Het bitterzoete detail in het einde van 'Pieces Of A Woman' uitgelegd

Inhoudsopgave:

Het bitterzoete detail in het einde van 'Pieces Of A Woman' uitgelegd
Het bitterzoete detail in het einde van 'Pieces Of A Woman' uitgelegd
Anonim

Spoilers voor Pieces of a Woman vooruit

The Crown-ster en Emmy-genomineerde speelt hoofdrolspeler Martha, een vrouw die in Boston woont en wiens pasgeboren baby sterft als gevolg van complicaties bij de bevalling. Geschreven door Kata Wéber en geregisseerd door haar partner, Kornél Mundruczó, is de film geïnspireerd op de persoonlijke ervaring van de makers met het verliezen van een baby.

Kirby voelde zich meteen aangetrokken tot deze uitbeelding van verdriet die ze nog niet eerder op het scherm had gezien. Om recht te doen aan degenen die babyverlies hebben meegemaakt, sprak de actrice met vrouwen die hun baby hadden verloren. En de film brengt hulde aan een van hen in de slotscène.

Vanessa Kirby sprak met vrouwen die te maken hebben gehad met babyverlies

De actrice bracht tijd door met praten met vrouwen die te maken hebben gehad met de tragedie van het verliezen van een baby.

"Ik had de film niet kunnen maken zonder deze vrouwen, en ik realiseerde me hoe weinig steun er voor hen is", zei Kirby in een interview met Netflix Queue.

Iemand zei tegen me: 'Ik had echt het gevoel dat ik meer om me gaf toen mijn hond werd afgemaakt dan toen ik mijn baby verloor.' Ze zeiden allemaal: 'Niemand heeft me hier ooit naar gevraagd. ' Ik kon hun moed niet geloven om er met mij over te praten. Ik voelde dat, hoewel ik doodsbang was en het misschien verkeerd zou hebben, ik het moest proberen.”

Het detail dat je misschien hebt gemist in de laatste scène van 'Pieces Of A Woman'

Aan het einde van Pieces of a Woman ziet het publiek een blond meisje in een gigantische appelboom klimmen. Een krachtig symbool in de film, appelzaden vertegenwoordigen Martha's groei en rouwverwerking.

Martha roept het kleine meisje - Luciana - binnen voor eten, wat impliceert dat het blonde meisje haar dochter is. De naam van het meisje is een bitterzoet eerbetoon aan een van de vrouwen die Kirby sprak toen ze onderzoek deed voor de rol van Martha.

“Eén vrouw in het bijzonder met wie ik veel tijd doorbracht, Kelly, verloor haar baby, Luciana, op een vergelijkbare manier als Martha,” legde Kirby uit.

"Ze vertelde dat het het eenzaamste gevoel ter wereld is. De hele film, ik denk dat we dat allemaal voelden."

Kirby won in september vorig jaar de prijs voor beste actrice in Venetië. De actrice zei dat ze meteen dacht aan die dappere vrouwen die haar hielpen om het goed te doen door hun verhalen via het personage van Martha.

"Als deze film een figuurlijk vasthouden is van een hand van iemand die het heeft meegemaakt, als het een gesprek hierover en over verlies in het algemeen genereert, zou dat geweldig zijn," zei Kirby.

“Tijdens het filmen voelde het altijd alsof het over die vrouwen ging, en toen de prijs werd uitgereikt, ging het ook over hen.”

Pieces of a Woman wordt gestreamd op Netflix

Aanbevolen: