Russell Crowe's 'Gladiator 2' zou helemaal gek worden

Inhoudsopgave:

Russell Crowe's 'Gladiator 2' zou helemaal gek worden
Russell Crowe's 'Gladiator 2' zou helemaal gek worden
Anonim

Elk jaar komt er een film uit die kan wedijveren met de beste films van welk genre dan ook en die aanspraak kan maken op een van de beste films van het jaar. Franchisefilms in de MCU, DC en Star Wars staan meestal bovenaan de kassa, maar de films die een meer unieke plek in de geschiedenis vinden, hadden allemaal iets waardoor ze zich onderscheidden van de rest.

In 2000 was Gladiator van Russell Crowe een enorm succes, waardoor de acteur een legitieme ster werd. De film won vervolgens een hoop prijzen, en hoewel het leek alsof het verhaal aan het einde was afgerond, waren er gesprekken over een vervolg.

Laten we eens kijken naar het bizarre en wilde Gladiator-vervolg dat er nooit was!

Het zou "Christusmoordenaar" zijn genoemd

Gladiator Russell Crowe
Gladiator Russell Crowe

Films die tot een logisch en concreet einde komen, zijn meestal niet degenen die in de rij staan voor een vervolg, maar Hollywood verzilvert graag een kans die zij de moeite waard achten. Hierdoor kwamen er uiteindelijk gesprekken over het maken van een tweede Gladiator-film naar boven, en het verhaal dat werd verzonnen was er een dat rampzalige gevolgen zou hebben gehad.

Geschreven door muzikant Nick Cave, in het begin van de film zou Maximus samen met de goden in het hiernamaals werken. Ja, dat lees je goed. Onze favoriete gladiator zou zijn brute talenten meenemen naar een ander leven, waar hij zou gaan van vechtende mannen tot het opsporen en verslaan van Hephaestus.

Volgens Nick Cave: "Ik wilde het 'Christ Killer' noemen en uiteindelijk kom je erachter dat de hoofdpersoon zijn zoon was, dus hij moet zijn zoon doden en hij werd bedrogen door de goden."

In plaats van de god neer te halen, zou Maximus 20 jaar na zijn overlijden teruggebracht worden in het land van leven. De zaken komen uiteindelijk tot een hoogtepunt wanneer Maximus een groep religieuze verzetsstrijders leidt om te botsen met het Romeinse Rijk.

Klinkt best wild voor een Gladiator-film, toch? Vertrouw ons als we zeggen dat het vanaf hier alleen maar wilder wordt.

Het zou tijdreizen bevatten

Gladiator Maximus
Gladiator Maximus

Er zijn veel ontroerende stukken in deze film, maar een van de interessantere componenten is dat er tot op zekere hoogte tijdreizen bij betrokken zouden zijn. De BBC heeft uitstekend beschreven wat er in zat om het script tot leven te brengen en ze raakten de tijdreizende component aan die zou zijn gebruikt. Interessant genoeg vergeleek de publicatie het met de tijdreizen naar het begin van The Wolverine.

Net als The Wolverine zouden we Maximus zien belanden in enkele van de grootste oorlogen en conflicten in de menselijke geschiedenis. Volgens de BBC "veroordeelde Maximus de mensheid tot een eeuwige cyclus van bloedvergieten, wat een tot nadenken stemmende conclusie is, maar misschien geen publieksvriendelijke."

Schrijver Nick Cave zou zeggen: Hij wordt deze eeuwige krijger en het eindigt met deze 20 minuten durende oorlogsscène die alle oorlogen in de geschiedenis volgt, tot aan Vietnam en al dat soort dingen en het was wild. Het was een steenkoud meesterwerk.”

Het is moeilijk om je zelfs maar voor te stellen hoe dit eruit zou zien met de personages waar we het hier over hebben, en dit zou grotendeels de reden kunnen zijn waarom het nooit echt is gemaakt. Maximus terugbrengen is al moeilijk genoeg, maar dingen zo enorm verschuiven en tijdreizen erbij betrekken, klinkt gewoon als een film die de meeste mensen zouden doorgeven.

Nu de mensheid gedoemd is, zou Maximus zijn optredens niet stoppen bij alleen grote conflicten in de geschiedenis.

Het zou eindigen in de moderne tijd

Gladiator Maximus
Gladiator Maximus

Volgens de BBC zou Maximus in de moderne tijd in het Pentagon terechtkomen, wat betekent dat hij eeuwig heeft kunnen blijven en alle grootste conflicten in de geschiedenis heeft overleefd.

Als hij met Den of Geek sprak, zei Cave: "Ik vond het erg leuk om het te schrijven omdat ik op elk niveau wist dat het nooit gemaakt zou worden. Laten we het een popcorn-dropper noemen."

Uiteindelijk is dit vervolg nooit tot leven gekomen. Om de een of andere reden besloot de studio dat één Gladiator-film genoeg was. Om eerlijk te zijn, dit was waarschijnlijk het beste. Sommige films moeten gewoon met rust worden gelaten en niet meer worden aangeraakt. Alleen omdat een project succesvol is, wil nog niet zeggen dat er een vervolg om de hoek moet zijn.

Gladiator is een van de beste films van zijn tijd en had dit wilde vervolg in de bioscoop, we zouden het in een heel ander licht over het origineel kunnen hebben.

Aanbevolen: