Hier is hoe Russell Crowe meer dan 40 pond verloor voor 'Gladiator

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Russell Crowe meer dan 40 pond verloor voor 'Gladiator
Hier is hoe Russell Crowe meer dan 40 pond verloor voor 'Gladiator
Anonim

We weten wat acteurs en actrices doormaken om superhelden te worden. We kunnen dus aannemen dat er net zoveel fysieke en mentale training voor nodig is om een gladiator te worden.

Hoewel Gladiator nu 20 jaar geleden in première ging, moest Russell Crowe nog steeds doormaken wat mensen als Chris Hemsworth, Chris Evans en de rest van de cast in de MCU moesten doorstaan om in gevechtsvorm te komen en letterlijk transformeren in superhelden. Maar geen van hen verdiende een Oscar voor hun inspanningen, zoals Crowe.

Maar voordat hij aan zijn gladiatortraining begon, was Crowe's eerste taak om 40 pond af te vallen. Hij ging niet zo ver als sommige acteurs en actrices gaan om gewicht te verliezen of aan te komen voor hun rollen, maar het was een uitdaging voor hem.

Dit is wat hij moest doen om in Maximus te veranderen.

Crowe in Gladiator
Crowe in Gladiator

Dit was niet de eerste keer dat hij verloor of aankwam voor een rol

Het lijdt geen twijfel dat Crowe zo slank en fit mogelijk moest zijn voor zijn rollen in films als L. A. Confidential (1997), waar hij een agent speelde, en Mystery, Alaska (1999), waar hij een kleine -stadshockeyspeler.

Maar zijn slanke lichaamsbouw moest snel binnen het jaar verdwijnen voor zijn rol als voormalig tabaksdirecteur Jeffrey Wigand in The Insider. Crowe hoefde niet echt te bulken voor de film, maar hij moest wel meer wegen dan een sterke gladiator.

Hij kwam 50 pond bij voor Wigand, maar moest het jaar daarna alles verliezen voor Maximus. De manier waarop hij zijn gewichtsverlies bereikte, kwam in de buurt van wat acteurs die Superman proberen te worden, doen. En in feite was Maximus een soort Superman voor de Romeinen.

Al snel ondervond hij een extreem streng dieet en trainingsregime.

Crowe in 'Gladiator.&39
Crowe in 'Gladiator.&39

Zijn dieet bestond uit zes tot acht ma altijden van magere eiwitten, complexe koolhydraten en gezonde vetten, dagelijks, om zijn metabolisme op gang te houden. Volgens Men's Journal koos Crowe ervoor om vezelrijk fruit en groenten te eten om zijn eetlust onder controle te houden en "streefde hij naar één gram eiwit per pond van zijn lichaamsgewicht om de spiergroei te maximaliseren."

Trainend gezien gebruikte Crowe gewichten om spieren op te bouwen en moest hij leren hoe hij een zwaard moest gebruiken, want dat was de grootste kracht van zijn personage. Hij deed dit allemaal in het comfort van zijn boerderij in Australië.

Maar ook al bereikte hij zijn doel en werd hij zo'n geloofwaardige gladiator, dat betekende niet dat de rol niets van Crowe afnam. Er waren een paar ongelukken op de set en Crowe liep veel verwondingen op. Hij brak botten in zijn voet en heup, hij moest hechtingen in zijn gezicht krijgen en hij verloor het gevoel in zijn rechterwijsvinger omdat er een zwaard in sneed.

Crowe in 'Gladiator.&39
Crowe in 'Gladiator.&39

"Ik heb mezelf veel geblesseerd bij Gladiator", zei Crowe in een interview. Dat is licht uitgedrukt.

Hij praat niet graag over zijn voorbereidingen, maar verliest mogelijk weer gewicht voor 'Gladiator 2'

Crowe werd opnieuw in gevechtsvorm gebracht voor Cinderella Man in 2005, American Gangster in 2007, Robin Hood in 2010, Les Misérables in 2012, Noah in 2014, en hij moest natuurlijk fit zijn om te spelen Jor-El, de vader van Superman in Man of Steel.

Maar voor drie van zijn meest recente rollen moest hij aankomen. Volgens Us Weekly pakte Crowe het gewicht voor de film The Nice Guys in 2016 in en had toen een dramatisch gewichtsverlies.

"Ik woog in de eerste week van augustus vorig jaar [268 pond]", legde hij uit in het Australische radioprogramma Fitzy & Wippa. "Ik heb een film gemaakt met de naam 'The Nice Guys', dus ik wilde de fysieke nevenschikking van Ryan Gosling zijn."

Crowe in 'The Nice Guys&39
Crowe in 'The Nice Guys&39

"Ik krabbel me een weg terug van dat, dus ik ben op dit moment ongeveer [216 pond]," zei hij. Maar hij bleef niet voor altijd op dat gewicht, hij moest in 2018 weer aankomen.

Om niet te worden overtroffen door Christian Bale, die een hoop gewicht had ingepakt om ex-vice-president, Dick Cheney, voor Vice te spelen, volgde Crowe het voorbeeld voor Boy Erased. Daarna volgde de miniserie The Loudest Voice, waar hij Roger Ailes speelde, in 2019. Van de een naar de ander gaan was waarschijnlijk niet zo moeilijk als van The Insider naar Gladiator gaan.

Maar alleen omdat hij net zo goed lijkt te zijn als elke acteur of actrice als het gaat om aankomen of afvallen voor rollen, wil nog niet zeggen dat hij erover wil praten.

"Ik praat echt niet meer met mensen over voorbereiding", vertelde hij aan Entertainment Weekly toen hem werd gevraagd naar zijn gewichtstoename voor The Loudest Voice."Omdat voorbereiding het artikel wordt. Het wordt waar mensen over praten. En dat is echt saai. De wiskunde van hoe je daar komt is lang niet zo leuk als wat je deed toen je daar aankwam."

Crowe in 'De luidste stem&39
Crowe in 'De luidste stem&39

Nogmaals wordt er echter over zijn gewichtsverlies gesproken. Nu het nieuws van Gladiator 2 circuleert, beginnen sommige publicaties geruchten te verspreiden dat Crowe "wanhopig" 150 pond wil verliezen van zijn "zogenaamd '350 pond' frame", zodat hij zijn rol in het vervolg kan hernemen.

Dit gerucht is echter verpletterd vanwege een klein detail in de eerste Gladiator. Crowe's Maximus sterft aan het einde, dus hoe komt hij terug uit de dood? Alleen omdat we nu gewend zijn aan onze favoriete personages die terugkomen uit de dood (Vision in WandaVision) betekent niet dat Maximus terug kan komen. Crowe's eigen versie van Gladiator 2 bevatte toch tijdreizen.

De plot van Gladiator 2 gaat naar verluidt rond Lucius, Lucilla's zoon. Maar de film staat nog in de kinderschoenen. Misschien zal Crowe zijn rol als geest opnieuw opnemen, op een oude Luke Skywalker-achtige manier die Hamill uiteindelijk deed in Star Wars. Hoe dan ook, we weten dat Crowe in staat zal zijn om het gewenste gewicht te verliezen als hij Maximus nieuw leven inblaast.

Aanbevolen: