Joy heeft uitgelegd dat ze zo dol was op de kostuums die haar personage in de Netflix-serie draagt, dat de kostuumontwerper haar deze liet houden. Maar die A-lijn jurken en vintage kusten moesten eerst een kleine omweg maken.

Anya Taylor-Joy houdt net zoveel van de kostuums van Beth als fans

De Amerikaanse actrice van Britse en Argentijnse afkomst speelt schaakwonder Beth Harmon in de populaire Netflix limited-serie.

"Ik had zoveel geluk om met de geweldige Gabriele Binder te werken, en zij en ik konden het meteen goed met elkaar vinden als een huis in brand", vertelde Taylor-Joy aan Stephen Colbert.

De actrice legde uit dat Binder op haar intuïtie vertrouwde wat goed was voor Beth. Binder wilde dat Taylor-Joy zich comfortabel zou voelen en zou dragen wat ze voelde dat Beth leuk zou vinden.

Een van de meest geprezen elementen van de beperkte serie, de kostuums uit die tijd zijn een verwijzing naar het patroon van het schaakbord. Een combinatie van vintage stukken en outfits die speciaal voor de show door Binder zijn gemaakt, de kostuums wonnen meteen Taylor-Joy.

Ze legde uit dat Binder wilde dat ze de kostuums zou houden nadat de serie was ingepakt.

"Omdat Gabriele en ik zo nauw samenwerkten, kwam ze aan het einde van de show gewoon naar me toe en zei 'Eerlijk gezegd, ze zijn van jou'", zei de actrice.

“‘We hebben ze samen gevonden en jij… Beth… de lijn is erg wazig. Je moet ze gewoon mee naar huis nemen, ' verklaarde Taylor-Joy, zei Binder.

Ze voegde eraan toe: "Ik was overweldigd door die vriendelijkheid omdat ik echt een beetje Beth bij me wilde houden."

Je kunt je voorstellen dat Beths favoriete jurken in de kast van Taylor-Joy hingen, toch? Nou, nog niet.

"De show is echter zo succesvol dat die kleren momenteel in een museum staan", zei Taylor-Joy.

‘The Queen’s Gambit’ is de grootste gelimiteerde serie van Netflix

Een bewerking van de roman van W alter Tevis, The Queen's Gambit, ziet Beth, een wees in 1960, Kentucky, die een talent voor schaken ontdekt. Vastbesloten om grootmeester te worden, is Beth op een gestage weg naar internationale roem en erkenning, maar worstelt met verslaving en eenzaamheid.

The Queen's Gambit ging op 23 oktober in première op Netflix en werd in de eerste maand van release door 61 miljoen huishoudens bekeken, en werd daarmee de grootste gelimiteerde serie van de streamer tot nu toe.

Aanbevolen: