Waarom stopte Chris Kattan met acteren voordat hij op 'Big Brother' verscheen?

Inhoudsopgave:

Waarom stopte Chris Kattan met acteren voordat hij op 'Big Brother' verscheen?
Waarom stopte Chris Kattan met acteren voordat hij op 'Big Brother' verscheen?
Anonim

Op het hoogtepunt van zijn carrière was Chris Kattan een van de grootste sterren van Saturday Night Live. De acteur/komiek maakte zijn debuut in de langlopende late-night sketch comedy show in 1996. Rond deze tijd presenteerde Kattan verschillende humoristische sketches met mede-SNL-ster Will Ferrell (de twee zouden zelfs samen een film gaan maken, hoewel het lijkt alsof ze sindsdien ruzie hebben gehad). Na enkele jaren in de schijnwerpers te hebben gestaan, begon Kattan echter steeds minder te verschijnen.

Kattan bleef bijvoorbeeld als een vast castlid op SNL tot 2003, toen hij zijn vertrek aankondigde. Sindsdien , concentreerde de acteur zich vooral op zijn filmcarrière. En meer recentelijk verraste hij ook fans door een Celebrity Big Brother-deelnemer te worden.

Waarom stopte Chris Kattan met acteren?

Kattan heeft in de loop der jaren misschien behoorlijk gestaag gewerkt, maar er waren zeker jaren dat de acteur niet zichtbaar was op televisie en op het grote scherm. En hoewel het mogelijk is dat Kattan misschien gewoon even een pauze wilde nemen, is het waarschijnlijker dat hij geen optredens heeft gedaan omdat hij herstellende was van een incident op het podium. In het geval van Kattan bleek sketchcomedy fysiek gevaarlijk te zijn.

"Als fysieke komiek was ik altijd bang geweest om op een dag wakker te worden met een heel ander lichaam", schreef de acteur in zijn memoires, Baby Do not Hurt Me: Stories and Scars van Saturday Night Live. “Die angst werd mijn realiteit. Na die vijfenveertig seconden op het ‘SNL’-podium in mei 2001, zou mijn lichaam nooit meer hetzelfde zijn.”

Tijdens het uitvoeren van een sketch viel Kattan achterover in een "gammele stoel", waardoor hij hard op het podium belandde. Daarbij stootte de acteur ook zijn hoofd. Carl Lauryssen, MD, die Kattan onderzocht, merkte op dat er iets ernstig mis was met de acteur na het incident.

"De diagnose was dat hij een onvolledige dwarslaesie had", vertelde Lauryssen aan Variety. “Ik ken de details van de dwarslaesie niet, ik denk dat hij achterover viel. Daarbij verwondde hij de onderste cervicale wervelkolom en daardoor het ruggenmerg.” Kattan zou na het incident vijf operaties ondergaan. De acteur onthulde ook dat het leidde tot verslavingsproblemen, wat ook zijn acteercarrière beïnvloedde.

Ondanks alles wat hij heeft meegemaakt, heeft Kattan zich hersteld, vastbesloten om door te gaan. Door de jaren heen speelde hij in verschillende films, waaronder Adam Sandler's Netflix-komedie, The Ridiculous 6. Sinds hij SNL als castlid heeft verlaten, is de acteur ook teruggekeerd als gastster.

Dat gezegd hebbende, gaf Kattan ook toe dat zijn relatie met de show "gecompliceerd" is geworden. "Maar wanneer ik terug ga om op bezoek te gaan, opent iedereen zijn armen en zijn ze zo lief", merkte de acteur verder op. "Het is een andere energie dan toen je in de cast zat. Het is gezonder.”

Ondertussen, meer recentelijk, probeerde Kattan ook zijn hand op reality-tv Celebrity Big Brother. Later besloot hij echter om zijn verblijf in het Big Brother-huis in te korten, tot grote verbazing van de kijkers.

Waarom verliet Chris Kattan Celebrity Big Brother?

Fans hoopten waarschijnlijk dat Kattan tot het einde op Celebrity Big Brother zou blijven. Het lijkt er echter op dat de acteur zich realiseerde dat hij snel moest gaan toen hij en zijn mededeelnemers het huis binnenkwamen. Hij was vooral bezorgd dat hij geen contact kon houden met zijn familie.

“Afgesneden zijn van de buitenwereld is niet gemakkelijk”, vertelde Kattan aan GlobalTV. “Mensen van buitenaf mogen niet met je communiceren. Ik had wat familieproblemen. Mijn stiefvader is erg ziek en ik heb niet kunnen achterhalen hoe het met hem ging. Dat was moeilijk.”

Tegelijkertijd lijkt het er ook op dat Kattan moeite had om een goede nachtrust te krijgen terwijl hij in het Big Brother-huis was, omdat hij naar verluidt last had van nekproblemen. Op een gegeven moment bood mede-deelneemster Miesha Tate zelfs haar bed aan Kattan aan.

Dat gezegd hebbende, maakte de acteur duidelijk dat hij nog steeds in staat was om deel te nemen aan de fysieke uitdagingen van de show. "Het gaat goed met me. Om aan andere projecten te werken, gaat het goed met me', zei Kattan later. "Het op en neer rijden van een rendier zou iets met je nek kunnen doen en was iets om op te letten, maar verder was het prima om fysieke dingen te doen."

Wat volgt er voor Chris Kattan?

Na zijn vertrek uit Celebrity Big Brother zullen fans blij zijn te horen dat Kattan verschillende projecten in de maak heeft. Hij zal bijvoorbeeld verschijnen in de komende kerstkomedie The Best Worst Christmas Ever, waarin ook Geoff Stults en Jessica Szohr te zien zijn.

Bovendien schittert Kattan ook in de komende parodie Naked & Afraid: Special Edition. Ondertussen zal Kattan ook verschijnen in de actiekomedie Selfie met Terence Howard en Anita Briem. De acteur is ook verbonden aan een andere komische film, samen met voormalig SNL-castlid Jon Lovitz. Tegelijkertijd kunnen fans Kattan ook zien op zijn nieuwe show op YouTube, Hey Kattan.

Aanbevolen: