De vreemde verbinding tussen 'Beauty And The Beast' en 'La La Land

Inhoudsopgave:

De vreemde verbinding tussen 'Beauty And The Beast' en 'La La Land
De vreemde verbinding tussen 'Beauty And The Beast' en 'La La Land
Anonim

Het grote scherm is de plek waar dromen uitkomen, en elk jaar zoeken filmstudio's allemaal de juiste mensen om hun verhalen tot leven te brengen. Natuurlijk is het vinden van de juiste acteur voor de rol nooit een garantie, maar de grootste studio's met de grootste budgetten kunnen dit meestal wel waarmaken. Sterren als Dwayne Johnson, Brad Pitt en Jennifer Aniston hebben allemaal studiodromen waar gemaakt.

La La Land en Beauty and the Beast lijken misschien niet twee films die veel gemeen hebben, maar er is een connectie die ze delen dankzij het feit dat beide studio's hetzelfde talent proberen te bemachtigen.

Laten we eens kijken hoe deze films met elkaar verbonden zijn.

Ryan Gosling wees Belle en het beest af voor La La Land

Ryan Gosling La La Land
Ryan Gosling La La Land

Door de jaren heen heeft Ryan Gosling bewezen een uitzonderlijk getalenteerde acteur te zijn, en filmstudio's van elke omvang hebben zijn diensten gevraagd voor hun films. Het bleek dat Disney geïnteresseerd was in het binnenhalen van Gosling om het Beest te spelen in hun live-action remake van Beauty and the Beast.

Zoals we door de jaren heen hebben gezien, waren Disney's live-action-aanpassingen buitengewoon lucratief, en aangezien Beauty and the Beast een van hun populairste animatiefilms is, was er een overtuiging dat de live-actionversie grote zaken doen aan de kassa. Hierdoor kan men alleen maar aannemen dat de rol zelf er een was waar heel veel mensen naar op zoek waren.

Het blijkt dat Ryan Gosling toevallig ook een aantal andere aanbiedingen op tafel had liggen, waaronder een hoofdrol in de film La La Land. Nu is het kiezen van de juiste rol op het juiste moment onderdeel van het worden van een grote acteur, en Gosling stond voor een moeilijke beslissing. Star is een Disney-film die bijna gegarandeerd een kaskraker wordt, of gooi de dobbelstenen in de musical La La Land, die een kanshebber zou kunnen zijn.

Uiteindelijk zou Gosling ervoor kiezen om de leiding te nemen in La La Land, en dit werd een fantastische beslissing voor zijn carrière. Wat dit betekende was dat Disney iemand anders moest vinden om zijn plaats in Beauty and the Beast in te nemen, en de studio kon uiteindelijk Dan Stevens inhuren als Beast.

Dit was niet de enige ruil met deze twee films.

Emma Watson wees La La Land af voor Beauty and the Beast

Emma Watson schoonheid en het beest
Emma Watson schoonheid en het beest

Hoewel ze misschien niet bekend staat als een fantastische zangeres, had Emma Watson een bewezen staat van dienst aan de kassa en is ze een ongelooflijk populaire actrice. Hierdoor dachten de mensen die La La Land tot leven brachten, dat ze geweldig zou zijn in de hoofdrol in de film, samen met een man als Ryan Gosling.

Watson was ook in de race voor de rol van Belle in Disney's live-action Beauty and the Beast-aanpassing. Interessant is dat de fans van de cartoon al jaren droomden van het casten van Watson in de rol. Er zijn enkele overeenkomsten tussen Belle en Hermione Granger, een personage dat Watson als kindartiest had gespeeld. Als zodanig geloofden veel fans dat ze een overtuigende Belle zou zijn.

In een tegengestelde beweging van wat we met Gosling zagen, eindigde Watson de kans om in La La Land te verschijnen om te schitteren in Beauty and the Beast. Ze heeft in het verleden opgemerkt dat ze opgroeide met Disney-films, en ze kon de kans om Belle te spelen gewoon niet voorbij laten gaan. Interessant is dat Watson ooit het spelen van Assepoester afwees, en in een interview vertelde ze over haar beslissing.

Ze zou zeggen: Maar toen ze me Belle aanboden, voelde ik dat het personage zoveel meer met me resoneerde dan Assepoester. Ze blijft nieuwsgierig, meelevend en ruimdenkend. En dat is het soort vrouw dat ik als rolmodel zou willen belichamen, als ik de keuze zou hebben.”

Beide films waren enorm succesvol

Dansscène La La Land
Dansscène La La Land

Hoe wispelturig Hollywood ook kan zijn, zowel Gosling als Watson stonden in de rij voor een succesvol project, hoe dan ook, ze besloten te gaan.

Voor La La Land bleek de kaskraker van $ 447 miljoen van de film een kolossaal succes voor een musical, en de film werd overladen met lovende kritieken. De film zou een aantal Academy Awards winnen, waarbij Emma Stone de beste actrice in de wacht sleepte in de rol die Watson afwees, volgens IMDb.

Wat betreft Beauty and the Beast, nou ja, 1,2 miljard dollar aan de kassa is nogal wat. Het was een ongelooflijk succesvolle film, en hoewel hij niet de lof of de nominaties kreeg die La La Land ontving, was het toch een kaskraker.

Deze twee films zullen voor altijd met elkaar verbonden zijn via de artiesten, en het is geweldig om te zien dat iedereen hier als beste uit de bus kwam.

Aanbevolen: