20 keer dat The Simpsons de toekomst voorspelden en ons helemaal gek maakte

Inhoudsopgave:

20 keer dat The Simpsons de toekomst voorspelden en ons helemaal gek maakte
20 keer dat The Simpsons de toekomst voorspelden en ons helemaal gek maakte
Anonim

The Simpsons ging voor het eerst in première in 1989 en is de langstlopende Amerikaanse sitcom met scripts. Fans hebben geleerd van de capriolen van Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie te houden. De schrijvers van de show lijken de vinger aan de pols van de popcultuur te hebben. Tijdens hun 31 jaar televisiekijken heeft de show een aantal verbazingwekkend nauwkeurige gebeurtenissen voorspeld. Het is bijna eng als je al hun voorspellingen leest en we hebben een lijst samengesteld met hun meest griezelige momenten die aan het licht kwamen.

Van het voorspellen van technologische vooruitgang tot het spiegelen van het laatste nieuws, de schrijvers hebben een griezelig vermogen om de toekomst te zien. Ze hebben Olympische winnaars, wetenschappelijke ontdekkingen en zelfs een Nobelprijswinnaar voorspeld. The Simpsons voorspelden verschillende schandalen die onze wereld op zijn kop hebben gezet en een licht werpen op belangrijke momenten in de geschiedenis van de popcultuur. Hoe wisten ze dat deze gebeurtenissen zouden plaatsvinden? We kunnen het niet helpen, maar vragen ons af of ze een glazen bol hebben of zo!

20 Ze voorspelden de vondst van drieogige vissen in 2011 in 1990

Simpson 3 oog vis
Simpson 3 oog vis

De schrijvers van The Simpsons hebben Blinky uitgevonden, de drieogige vis tijdens seizoen 2, aflevering 4. Bart ving de gemuteerde vis tijdens het vissen in de buurt van een kerncentrale. Volgens Gizmodo heeft een groep vissers in Argentinië in 2011 een drieogige vis uit een meer bij een kerncentrale getrokken.

19 We hebben de David van Michelangelo in 2016 gepeild, maar The Simpsons deden het in 1990

Homer en Marge censuur
Homer en Marge censuur

Tijdens seizoen 2 van The Simpsons, aflevering 9, getiteld "Itchy & Scratchy &Marge", probeerde de stad Springfield de David van Michelangelo te censureren. BBC News meldde in 2016 dat de inwoners van St. Petersburg, Rusland stemden over het bedekken van het naakte standbeeld. "Deze reus bederft het historische aanzien van de stad en vervormt de zielen van kinderen", zei een inwoner.

18 The Beatles begonnen in 2011 te reageren op oude fanmail, maar dat hadden ze 10 jaar eerder al gedaan bij The Simpsons

The Simpsons The Beatles
The Simpsons The Beatles

In seizoen 2, aflevering 18 van The Simpsons, krijgt Marge 15 jaar nadat ze hem fanmail heeft gestuurd een brief van Ringo Starr. De aflevering heette "Brush With Greatness". Volgens BBC News kreeg een Beatles-fan in 2011 een antwoord van Paul McCartney, 50 jaar nadat hij geprobeerd had contact met hem op te nemen.

17 Lisa wist dat de Redskins de Super Bowl XXVI dagen zouden winnen voordat het gebeurde

Simpsons Superbowl
Simpsons Superbowl

Een ander geval waarin de schrijvers van The Simpsons het bij het rechte eind hadden, was te zien in seizoen 3, aflevering 14. De aflevering heette "Lisa de Griek". Lisa voorspelde dat de Washington Redskins Super Bowl XXVI zouden winnen. Een paar dagen later werd haar voorspelling waarheid toen de Redskins wonnen.

16 Siegfried en Roy werden aangevallen door hun tijger in 2003 - 10 jaar nadat het op de show gebeurde…

Siegfried The Simpsons
Siegfried The Simpsons

Seizoen 5, aflevering 10 getiteld "$pringfield (Of, How I Learned to Stop Worrying and Love Legalized Gambling)", had een Duits magisch duo dat optrad in Springfield en werd aangevallen door een witte tijger. CBS News meldde dat Roy Horn, onderdeel van Siegfried & Roy, in 2003 werd verscheurd door een witte tijger.

15 Ze voorspelden volledig dat de moderne autocorrectie mislukte in 1994

The Simpsons Autocorrcet Mislukt
The Simpsons Autocorrcet Mislukt

The Simpsons-schrijvers voorspelden volledig dat autocorrectie mislukt tijdens seizoen 6, aflevering 8 getiteld "Lisa on Ice". Dolph de pestkop probeerde een memo te schrijven met de tekst "Beat Up Martha", maar in plaats daarvan spelde het per ongeluk "Eat Up Martha". Nu genieten we dagelijks van het plezier van mislukte autocorrectie.

14 Ze voorspelden slimme horloges in 1995, maar ze werden pas in 2014 uitgevonden

Het slimme horloge van Simpson
Het slimme horloge van Simpson

Tijdens seizoen 6, aflevering 19 getiteld "Lisa's Wedding", bezoekt Lisa een waarzegster op een renaissancebeurs en wordt ze naar het jaar 2010 vervoerd. Verbazingwekkend genoeg was communicatietechnologie via polshorloges een ding in de aflevering. Het werd een realiteit in 2014 en Smartwatch News schreeuwde zelfs naar de aflevering op Twitter.

13 Ze waren hun tijd vooruit met videochats in 1995, aangezien die app pas in 2010 beschikbaar was

The Simpsons Facetime
The Simpsons Facetime

In de aflevering "Lisa's Wedding" nam Lisa de kijkers mee naar het jaar 2010, waarin The Simpsons de uitvinding van FaceTime hadden voorspeld. De karakters communiceerden via videochat en volgens CNET werd FaceTime in het jaar 2010 in de echte wereld geïntroduceerd. Nogmaals, The Simpsons hebben het voor elkaar gekregen!

12 Ze voorspelden de ebola-uitbraak van 2014 in 1997

The Simpsons Ebola
The Simpsons Ebola

The Simpsons toonden hun voorspellende neigingen opnieuw tijdens seizoen 9, aflevering 3 in een aflevering genaamd "Lisa's Sax". Marge bood aan Bart een boek te lezen genaamd Curious George and the Ebola Virus. Snel vooruit naar 2014 en volgens UPROXX is deze aflevering opnieuw in omloop gebracht tijdens de ebola-uitbraak.

11 Homer ontdekte het higgs-bosondeeltje in 1998, maar echte wetenschappers ontdekten het pas in 2012

Homer Simpson Higgs Boson
Homer Simpson Higgs Boson

Tijdens seizoen 10, aflevering 2: "The Wizard of Evergreen Terrace", besloot Homer uitvinder te worden en schreef hij een vergelijking op het bord. Hij voorspelde volledig het Higgs-Boson-deeltje dat pas in 2012 door wetenschappers werd ontdekt. Time Magazine publiceerde zelfs een artikel over Homerus' verbazingwekkende voorspelling van de vergelijking.

10 Disney kocht 20th Century Fox in 2017, maar The Simpsons zagen dit terugkomen in 1998

The Simpsons Fox
The Simpsons Fox

The Simpsons-schrijvers wisten op de een of andere manier dat Disney een groot deel van 20th Century Fox zou kopen. Tijdens seizoen 10, aflevering 5: "When You Dish Upon a Star", toonde de serie het 20th Century Fox-logo met "A Division of W alt Disney Co." eronder. Volgens Business Insider is het echt gebeurd in 2017.

9 The Simpsons riepen volledig dat de VS 8 jaar voordat het gebeurde Zweden zouden verslaan bij Olympic Curling

The Simpsons Curling
The Simpsons Curling

The Simpsons voorspelden nauwkeurig de toekomst tijdens seizoen 21, aflevering 12: "Boy Meets Curl". Volgens USA Today speelden Homer en Marge in een gemengd curlingteam tegen Zweden op de Olympische Spelen en wonnen ze volledig! Het Amerikaanse curlingteam voor heren versloeg Zweden en pakte het goud op de Olympische Spelen in 2018.

8 Millhouse voorspelde de Nobelprijswinnaar van 2016 al in 2010

The Simpsons Nobelprijs
The Simpsons Nobelprijs

Het was tijdens seizoen 22, aflevering 1: "Elementary School Musical" dat The Simpsons nog een andere voorspelling deden die daadwerkelijk uitkwam. Millhouse voorspelde dat Bengt R. Holmström de Nobelprijs voor de economie zou winnen. NobelPrize.org maakte bekend dat Holmström de prijs in 2016 daadwerkelijk heeft gewonnen. Hoe wisten ze dat?

7 Ze wisten dat Guitar Hero uit 2005 enorm zou worden 3 jaar voordat het werd uitgebracht

The Simpsons Gitaarheld
The Simpsons Gitaarheld

The Simpsons voorspelden ook de naam van een populair videospel tijdens seizoen 14, aflevering 2 genaamd "How I Spent My Strummer Vacation". Homer woonde een rock-'n-roll-fantasiekamp van Rolling Stone bij. Hij heeft tijdens de aflevering een jasje gekregen met de tekst "Guitar Hero" op de achterkant. De videogame werd uitgebracht in 2005.

6 Homer gebruikte in 2008 een defecte stemmachine, vergelijkbaar met die we in 2012 zagen

Stemmachines van The Simpsons
Stemmachines van The Simpsons

Homer deed nog een griezelige voorspelling tijdens seizoen 20, aflevering 4: "Treehouse of Horror XIX". Tijdens de aflevering probeerde Homer op Barack Obama te stemmen, maar de machine veranderde zijn stem in Mitt Romney. Volgens USA Today was dat moment een weerspiegeling van defecte e-voting machines bij de verkiezingen van 2012.

5 Ze voorspelden het hele plot van de kater in 1999, maar de film kwam pas in 2009 uit

The Simpson The Hangover
The Simpson The Hangover

Er zijn zoveel overeenkomsten tussen de film The Hangover en The Simpsons seizoen 10 aflevering genaamd "Viva Ned Flanders". Homer en Ned gaan naar Las Vegas, ontmoeten prostituees en stelen de tijger van Mike Tyson. Dat klinkt ongeveer hetzelfde als de plot van de populaire film uit 2009.

4 Lady Gaga's Super Bowl-optreden van 2017 was te zien in 2012

Lady Gaga The Simpsons
Lady Gaga The Simpsons

The Simpsons maakten gebruik van een voorspelling van de popcultuur tijdens seizoen 23, aflevering 22 in een aflevering genaamd "Lisa Goes Gaga". Tijdens de show trad de zanger op voor Springfield terwijl hij in de lucht hing. Lady Gaga daalde af op het publiek tijdens de halftime show van Super Bowl LI in 2017 in een zilveren outfit.

3 Ze hebben het corruptieschandaal van 2015 een jaar voordat het gebeurde genageld

Het Simpsons FIFA-schandaal
Het Simpsons FIFA-schandaal

Het was in seizoen 25, aflevering 16: "You Don't Have to Live Like a Referee" dat The Simpson de voorspelling van het FIFA-corruptieschandaal waarmaakte. Tijdens de aflevering wordt de vertegenwoordiger van de wereldvoetbalbond gearresteerd wegens corruptie. Time meldde dat FIFA-functionarissen in 2015 op grond van dezelfde aanklachten zijn gearresteerd.

2 Ze voorspelden de gekke finale van Game of Thrones 2 jaar voordat de aflevering werd uitgezonden

The Simpsons Game Of Thrones
The Simpsons Game Of Thrones

The Simpsons kenden op de een of andere manier de plotwending die kijkers in de finale van Game of Thrones 2019 woedend zou maken. Tijdens seizoen 29, aflevering 1: "The Serfsons", bevonden inwoners van Springfield zich in de fantasiewereld van Springfieldia. De aflevering eindigde met een draak die hun dorp verwoestte, in navolging van Drogon's vernietiging van King's Landing.

1 Het NSA-spionageschandaal was te zien in The Simpsons-film uit 2007, maar gebeurde pas echt in 2013

The Simpsons NSA
The Simpsons NSA

Het was in The Simpsons Movie dat de schrijvers het spionageschandaal van de NSA voorspelden. Het gezin moest onderduiken, nadat de NSA Marge had gelokaliseerd door hun gesprek te bespioneren. Volgens Time Magazine blies Edward Snowden het deksel van de spionage van de NSA in 2013.

Aanbevolen: