Wat was de inspiratie achter de serie 'American Horror Story' van Ryan Murphy?

Inhoudsopgave:

Wat was de inspiratie achter de serie 'American Horror Story' van Ryan Murphy?
Wat was de inspiratie achter de serie 'American Horror Story' van Ryan Murphy?
Anonim

Beroemd voor het maken van het muzikale tv-programma Glee, waarvan mensen zeggen dat het vervloekt is vanwege de tragedies rond de acteurs, heeft Ryan Murphy een lange carrière bij de televisie gehad. Murphy heeft een nettowaarde van $ 150 miljoen en een van zijn meest recente shows is Ratched op Netflix.

Murphy staat ook bekend om zijn anthologiereeks American Horror Story. Van het eerste seizoen met Connie Britton in de hoofdrol en een spookhuis tot het meest recente seizoen uit de jaren 80 over slasherfilms, elk nieuw seizoen is creatief en angstaanjagend.

Blijf lezen om de inspiratie achter deze interessante tv-anthologiereeks met horror te ontdekken.

Murphy houdt van Halloween

Dylan McDermott Connie Britton Amerikaans horrorverhaal
Dylan McDermott Connie Britton Amerikaans horrorverhaal

Fans zijn nieuwsgierig naar seizoen 10 van American Horror Story en er zijn nog niet veel details beschikbaar, dus laten we in de tussentijd eens kijken hoe deze geweldige show tot stand kwam.

Ryan Murphy houdt van Halloween en volgens TV Guide is dit een van de redenen waarom hij dit tv-programma wilde maken.

Murphy deelde de publicatie met hem dat hij geloofde dat er een geest in zijn slaapkamer was en dat hij het in plaats van dat hij er bang van werd, 'raar' noemde en zei dat het 'een heel coole aanwezigheid' was. Hij vertelde ook dat de spookachtige feestdag bijna zijn verjaardag was: hij zei: "Ik had op Halloween geboren moeten worden. Ik kwam niet uit op mijn uitgerekende datum."

Murphy deelde ook zijn liefde voor het herfstseizoen en het horrorgenre: "Ik hou van dat herfstgevoel in oktober, enge films kijken."

De invloeden achter 'AHS'

Ryan Murphy vertelde Collider.com dat hij niet wilde dat de show te bloederig zou zijn, dus was hij voorzichtig met het eerste seizoen. Hij zei: ik heb altijd het gevoel gehad dat het interessant is om een horrorshow voor vrouwen te schrijven, niet dat dat de enige mensen zijn die het zal aanspreken." Hij zei dat zijn moeder een fan is van "enge films die niet zo in je -gezicht. Dat is waar we naar streven."

Hij deelde dat zijn andere inspiratiebronnen Dark Shadows waren, omdat het gaat over thema's als 'huwelijk en obsessie' en ook de film Don't Look Now. Hij is ook een fan van Stephen King's The Shining.

Volgens TV Guide werd het eerste seizoen van American Horror Story geïnspireerd door de verhuizing naar Californië en het besef dat mensen eerder in dat huis hebben gewoond. Hij legde uit: "Waar je ook gaat, waar je ook woont, je zult te maken hebben met iemand die er voor jou was en hun herinneringen en hun trauma's en hun leven."

Mede-bedenker Brad Falchuk zei ook dat het een "spookhuis" is omdat het stel, gespeeld door Connie Britton en Dylan McDermott, een affaire had. Hij zei: "Het gaat niet alleen om het spookhuis, het gaat om het verlies van je huis. Het gaat erom je niet veilig te voelen op de meest veilige plek", aldus TV Guide.

emma roberts en cody fern in amerikaans horrorverhaal 1984
emma roberts en cody fern in amerikaans horrorverhaal 1984

Als het eerste seizoen werd geïnspireerd door het spookhuisverhaal te nemen en meer diepte toe te voegen, vond het tweede seizoen plaats in een gesticht. Andere seizoenen waren gericht op het circus, een coven van heksen en de wereld van horrorfilms uit de jaren 80.

Murphy sprak over de afleveringen waar hij van houdt en hij deelde met Entertainment Weekly dat hij dol was op de aflevering van het Cult-seizoen genaamd 'Great Again'. Dat seizoen werd beïnvloed door het politieke klimaat in de Verenigde Staten, en hij legde uit: "Veel bemanningsleden snikten openlijk op de dag dat we dat schoten, maanden na de verkiezingen."

De spin-off

Het is altijd goed nieuws als een tv-programma populair genoeg is om een spin-off te krijgen. Volgens People deelde Ryan Murphy in mei 2020 het nieuws van een spin-off van American Horror Story en zei dat hij in gesprek was met de cast.

In november 2020 tweette Murphy meer informatie over een spin-offserie genaamd American Horror Stories. Hij schreef: "Het is de spin-off van AHS. We doen 16 op zichzelf staande afleveringen van een uur waarin we ons verdiepen in horrormythen, legendes en overleveringen… veel van deze afleveringen zullen AHS-sterren bevatten die je kent en waar je van houdt. Meer volgt…"

In 2012 werkte Ryan Murphy met een aantal getalenteerde actrices voor een fotoshoot met horrorfilmthema voor Elle. Taissa Farmiga verkleedde zich als de hoofdpersoon van When A Stranger Calls, en Murphy vertelde hoe de "horror-trope" van een moordenaar die in het huis was en de hoofdpersoon belde, "zo onverwacht gedurfd en brutaal was, je voelde je bijna verraden door de telefoon bedrijf." Kate Mara verkleedde zich ook voor een foto met Carrie-thema.

Het is duidelijk dat Murphy een fan is van het horrorgenre en er veel van weet, en daarom is zijn anthologiereeks American Horror Story zo populair geworden. Het is zeer goed gemaakt en fans kunnen niet wachten op seizoen 10, evenals de spin-off.

Aanbevolen: